Yahoo koopt Rockmelt, apps stoppen op 31 augustus

Yahoo heeft Rockmelt overgenomen. De Rockmelt-apps voor iPhone en iPad stoppen op 31 augustus.

Rockmelt iconYahoo heeft opnieuw een bedrijf overgenomen en opnieuw betekent het dat er een interessante iPhone-app gaat verdwijnen. Rockmelt heeft vier apps voor iPhone, iPad, Android en Windows 8 die allemaal zullen verdwijnen. Op 31 augustus kun je de Rockmelt-browser voor het laatst gebruiken en je gegevens exporteren. Het team zal de ervaringen die ze hebben opgedaan voortaan toepassen bij Yahoo. Rockmelt maakte een sociale webbrowser, waarin je niet alleen zelfgekozen webpagina’s krijgt te zien, maar ook Facebook-vrienden en hun content.

Rockmelt screenshotEen paar maanden geleden werd de aandacht verlegd van de desktopbrowser een Flipboard-achtige benadering voor mobiel, waarbij je ook sociale media-content te zien kreeg.

Yahoo zou tussen de 60 en 70 miljoen dollar hebben betaald. Rockmelt is het zoveelste bedrijf dat Yahoo overneemt, sinds CEO Marissa Mayer aantrad. Investeerders pompten 40 miljoen dollar in Rockmelt, met partners zoals Accel Partners, Khosla Ventures en Andreessen Horowitz. Rockmelt-oprichters Tim Howes en Eric Vishria komen goed terecht: eerstgenoemde gaat de engineering voor alle mobiele producten van Yahoo regelen en Vishria wordt vice-president mediaproducten.

De Rockmelt-apps zijn inmiddels al niet meer beschikbaar in de App Store. Investeerder Marc Andreessen, tevens pionier op het gebied van webbrowsers, zei in een interview in 2011 nog dat sociale functies de toekomst van de webbrowser zouden vormen. Maar toch is Rockmelt niet zodanig doorgedrongen, dat de populariteit Flipboard-achtige proporties kreeg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 23:25
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.