iStat Mini featured

iStat Mini: Mac in de gaten houden met widget

Met iStat Mini kun je in het Berichtencentrum van Yosemite zien hoeveel processorkracht, geheugen en hardeschijfruimte je Mac verbruikt.

We hebben de afgelopen tijd aardig wat geschreven over widgets op de iPhone en iPad, maar met de komst van OS X Yosemite is er nog een categorie bij gekomen: Mac-widgets voor het Berichtencentrum. Zo is het met iStat Mini mogelijk om makkelijk de hardware van je Mac in de gaten te houden.

De Mac had al wat langer widgets, maar die waren te vinden op een apart venster door op je trackpad opzij te schuiven. iStat Mini is één van de nieuwe widgets voor Yosemite, die net als iOS 8 staat in het Berichtencentrum. Deze open je door van opzij te swipen op je trackpad, of door op de knop rechts in je menubalk te drukken.

iStat Mini

In iStat Mini zie je precies hoe hard je Mac werkt aan de hand van gebruik van je processor, geheugen, opslagruimte en netwerkactiviteit. Met andere woorden: open je Berichtencentrum en je ziet direct of je Mac hard aan het werk is. Dit geeft je ook een snel idee van wat je Mac mogelijk langzamer maakt.

Naast de vier bovengenoemde statistieken bevat iStat Mini niks. Wil je weten welk programma je geheugen op het moment opslurpt? Dan heb je niks aan de widget. Gelukkig kun je deze informatie wel snel opvragen voor Activiteitenweergave op je Mac te starten.

Downloaden: iStat Mini (€1,79, Mac, Yosemite vereist)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2014, 11:55
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen widget, yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.