bill-graham-auditorium

‘Apple’s september-keynote dit jaar in Bill Graham Civic Center’

Apple gaat het Bill Graham Civic Center in San Francisco afhuren voor de aankondiging van de iPhone 6s. De keynote vindt plaats in een zaal met 7.000 zitplaatsen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple wijkt uit naar een nieuwe locatie om op 9 september nieuwe iPhones aan te kondigen. Eerder deze week waren er al geruchten dat Apple gebruik zou willen maken van het Bill Graham Civic Center Auditorium in San Francisco. Inmiddels is er meer bewijs. Zo wordt de straat afgezet tussen woensdag 9 september om 4 uur ‘s ochtends tot middernacht, precies het moment waarop de aankondigingen plaatsvinden. Het gebouw is bovendien tussen 4 en 10 september afgehuurd voor een mysterieus ‘beursevenement’, waar geen verdere details over bekend zijn. Volgens een betrouwbare bron is inmiddels bevestigd dat het om Apple gaat, die de zaal met 7.000 zitplaatsen heeft afgehuurd voor de traditionele september-keynote.

Update 19:00 uur: inmiddels heeft Apple de uitnodigingen voor 9 september verstuurd. Het evenement vindt inderdaad plaats in Bill Graham Civic Center.

bill-graham-auditorium

Dat meldt de lokale nieuwssite Hoodline. Het is wellicht de laatste keer dat Apple zo’n grote zaal moet huren. Volgend jaar moet het nieuwe hoofdkantoor grotendeels klaar zijn, zodat in de toekomst aankondigingen in het auditorium van Campus 2 kunnen plaatsvinden. Dat verkleint de kans op ontdekkingen, zoals nu weer gebeurt.

‘Apple heeft Bill Graham Civic Center afgehuurd’

Volgens documenten van de afdeling planning heeft een niet nader te noemen ‘bedrijf’ het Bill Graham Civic Center afgehuurd voor de periode van 4 tot 10 september, om er een beurs te organiseren. Er zijn echter geen aanwijzingen te vinden dat het publiek in die periode een beurs kan bezoeken en er zijn ook geen bedrijven die willen bevestigen dat zij een evenement gepland hebben. De lange duur (bijna een week) en de geheimzinnigheid wekten al de indruk dat Apple erachter zou kunnen zitten. Uit logistieke documenten die Hoodline in handen kreeg, blijkt nu onomstotelijk dat het inderdaad om Apple gaat. Al de hele week loopt er beveiligingspersoneel rond het gebouw en staan er zware machines klaar om met de voorbereidingen te beginnen.

De zaal van het Bill Graham Civic Center is gigantisch, zoals je uit deze foto van een eerder evenement kunt afleiden:

bill-graham-center

We verwachten dat Apple elk moment de uitnodigingen voor de september-keynote kan versturen, waarbij ook meteen de locatie vaststaat.

Bill Graham Civic Center: genoeg ruimte

Bij de introductie van de Apple Watch week Apple ook uit naar een grote zaal in San Francisco: ze huurden het Flint Center af en besteedden mee dan 1 miljoen dollar aan aankleding en vergunningen. Achter het gebouw werd een grote hal geplaatst, waar de nieuwe producten meteen na de keynote te zien waren. Iets soortgelijks kan nu ook plaatsvinden bij Bil Graham Civic Center, zo blijkt uit aangevraagde vergunningen om straten af te zetten. Het gebouw staat aan Grove Street, dat van dinsdag 8 september 18:00 uur tot donderdag 10 september 23:59 uur wordt afgesloten voor het verkeer. Ook de omringende straten Fulton Street, Hyde Street en Larkin Street zullen langere tijd worden afgesloten op 9 en 10 september. In de dagen voorafgaand aan het evenement (van 4 tot 8 september) heeft Apple alle tijd om de zaal aan te kleden en eventueel een extra tentoonstellingsruimte neer te zetten.

bill graham civic center

Bill Graham Civic Center: de eerste voorbereidingen van de Apple keynote zijn gestart.

bill graham civic center: bewakers lopen rondom het pand.

Tijdens het evenement verwachten we dat Apple de iPhone 6s en 6s Plus aankondigt, met Force Touch-scherm en verbeterde draadloze functies. Ook zou er een nieuwe Apple TV aan komen, met nieuwe interface, nieuwe afstandsbediening en ondersteuning voor apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2015, 19:16
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.