Pinguïns dol op iPad-games

Pinguïns vinden het leuk om iPad-games te spelen, ontdekte een oppasser van een aquarium in Los Angeles. Pinguïns spelen het spelletje Game of Cats.

pinguinPinguïns in het Aquarium of the Pacific in Los Angeles vinden het leuk om iPad-games te spelen. Dat zegt oppasser Hugh Ryono, die een video maakte waarin één van zijn pinguïns het spelletje Game for Cats te grazen neemt. We wisten al dat katten dol zijn op iPad-games. Het fenomeen is zelfs zo uit de hand gelopen dat de fabrikant van Friskies-kattenvoer de eerste hackathon voor kattengames sponsort. Een weekend lang gaan ontwikkelaars aan de slag om met een zo origineel mogelijke kattengame de prijzenpot van 15.000 dollar binnen te slepen. Maar pinguïns blijken ook een interessante doelgroep voor de iPad. Net als katten vinden ze het leuk om een virtuele muis of een laserbundel op het scherm te volgen.

Pinguïn Jeremy was het meest nieuwsgierig en ging als eerste aan de slag, maar pinguïn Newsom bleek het meest handig met de game. Hij haalde een topscore van 1600 punten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2013, 13:48
Categorie Achtergrond
Onderwerpen dieren, dierentuin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.