Apple Store-app toont niet bestaande Apple Store-locaties in Nederland

Door een foutje in de Apple Store-app krijg je plaatsnamen als Grootegast, Rottevalle en Birdaard te zien als locaties voor Apple Stores.

apple-store-barcelonaJe bladert door de Apple Store-app en opeens zie je… komen er nou echt Apple Stores in Amersfoort en Amstelveen? De officiële Apple Store-app wekt wel die indruk: als je gaat zoeken naar meer locaties in Nederland, komt er een interessante selectie aan plaatsnamen voorbij, van ‘s-Hertogenbosch tot Zwolle. Apple lijkt daarbij een sterke voorkeur te hebben voor Noord-Nederland.


Zoek je op plaatsnamen in de app, dan krijg je Grootegast, Groesbeek en Zwaagwesteinde te zien. Abcoude, Muiden en Den Haag (‘s-Gravenhage) ontbreken, maar gehuchten als Birdaard, Roordahuizum, Harenkarspel en Rottevalle staan wel in de lijst. Het zijn plaatsen waar een APR z’n neus voor zou optrekken, maar die blijkbaar wel de warme belangstelling van Apple hebben om er een officiële Apple Store te vestigen.

Helaas moeten we je uit de droom helpen: er lijkt eerder sprake van een fout, dan dat Apple werkelijk van plan is nieuwe Apple Stores te openen in de genoemde plaatsen. Zoek je bijvoorbeeld de Apple Store in Grootegast op, dan word je doorgestuurd naar de pagina over de Apple Store in Amsterdam. Dat geldt voor alle plaatsnamen die je via de zoekfunctie in de app kunt vinden.

Wie het zelf wil controleren: ga naar de Apple Store-app (en als je toch bezig bent: download meteen gratis Color Zen-app die ze momenteel weggeven). Op het tabblad Store krijg je de Apple Store Amsterdam te zien, maar via de knop linksboven in het scherm kun je zoeken naar meer Apple Store-locaties:

apple-store-locaties-nl-1

Vervolgens krijg je een zoekformulier waar je de eerste letters van een plaatsnaam kunt invullen:

apple-store-locaties-nl-2

Vul twee letters in (bijvoorbeeld GR) en de lijst vult zich vanzelf:

apple-store-locaties-nl-3

Waar de plaatsnamenlijst vandaan komt is overigens een raadsel. De lijst is niet afkomstig uit je eigen adresboek, want iCulture-redacteur Michel en ikzelf hebben allebei geen vrienden die in Grootegast of Grouw wonen. Het zijn ook niet de plaatsnamen waar APR’s gevestigd zijn, want sommige gehuchten zijn daarvoor te klein. En het is evenmin een complete lijst van plaatsnamen in Nederland, omdat bekende plaatsen als Abcoude en Muiden ontbreken. Haarlem, een inmiddels bevestigde locatie voor een toekomstige officiële Apple Store, staat overigens wel in de lijst maar verwijst ook door naar Amsterdam. De app lijkt bovendien een bovenmatige fascinatie met Friesland te hebben: wie de letters ‘DE’ intikt krijgt plaatsen als Gorredijk, Tijnje, Lemmer, Joure, Opeinde, Zwaagwesteinde, De Knijpe, Harkema en Deinum te zien. In bijna al die plaatsnamen komt de lettercombinatie ‘DE’ niet eens voor. Kortom: wie het weet mag het zeggen.

Downloaden: Apple Store (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Let op: deze app is niet verkrijgbaar in de Belgische App Store!

Tipgever: Bart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2013, 12:18
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.