force-touch-iphone-6

Verwijzing naar Force Touch ontdekt in code iOS 9

Een ontwikkelaar heeft in de code van iOS 9 een directe verwijzing gevonden naar Force Touch op de iPhone 6s. Dit sluit aan bij de vele geruchten rondom het drukgevoelige scherm van de nieuwe iPhone.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

force-touch-iphone-6
Een van de meest hardnekkige geruchten over de iPhone 6s is dat het scherm Force Touch ondersteunt: het drukgevoelige display dat we eerder al zagen bij de Apple Watch en de nieuwe MacBook trackpads. Nu er een aanwijzing in de code van iOS 9 gevonden is, lijkt de komst van Force Touch op de iPhone 6s weer wat zekerder.

Ontwikkelaar Hamza Sood, die wel eens vaker dit soort zaken ontdekt door de code van een besturingssysteem door te spitten, wist een zogenaamde ‘pseudo code’ te genereren die een ‘Deep Press‘ activeert.

Deep Press is Force Touch

Door deze Deep Press uit te voeren kun je tekst op het scherm selecteren, waarbij Deep Press natuurlijk erg veel op de term Force Touch lijkt. In een tweet beweert Sood dat hij “Force Touch code in iOS” gevonden heeft. Volgens hem heeft Apple in ieder geval getest om trackpad-achtige selectiefuncties naar de iPhone 6s over te zetten.

iPhone-6s-force-touch-code

Als het screenshot van Sood betrouwbaar is, kan dit betekenen dat de iPhone 6s inderdaad een Force Touch display krijgt. Een andere mogelijkheid is dat Apple een dergelijke techniek getest heeft, maar dit alsnog niet doorvoert naar de uiteindelijke iOS 9 code.

De geruchten liegen er niet om

De ontdekking van Sood sluit in ieder geval aan bij een stroom aan afzonderlijke geruchten, die allemaal beweren dat de iPhone 6s Force Touch zal ondersteunen. De productie van de sensoren zou eind juli verhoogd zijn, wat erop kan wijzen dat we in september een nieuwe iPhone te zien krijgen met een interactiever scherm dan ooit tevoren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2015, 19:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen force touch, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.