Apple stelt iOS 5.3 beschikbaar voor Apple TV

Apple heeft iOS 5.3 voor de Apple TV beschikbaar gesteld. Deze update voegt CrunchyRoll en Qello toe aan de beschikbare videodiensten.

Apple TV iOS 5.3Apple heeft zojuist iOS 5.3 voor de Apple TV beschikbaar gesteld. De update maakt het in Nederland mogelijk om ook Qello en Crunchyroll op de iPad te gebruiken. Gebruikers in een aantal andere landen krijgen daarnaast toegang tot WatchESPN, Sky News en HBO GO. Hiermee is het aanbod van online diensten op de Apple TV weer een beetje uitgebreid. We konden in Nederland al onder andere de diensten MLB.tv, NBA, YouTube, WSJ Live en Flickr gebruiken.

Qello is een videodienst waarmee je HD-video’s van concerten en muziekdocumentaires bekijken. Je krijgt voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang tot het aanbod van de dienst. Ook is het mogelijk om op de Apple TV een gratis proefabonnement af te sluiten. Apple benadrukt in een persbericht dat iTunes Radio later dit jaar ook op de Apple TV beschikbaar zal komen.

Qello Apple TV

Crunchyroll is een videodienst vergelijkbaar met Netflix, maar dan volledig toegespitst op Japanse animatie en televisieseries. Bij deze videodienst kun je een abonnement voor 5 euro per maand afsluiten, maar je kunt ook een paar video’s gratis bekijken. Het is vanaf de Apple TV mogelijk om een nieuwe account te maken of om in te loggen met je al bestaande profiel. Hoewel series op de website van Crunchyroll gratis te bekijken zijn, heb je voor het gebruik van de Apple TV-app een betaalde account nodig. Wel is het mogelijk om een proefabonnement van een week af te sluiten.

CrunchyRoll Apple TV

HBO GO lijkt zich voor nu nog te beperken tot de Verenigde Staten. Dat heeft wellicht te maken met de afspraken die zijn gemaakt met televisieproviders om HBO ook in andere landen aan te bieden. Hier in Nederland is HBO GO immers wel te gebruiken via onder andere een app voor iPhone en iPad.

Je installeert iOS 5.3 op de Apple TV vanuit het instellingenmenu. Daar vind je onder de kop Algemeen de optie Werk software bij. We raden zoals gebruikelijk jailbreakers aan om te wachten met de update totdat het zeker is dat de nieuwe versie ook gejailbreakt kan worden.

Met dank aan @basvanderploeg voor de screenshots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2013, 16:35
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.