Reacties voor: Mogelijke Apple Store te zien in conceptfoto’s Hoog Catharijne

Hé, is dat een Apple Store in Hoog Catharijne? Op conceptafbeeldingen van het winkelcentrum van Utrecht is de Apple Store verwerkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Helaas heeft de gemeente een bedrijf ingehuurd om die ontwerpen te maken. Dat bedrijf weet uiteraard niets van de verhuurcontracten van de gemeente.
    Het zijn ook 2 Afdelingen binnen de gemeente POS gaat over de ontwikkeling van het stationsgebied en die praten niet met EZ.

    Maar verder leuk gespot en laten we hopen dat de Appstore in het leegstaande postkantoor op de Neude komt. Datbis namelijk wel een Mooi monumentaal gebouw.

  2. Ik hoop dat ze voor het nieuwe hoog catharijne een winkelcentrum als de oberhausen centro als voorbeeld nemen. Voor degene die er wel eens geweest is, wat een verademing! Dit winkelcentrum is helemaal naar amerikaans model gebouwd en is een genot om rond te lopen.

  3. Dit is wel heel erg vergezocht.

  4. @Michiel: Bij postkantoor op de Neude denk ik inderdaad ook meteen aan die imposante hal met de bogen. Maar er schijnen al verregaande plannen te zijn met het hele KPN gebouw, dat strekt van Neude tot Oude Gracht. Misschien dat er juist aan de Oude Gracht zijde ook wel een plek te vinden is voor Apple?

  5. Idd het oude postkantoor vind ik nog steeds de beste plek voor een Apple store in Utrecht.

  6. Origineel geplaatst door Michiel
    Helaas heeft de gemeente een bedrijf ingehuurd om die ontwerpen te maken. Dat bedrijf weet uiteraard niets van de verhuurcontracten van de gemeente.
    Het zijn ook 2 Afdelingen binnen de gemeente POS gaat over de ontwikkeling van het stationsgebied en die praten niet met EZ.

    Maar verder leuk gespot en laten we hopen dat de Appstore in het leegstaande postkantoor op de Neude komt. Datbis namelijk wel een Mooi monumentaal gebouw.

    EZ praat echt wel mee over het stationsgebied hoor. Ze kunnen er nu ook mooi op uit kijken…

  7. Origineel geplaatst door jvane
    Ik hoop dat ze voor het nieuwe hoog catharijne een winkelcentrum als de oberhausen centro als voorbeeld nemen. Voor degene die er wel eens geweest is, wat een verademing! Dit winkelcentrum is helemaal naar amerikaans model gebouwd en is een genot om rond te lopen.

    Poeh nou. Wat een armzalige bende is Hoog Catharijne, Hilvertshof e.d. dan. Ik ken in Nederland niet één shopping mall waar ik nu echt voor mijn plezier een dag loop. Dan maar liever 80 mn. in de auto en lekker naar Oberhausen.

  8. En passant wordt een nieuwe betekenis voor het woord foto geïntroduceerd…
    Inhoudelijk: Corio zet dit winkelcentrum hoog in de markt. Daar horen a-merken bij. Maar omdat het auteursrechtelijk problematisch is om logo’s op de gevels te shoppen, dan maar iets wat stilistisch in de buurt komt. Meer is het niet.
    Dit deel van HC wordt overigens pas 2017/2018 opgeleverd.

  9. Het lijkt me handiger voor Apple om een Store in het Oosten of Noorden te openen. Hier is toch ook vraag naar Apple producten?

  10. @bassie: Lijkt me niet, ik vind Haarlem of Amsterdam echt te ver,… En woon naast Utrecht…

    En ja, het Postkantoor op het neude is perfect, met mooie koffie lounge… Flexibele werkplekken enz…

  11. @bassie: Ik zou het enorm stom vinden als Apple een store bouwt in Groningen of Drenthe ofzo, want wie woont daar nou?
    Utrecht, Rotterdam of misschien Eindhoven(ook handig voor Belgen) is veel logischer.

  12. Origineel geplaatst door Dan
    @bassie:
    Ik zou het enorm stom vinden als Apple een store bouwt in Groningen of Drenthe ofzo, want wie woont daar nou?
    Utrecht, Rotterdam of misschien Eindhoven(ook handig voor Belgen) is veel logischer.

    Blijkbaar woon jij zelf ergens onder een steen….
    Ja, in het noorden wonen ook mensen die gek zijn op Apple producten. Ergo: een store in bv leeuwarden zou echt zo gek nog niet zijn.

  13. @Dan: Ik ga ervan uit dat je dit sarcastisch bedoelt? De stad Groningen lijkt mij een uitstekende plek met al die studenten.

    Eindhoven lijkt me ook een goede plek. Anders zouden Nijmegen of Maastricht ook niet misstaan. Want ja, zelfs daar wonen nog mensen. Hoe vreemd ook….

  14. @conservo: De meeste studenten kunnen geen iPhones van 700+ euro of MacBooks van 1500+ euro veroorloven, dat weet Apple ook wel.

  15. @Dan: Ze kunnen het misschien niet betalen maar ze hebben het wel. Dat weet Apple ook. Loop eens een universiteit of hoge school binnen en ga Apple producten tellen.

    Jij denkt wel heel goed te weten hoe en waar iedereen leeft hé.

  16. Origineel geplaatst door Dan
    @conservo: De meeste studenten kunnen geen iPhones van 700+ euro of MacBooks van 1500+ euro veroorloven, dat weet Apple ook wel.

    Hier in Amersfoort hebben ze een Mediamarkt met in-store Apple op 50 meter van de universiteit zitten. Je weet vast wel wie de beste klanten zijn hè?

  17. Ik hoop dat iCulture de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt zoals een goed journalistiek medium betaamt. Laat het ons bovenal direct weten als de wc’s gebouwd zijn!

  18. @KarelWillem: Lol Amersfoort woont niemand en heeft ook geen universiteit :p

  19. @KarelWillem: Volgens mij heeft iedere Mediamarkt wel een Apple SHOP, dus wat is jouw punt?

    Nog een reden waarom Apple geen Store zover buiten de bewoonde wereld neerzet: Apple kan moeilijk ervaren personeel uit Amsterdam, Den Haag enz erheen sturen om het nieuwe personeel aan te sturen.

  20. @Dan: Je comments beginnen troll gedrag te vertonen. “zover buiten de bewoonde wereld”? Je legt het er wel dik op.
    De rest van je comment raakt kant noch wal, maar goed, dat weet je zelf ook wel.

  21. Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat er veel betere plaatsen in Nederland zijn dan bv. Groningen, om voor Apple een winkel te beginnen.

    Friesland (640.000) en Groningen (580.000) zijn niet echt bepaald dichtbevolkt. Een Apple Store in Noord-Brabant zou veel logischer zijn bijvoorbeeld, want er wonen daar 2.4 miljoen mensen.

    Eindhoven is een redelijk grote stad, wat veel winkelend publiek trekt uit een groot deel van Nederland en misschien wat Belgen.
    Dus daarom zie ik Apple niet gauw een winkel openen in Friesland ofzo.

  22. @Dan: Er zijn wel meer factoren die een rol spelen dan alleen het aantal inwoners. Doelgroep is ook belangrijk. Het is best mogelijk dat de doelgroep beter is vertegenwoordigt in een studentenstad als Groningen dan in een havengebied als Rotterdam.

    Verder heeft het niet veel zin om in een klein deel van het land 4 tot 5 Apple Stores te plaatsen en in de rest van het land niet. Iedereen begrijpt dat de randstad prio 1 is. Dat is logisch maar het te makkelijk om te stellen dat elke andere provincie buiten N/Z Holland of Noord Brabant per definitie niet interessant is. Misschien moet je ook naar het gemiddelde besteedbare inkomen kijken. Dat kan in de oostelijke provincies in sommige gebieden nog wel eens hoger liggen.

    Zoals ik al zei kunnen steden als Nijmegen of Maastricht ook interessant zijn. Ik heb persoonlijk niks met Maastricht maar het wordt vaak gezien als soort cultureel hoogtepuntje in Nederland. Daar kicken ze bij Apple vaak ook wel op.

    Kortom, er zijn wel meer factoren die mee spelen in het kiezen van een locatie dan slechts inwoners aantal.

  23. @Teebee: Ik woon zelf dichtbij Haarlem, dus ik heb er geen last van. Maar leek mij gewoon handiger als je bijv. in het Noorden, Oosten of Zuiden een Apple Store opent. In het Zuiden heb je dan bovendien nog een paar maffe Belgen die komen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.