WSJ maakt portret over Tweetie-ontwikkelaar Loren Brichter

Loren Brichter heeft behoorlijk wat invloed gehad op appdesign voor iOS. Wall Street Journal heeft een portret gemaakt over de 'hogepriester van appdesign'.

loren brichterAppontwikkelaar Loren Brichter werkt vanuit zijn huis in Philadelphia en heeft van daaruit al een paar kleine revoluties teweeg gebracht op het gebied van appdesign. Hij maakte de Twitter-app Tweetie en het woordspelletje Letterpress, maar bedacht ook pull-to-refresh en adviseerde de makers van Sparrow over appdesign. Wall Street Journal besloot een profiel te maken van Loren, die aan het begin van zijn carrière in dienst van Apple werkte aan de eerste iPhone. Hij gebruikte op dat moment nog een Motorola RAZR en maakte het zelf bouwen van apps niet eens mee (dat volgde pas een jaar later, met de introductie van het toenmalige iPhone OS 2.0). Volgens WSJ is 28-jarige Brichter uitgegroeid tot de hogepriester van appdesign.

Het portret laat zien dat je niet in Silicon Valley hoeft te wonen en als solo werkende eenling behoorlijk wat invloed kunt hebben op hoe apps eruit zien. Brichter’s pull-to-refresh is later overgenomen door Twitter, Facebook en Apple. Wie meer wil weten over Brichter, kunnen we aanraden om eens naar de eerste Debug-podcast te luisteren, waar Brichter anderhalf uur lang wordt geïnterviewd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2013, 10:23
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.