Reacties voor: Apple start online promotiecampagne voor iPhone 5

Apple is begonnen met een promotiecampagne voor de iPhone 5. In reclames op de website en in e-mailnieuwsbrieven worden benadrukt wat de sterke punten van de iPhone 5 zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Misschien maar eens goed dat Apple de hete adem van de concurrent voelt.
    Begrijp me niet verkeerd, ik heb alle iPhone’s vanaf de 3Gs gehad en 2 iPads, maar de arrogantie straalt er soms goed vanaf bij Apple. Ipv. zich op de concurrent te richten moeten ze misschien zelf weer wat innovatiever gaan zijn en niet constant voortborduren op hetzelfde.

  2. Ach Samsung is continu vuil aan het spuien over de iPhone en dat kun je niet eeuwig toelaten. Maar de Galaxy SIV is een flauwe update van de SIII dus daar hoeft Apple niet van wakker te liggen.Samsung heeft meer redenen om wakker te liggen. LG en HTC richten hun pijlen op Samsung en ook Google ziet Samsung als bedreiging. Ik ben benieuwd hoe zich dat het komende jaar gaat ontwikkelen. De eerste specs van de tegen kostprijs verkochte opvolger van de Nexus 4 zijn al gespot. Deze overtreffen de GSIV voor de helft van de prijs.

  3. @Nicky: Hier ben ik het helemaal mee eens! Als men de prijzen nu ook op een Samsung niveau laat komen in plaats van stug de duurste te willen zijn ( in combinatie met abonnement ) in mijn ogen ook een vorm van arrogantie,dan is de kans heel groot dat ik een Iphone 5 neem.( gewoon omdat ik tot nu toe nog nooit zo’n kwalitatief goede telefoon heb gehad de afgelopen 3,5 jaar!!! ) Nu overweeg ik serieus een Experia Z van Sony aan te schaffen…

  4. De iPhone 5 = een flop

  5. icloud wordt niet genoeg onderdsteund door apps..

  6. Apple moet nu wel gaan strijden, daar ze een mindere product leveren. Toen Apple wel echt de beste was, waren dit soort promotieacties ook niet nodig en hoorden we er niet van!

  7. Dus de samsung galaxy SIV is een speelgoed telefoon ? En nu denkt apple dat ze een beter design hebben dan samsung omdat het niet van plasyic is?!

    Iphone 5 trekt krom is het enige wat in mn gedacht opkwam…

  8. @Nicky: Agree. Het is goed dat Apple weer eens gaat innoveren op software gebied. Ik ben niet geinterreseerd in de snelste specs als die onvoldoende worden ondersteund door matige software.

  9. @Nicky: Prijzen op samsung laten lijken?? Met welke samsung wil jij de iphone 5 vergelijken?

    Samsung galaxy s4 kost 700 euro!!!

  10. De huidige ontwikkelingen zijn superinteressant!

    HTC en SONY zijn met twee sterke innovatieve producten verschenen terwijl de Samsung meer een geupdate S3 met onnodige gimmicks presenteerde.

    Apple, is in de eerste helft van 2013 het zwakst van allemaal! De iPhone 5 lijkt nog teeel op z’n voorganger en ik vind dan ook dat de 5S mag worden geskipped om nu weer eens met een typisch wow product te komen als voorheen. Dit maakt me erg nieuwsgierig als fanboy met vrijwel alle iPhones en andere Appleproducten. Ik blijf kritisch kijken naar Apple!

  11. @Remco: 700 euro is adviesprijs, galaxy s4 is straks echt wel stuk goedkoper te krijgen!
    Bij apple blijven ze helaas 1 of 2 jaar zo duur, samsungtoestellen zijn stukken goedkoper

  12. @Daejji: Dat is dus exact wat ik bedoelde!!

  13. Die S4 is inderdaad niets meer dan gimmicks waar je totaal niets aan hebt. Innovatie kennen ze niet. Het doet me denken aan m’n Samsung TV hier in de kamer, met zgn. Smart TV. Smart??? Het is uiterst traag, zelden updates en je hebt er totaal niets aan! Daarentegen kijk ik mezelf vierkante ogen via m’n Apple TV. Ik bedoel maar…….

  14. Helemaal eens met apple! Samsung volgd gewoon de strategie van apple om een kleine update aan het toestel te geven.

    Ook dit hebben ze weer gekopieeerd.

    En waarschijnlijk wanneer de iphone 6 komt volgend jaar, komt samsung met een compleet nieuw desgin.

    Niks anders dan apple na doen wat walgelijke mensen doe koreanen en chinezen!

  15. Ze moeten nu eindelijk echt aan de slag. Start van een nieuwe revolutie?

  16. Wat ik niet begrijp is waarom iedereen zo loopt te zeiken over revolutionair, toen de iphone 5 gepresenteerd werd las ik op alle forums felle kritiek dat ze niet meer vernieuwend zijn maar binnen no time waren ze overal uitverkocht, wat willen mensen nou eigenlijk nog meer met hun telefoon dan dat hij al kan?, of moet hij straks ook je hond uit kunnen laten of een biertje voor je halen?, moet je is terug kijken naar een paar jaar geleden, toen was je blij dat je een sms kon versturen, en wat het design betreft is de iphone 5 nog steeds een juweeltje vergeleken bij de concurenten die dus nog steeds graag met plastic werken.

  17. @Johan: Johan je hebt helemaal gelijk. Heb naar enig wikken en wegen van mijn zuur verdiende geld toch een iPhone 5 gekocht en jeetje wat ben ik er blij mee!

  18. Ik heb naar volle tevredenheid de iPhone 5, wat een gezeur altijd over prijs , als je geen BMW wil of kunt betalen dan koop je toch gewoon een VW, ik verkoop zelf de Samsungs maar heb zelf altijd de iPhone , hoe zou dat toch komen?

  19. ik heb geen iPhone 5 maar nog een 4 (3 jaar oud en werkt zonder problemen) ook heb ik diverse iPads en andere Apple accessoires o.a. Apple tv airport etc. en dat is nu juist de kracht van Apple : intuïtieve bediening en naadloze en probleemloze integratie …

  20. Ik heb alle iphone’s op rij gehad met mijn jaarcontracten vd zaak.
    Ik bel dus sinds Oktober met de iphone 5.
    Gewoon weer een toptelefoon die een mooi “groot” en zeer scherp scherm heeft.
    Snelheid is goed en maakt zeer mooie foto’s.
    Verder is de iphone 5 een stuk lichter als zijn voorganger.
    Jammer vind ik de zwarte aluminium rand, deze beschadigd snel.

    Maar vernieuwend ??? Dat valt wel mee.
    Ik verwachte toch meer van de iphone 5.
    (Dat hadden verl meer mensen)
    De nieuwigheid is er vanaf, en dat vinden de aandeelhouders ook en daardoor verliest Apple flink zijn marktwaarde.
    Het is goed om goede concurrentie te hebben zoals Samsung. Dat houd elkaar heel scherp.
    Apple voelt de hete adem in hun nek.
    Ze moeten nig harder innoveren en ontwikkelen.

    Ik wil nog meer telefoon !! Zoals goede Nederlandse Siri !! Nog lichter en sneller !!
    Betere “aansluiting” op software van derden.
    En natuurlijk goedkoper !!

  21. De iPhone blijft voor mij het beste werken, zelfs na een uitstap naar Android. Ook al is het volgens velen niet innovatief genoeg blijft het (voor mij) qua workflow superieur aan de concurrentie. Daarnaast is de build quality voor mij ook heel belangrijk. Het lijkt erop dat HTC dit ook doorkrijgt maar toch is het jammer dat ze daarbij net iets teveel naar de iPhone 5 hebben gekeken. Vooral de zilveren randen lijken echt teveel…

  22. Nog steeds lees ik dat mensen verwachten dat Apple met vernieuwde design moet komen. Het design van de iPhone is onovertroffen, ongeacht of dat nu een 2G of 5 en alles wat daar tussen zit is. Juist het design is een sterk kenmerk van Apple. (Net zo als bijv. Porsche, die is al dicenia herkenbaar. Juist op gebied van design gaan Aziatische producten mank. In het begin lijkt het super modern, maar de live time is erg kort. Doordacht design gaat jaren mee en zetten een stempel op het merk. Denk aan RR, Porsche, CocaCola etc.

  23. Origineel geplaatst door palson
    Ik heb naar volle tevredenheid de iPhone 5, wat een gezeur altijd over prijs , als je geen BMW wil of kunt betalen dan koop je toch gewoon een VW, ik verkoop zelf de Samsungs maar heb zelf altijd de iPhone , hoe zou dat toch komen?

    Omdat je niet verder kijkt dan je neus lang is?

    Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Nog steeds lees ik dat mensen verwachten dat Apple met vernieuwde design moet komen. Het design van de iPhone is onovertroffen, ongeacht of dat nu een 2G of 5 en alles wat daar tussen zit is. Juist het design is een sterk kenmerk van Apple. (Net zo als bijv. Porsche, die is al dicenia herkenbaar. Juist op gebied van design gaan Aziatische producten mank. In het begin lijkt het super modern, maar de live time is erg kort. Doordacht design gaat jaren mee en zetten een stempel op het merk. Denk aan RR, Porsche, CocaCola etc.

    Porsche kan ik nog inkomen maar wat is het design van Cocacola?

  24. Apple loopt ook achter maar de iPhone is kwalitatief wel de beste telefoon is mijn persoonlijke mening.

    Tevens is de IOS geoptimaliseerd voor de iPhone daarom is het qua software het stabielste.

    Al vind is het merkwaardig om nu een campagne te lanceren waarin om de iPhone te promoten.

    Dat is een teken van zwakte en had niet snel gebeurt onder Steve Jobs

  25. @Donstil: Coca cola heeft al sinds het begin hetzelfde design van de flessen. Een design dat er staat. Het is meteen herkenbaar. Net als de iphones. Welke je ook ziet, je ziet meteen dat het een iphone is. De kracht bestaat erin om dit zoveel mogelijk te houden. Het mag moderner worden maar het moet herkenbaar blijven. Bijvoorbeeld Samsung heeft dit veel minder. Nu proberen ze het wel met de laatste drie galaxy’s maar het is niet zo krachtig als dat van de iphone.

  26. Origineel geplaatst door Donstil
    Porsche kan ik nog inkomen maar wat is het design van Cocacola?

    Het design van cocacola? Een vrouw, dat stelt een vrouw voor ( de kleine glazen en plastic flessen)

    Die zijn wel inovatief geweest, zoek maar is hun verleden van de flessen op 🙂

  27. @Donstil: ik snap je reactie niet, ik zei dus dat ik juist altijd zelf voor Apple ga ( beter lezen dan je neus lang is zou ik zeggen )

  28. Vernieuwend…
    Ik vind het grappig dat zoveel mensen het ontwerp vd iphone roemen, welke nauwelijk in de loop der jaren is veranderd, maar kritisch zijn op de galaxy s4 omdat hij zoveel op zijn voorganger lijkt..

    Kwaliteit vd iphone…
    ik herinner me nog dat Apple zijn klanten vertelde dat ze hun telefoon op een bepaalde manier moesten vasthouden om WEL een goeie ontvangst te hebben. Er was een hoop gedoe, maar uiteindelijk ging Apple overstag en konden mensen tegen korting een bumper kopen waardoor het ontvangst beter werd!!!

    Het “kwaliteitsgevoel” van metaal maar dan wel veilig weggestopt in een stukje….plastic/rubber, hoe ironisch!

    Apple is jarenlang marktleider geweest en is hierdoor HEEL arrogant geworden, kleinere bedrijfjes werden opgekocht of simpelweg bankroet geprocedeerd ivm patentclaims. Apple bepaald wat je met je telefoon mag doen maar nog veel belangrijker, wat je NIET mag doen.

    Ik heb het in ieder geval helemaal gehad met Apple en ik stap na jarenlang een ischaap te zijn geweest over op een ander merk.

  29. Dat Apple de concurrentie niet aanvalt is niet waar, er is een hele serie commercials geweest genaamd; PC vs Mac, hilarische commercials, zijn nog wel online te vinden. Daarin werden pc’s als domme en suffe apparaten afgeschilderd ..

    De iPhone is populair geworden bij de massa, dan moet je accepteren dat ‘de massa’ zijn mening gaat uiten. Dezelfde mensen die vroeger de N95 van Nokia een cool apparaat vinden willen nu een ‘hippere’ iPhone…
    Tijden veranderen maar mensen niet ;-).

  30. @peer: Jij haalt nu merkherkenbaarheid en productinnovatie door elkaar. Je vergelijking met Coca Cola slaat werkelijk nergens op.

  31. Apple premium? Dacht het niet, mijn iPhone5 minder dan een maand oud ligt klaar voor verzending. Gevalletje garantie, batterij loopt leeg terwijl ie afstaat. Mag je 800€ neertellen om je telefoon op te sturen( omslachtig) deze dan meer dan 10 dagen kwijt te zijn en misschien een refurbished- tweedehands gevalletje terug te krijgen. Ze zouden daar beter wat minder goedkope lucht blazen.

  32. Komt Apple nu uit z’n winterslaap? Pas op voor de voorjaarsmoeheid!!!
    Door de release van nauwelijks vernieuwende iPhones in de afgelopen jaren moet je niet vreemd opkijken als de concurrent zijn slag slaat.
    Wacht nog 1 jaartje en Samsung zal Apple overklassen!!!
    Lach me nu maar uit en/of toe en over een jaar zal het de wrange werkelijkheid zijn.

  33. Heerlijk de discussie hier!

    Mijn vrouw heeft een Samsung galaxy s3. Ik vind het scherm fantastisch maar daar heb je het ook gelijk mee gehad. Android is echt een matig OS. Apps starten niet vlot op, de telefoon heeft vaak last van lag ondanks de zware processor. Mijn 4 jaar oude 3GS scrollt nog soepeler door lijstje heen. Nee de combinatie van hardware en software maakt Apple uniek. Daarnaast zitten zaken gewoon niet logisch in elkaar op Android.

    Dus hoeveel GB geheugen ze erin proppen, cpu cores etc, maakt geen zak uit. De gebruikerservaring van Apple zullen ze nooit evenaren omdat ze niet en de hardware en software beheersen.

  34. Zodra de S4 er is gaat de 5 er toch echt wel uit. Samsung innoveert tenminste.

  35. de iphone is en begint ondertussen een achterhaald toestel te worden.Apple begint gebied te verliezen en ze kunnen dit moeilijk slikken. de iphone leuk toestel elke jaar een nieuw waarbij er weinig nieuwe dingen te vinden zijn op de hardware . de iphone is zeker niet meer zo top als die geweest is en een product op zijn retour.Men dacht ook dat atari het ging redden en dit was toen ook het van het en kijk wat er van gekomen is over 5 jaar spreken we niet meer over de iphone

  36. Origineel geplaatst door jo met de banjo
    de iphone is en begint ondertussen een achterhaald toestel te worden.Apple begint gebied te verliezen en ze kunnen dit moeilijk slikken. de iphone leuk toestel elke jaar een nieuw waarbij er weinig nieuwe dingen te vinden zijn op de hardware . de iphone is zeker niet meer zo top als die geweest is en een product op zijn retour.Men dacht ook dat atari het ging redden en dit was toen ook het van het en kijk wat er van gekomen is over 5 jaar spreken we niet meer over de iphone

    Zo is het inderdaad. Sowieso is het verschil in opslagruimte van 16GB naar 64GB en 200 euro verschil ook al redelijk achterhaald in een tijd waar opslagruimte net zoveel kost als een brood.

  37. @jo met de banjo: dit lijkt mij complete onzin. Jij hebt het toch ook nog steeds over een banjo terwijl die allang achterhaald is? :p Zonder gekheid, zolang de concurrenten nog op het onbetrouwbare android draaien is er voor Apple niets aan de hand

  38. Origineel geplaatst door Johan
    Wat ik niet begrijp is waarom iedereen zo loopt te zeiken over revolutionair, toen de iphone 5 gepresenteerd werd las ik op alle forums felle kritiek dat ze niet meer vernieuwend zijn maar binnen no time waren ze overal uitverkocht, wat willen mensen nou eigenlijk nog meer met hun telefoon dan dat hij al kan?, of moet hij straks ook je hond uit kunnen laten of een biertje voor je halen?, moet je is terug kijken naar een paar jaar geleden, toen was je blij dat je een sms kon versturen, en wat het design betreft is de iphone 5 nog steeds een juweeltje vergeleken bij de concurenten die dus nog steeds graag met plastic werken.

    Helemaal mee eens!

  39. Origineel geplaatst door albeba72
    @Nicky: Hier ben ik het helemaal mee eens! Als men de prijzen nu ook op een Samsung niveau laat komen in plaats van stug de duurste te willen zijn ( in combinatie met abonnement ) in mijn ogen ook een vorm van arrogantie,dan is de kans heel groot dat ik een Iphone 5 neem.( gewoon omdat ik tot nu toe nog nooit zo’n kwalitatief goede telefoon heb gehad de afgelopen 3,5 jaar!!! ) Nu overweeg ik serieus een Experia Z van Sony aan te schaffen…

    Heb me sinds vrijdag na 4jaar iphones een Xperia Z aangeschaft en nog geen seconde spijt van 😉
    Altijd enorm graag met Iphone gewerkt, maar ik begon echt tegen de beperkingen aan te lopen als je ziet wat er bij de concurrentie allemaal wel kan…

  40. Origineel geplaatst door Ed
    @Sven De Hondt: en android?

    Voorlopig heel tevreden van, veel meer open, vrolijk browsen in bestandssysteem, RS232 ondersteuning, USB host protocol, DLNA,

    Is allemaal wel even wennen natuurlijk, maar alles wat je met je iphone kan, kan je met je android phone ook, en nog veel meer ook!

  41. +1
    En dat verschrikkelijke iTunes de deur uit

    Origineel geplaatst door Sven De Hondt
    Origineel geplaatst door Ed@Sven De Hondt: en android?Voorlopig heel tevreden van, veel meer open, vrolijk browsen in bestandssysteem, RS232 ondersteuning, USB host protocol, DLNA,Is allemaal wel even wennen natuurlijk, maar alles wat je met je iphone kan, kan je met je android phone ook, en nog veel meer ook!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.