Twitter-new-icon

Twitter-app laat zien hoe vaak je tweets gelezen worden

Benieuwd hoe vaak jouw Twitterberichten gelezen worden? Een update voor de Twitter-app voegt statistieken voor afzonderlijke tweets toe, en steekt de app in een nieuw jasje.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Twitter-new-icon
De iOS-app van Twitter is zojuist in een nieuw jasje gestoken en voegt daarnaast handige nieuwe functies toe. Zo kun je nu per tweet zien hoeveel mensen hem bekeken hebben en staan er nog wat andere interessante statistieken tot je beschikking.


Als je de details van de update voor Twitter bekijkt in de App Store, is het helemaal niet duidelijk dat het hier om een omvangrijke update gaat. Start de app echter op en je ziet dat de blauwe balk bovenin beeld voortaan wit is, met lichtblauwe icoontjes. Hierdoor ziet Twitter er weer iets strakker uit en sluit het beter aan bij de rest van de app.

Bekijk je Tweetactiviteit

Een stuk interessanter is de mogelijkheid om bij je eigen tweets de statistieken op te vragen. Als je nu een tweet van jezelf aantikt kun je op ‘Toon Tweetactiviteit’ tikken om te zien hoe populair jouw berichtje was.

In dit scherm zie je niet alleen de weergaven, maar ook het aantal interacties. Dit zijn de keren dat mensen de details van je tweet uitgeklapt hebben, geretweet of als favoriet gemarkeerd hebben en hoeveel mensen er doorgeklikt hebben naar je Twitter-profiel.

Deze statistiekfunctie was voor sommige gebruikers al langer beschikbaar. De update lijkt de functie dus breder uit te rollen. Het nieuwe design van de app is wel voor iedereen nieuw. Als je de functie niet ziet, kan het zijn dat je eerst je eigen Twitter-statistieken moet inschakelen.

Twitter-design Twitter-statistieken

Deze gegevens kunnen waardevolle info bevatten voor fanatieke twitteraars. Kijk bijvoorbeeld op welk moment van de dag jouw berichten het meest gelezen worden en stem daar je volgende tweet op af. Voor de iets minder serieuze gebruikers is het natuurlijk gewoon leuk om te zien hoe groot het publiek is dat jouw tweet bereikt.

Nieuw Twitter-logo?

Onder deze nieuwe statistieken is een grote knop te vinden met ‘Aan de slag’. Hiermee maak je jouw tweet ‘Uitgelicht’, zodat hij opnieuw in de tijdlijn van volgers verschijnt. Pas echter op, want hier zitten kosten aan verbonden.

En ligt het aan ons, of is het app-icoon van Twitter ineens iets donkerder van kleur geworden?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 augustus 2015 om 11:54
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.