3D-touch-techniek

‘Apple werkt aan schaalbare 3D Touch voor toekomstige iPads’

Apple zou werken aan een manier om 3D Touch in toekomstige iPads te verwerken, al laat dit nog wel even op zich wachten. Pas na de iPhone 7 zullen we deze techniek in iDevices zien.

3D-touch-techniek

3D Touch is de grote vernieuwing van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, maar is vooralsnog beperkt gebleven tot deze iPhones. Zelfs de iPad Pro (die later uitkwam) ondersteunt het drukgevoelige scherm niet en naar verluidt gaat hetzelfde verhaal op voor de iPad Air 3, die in de eerste helft van 2016 zou moeten verschijnen. Een nieuwe bron laat nu weten dat Apple bezig is om een speciale, schaalbare versie van 3D Touch voor de iPad te ontwikkelen.

Schaalbare 3D Touch

Gisteren voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de iPad Air 3 geen 3D Touch krijgt, terwijl de tablet in de eerste helft van 2016 op de markt moet verschijnen. Kuo gaf verder geen uitleg bij deze voorspelling, maar een anonieme bron van AppleInsider doet dat nu wel.

Apple wil 3D Touch-techniek oprekken

De bron stelt dat Apple druk bezig is met het ‘oprekken’ van de 3D Touch-techniek voor grotere schermen, zoals het 9,7-inch display van de iPad Air. Deze nieuwe versie van 3D Touch moet uiteindelijk ook werken op het grote scherm van de iPad Pro en zal later zowel in iPhones als iPads toegepast worden. AppleInsider benadrukt dat de informatie van een bron komt die al vaker correcte informatie gaf.

De ontwikkeling van deze techniek is echter nog niet klaar in 2016. Dit betekent dus dat de iPad Air 3 het zonder drukgevoelig scherm moet doen en dat iPhone 7 nog van de huidige 3D Touch-technologie gebruik zal maken. In het jaar na de iPhone 7 verwacht de bron dat 3D Touch zijn weg vindt naar iPads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2015, 8:13
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3d touch, ipad
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.