iPhone kwetsbaar voor aanvallen

Reacties voor: Apple verdedigt beveiliging van iOS na bezorgdheid over Google-ontdekkingen

Apple heeft gereageerd op de ontdekkingen die Google vorige maand deed. Volgens Apple schetst Google een onjuist beeld dat de iPhone en iPad jarenlang onveilig zouden zijn geweest.
15 reacties
 1. Ik had liever gezien dat Apple de beveiliging zou verdedigen in hard- en softwarematige maatregelen.

 2. T zal wel weer niet waar zijn zoals iedere keer bij de grote bedrijven. Damage mitigation noemen ze dat ook wel en de meerderheid vd consumenten rennen daar met open ogen in. Jammer. Ach ja het zij zo.

 3. Google heeft natuurljk ook een belang om iOS in een zo’n slecht licht als mogelijk is te zetten. Iedere keer als ik maar opmerkingen van Google over Apple of iOS lees dan lees ik dat met een grove korrel zout.

 4. @Richard: Sluit ik me bij aan

 5. En andersom…

 6. Ik vond het al een opgeblazen en ongeloofwaardig verhaal

 7. Origineel geplaatst door Macaanzee
  Ik vond het al een opgeblazen en ongeloofwaardig verhaal

  En waarom zou het een ongeloofwaardig verhaal zijn?

 8. Moddergooien over en weer.

 9. @Ronald: Om de simpele rede dat Apple nooit 2 jaar wacht met het repareren van een dergelijke fout, zeker niet als deze zo ernstig zou zijn geweest als dat Google dat voor doet. Heb zelf een aantal jaren Android gebruikt en begon mij af te vragen hoe het nou kan dat daar maandelijks (en al jaren lang) zo tussen de 30 en 65 problemen per keer, op het gebied van beveiliging moeten worden opgelost. Google zou beter naar zichzelf kijken.

 10. Andersom weet Apple ook niet zeker dat er maar een handvol kwaadaardige sites zijn geweest.
  Google heeft alleen het risico genoemd en dat was er dus wel degelijk.
  Het gevaar bij Apple komt eerder van binnen uit: terwijl er allerlei beta trajecten dwars door elkaar lopen zijn er in iOS 12.4 weer zero-day kwetsbaarheden geslopen die ze er al eerder uit hadden gehaald

 11. @Robbert: In eerder commentaar gaf ik al aan dat Apple nooit lang wacht met reparatie als er serieuze problemen zijn en dat bewijzen ze met een teruggekeerd zero day kwetsbaarheid in IOS 12.4. Inmiddels zitten we al weer enkele weken op IOS 12.4.1, waarmee het probleem is verholpen. Je opmerking is dus al weer achterhaald en jij lijkt in ieder geval geen IOS te gebruiken, anders had je geweten dat ongeveer een week na ontdekking van de teruggekeerde kwetsbaarheid, de update voor reparatie al beschikbaar was. Verder ontkent niemand dat er geen risico is geweest, er wordt alleen gezegd dat Google overdrijft om IOS in een kwaad daglicht te zetten.

 12. Dit gaat niet over veiligheid, maar over PR.

 13. Heerlijk die reacties als die van Richard 😁

 14. @Hans:

  Ik gebruik wel degelijk iOS (voorzover dat enige relevantie heeft) en verbaas mij er over hoe kwetsbaarheden in een ontwikkeltraject kunnen terugkeren, waardoor überhaupt pleisters als iOS 12.4.1 nodig zijn. Je weinige snuggere aanname dat ik niet zou weten dat 12.4.1 bestaat doet daar niets aan af.

  Of er een directe correlatie is met parallelle beta trajecten – waarbij gepatcht en gedebugged wordt in versies die elders alweer verder ontwikkeld zijn – kan ik niet bewijzen maar het is een teken aan de wand dat er op dit moment weinig lijn & logica in de ontwikkelstrategie van Apple zit.

  Als jij vindt dat dat wel zo is mag je uitleggen waarom (en verdiep je even in de Sock Puppet kwetsbaarheid over de div. iOS 12 versies…)

 15. @Robbert: Begrijp niet goed waarom je ergens over moet gaan zeuren wat meteen is opgelost. Fouten worden overal gemaakt maar goed, sommigen houden nou eenmaal van doorzaniken. Vooral omdat het hier niet over veiligheid ging, maar wel over het feit dat Google er via PR misbruik van maakt. In mijn ogen minder snugger om er dan een zero day lek bij te gaan halen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.