Topsy zoektool voor Twitter

Apple sluit Topsy, twee jaar na de overname

Apple heeft Topsy gesloten, het bedrijf dat Twitter analyseerde op trends. Twee jaar na de overname heeft Apple de technologie waarschijnlijk in Siri gebruikt.

Apple heeft Topsy gesloten, twee jaar na de overname van het analysebedrijf voor sociale media. Topsy Labs werd in 2013 overgenomen voor een bedrag van meer dan 200 miljoen dollar.

Topsy zoektool voor Twitter

Topsy analyseerde Twitter-sentiment

Met Topsy was het mogelijk om activiteiten op Twitter te analyseren. De aankondiging van de sluiting werd dan ook op Twitter gedaan, waarbij de website uit de lucht ging. Apple verwijst voortaan naar een pagina over de zoekmogelijkheden in iOS 9, zoals proactieve Siri. Met Topsy was het mogelijk om Twitter-data te analyseren, om daarmee bijvoorbeeld markttrends op het spoor te komen. Daarbij keek het bedrijf naar betrokkenheid van gebruikers, invloedrijke personen en sentiment onder gebruikers. Topsy kon op die manier bijvoorbeeld de effectiviteit van een advertentiecampagne meten. Topsy was één van de vier ‘certified data resellers’ van Twitter en had daarmee de rechten om Twitter-data te verzamelen en weer te verkopen. Topsy wordt nog steeds genoemd op de website van Twitter als certified partner.

Topsy iPhone 4s sentiment

Wat Apple met de technologie van Topsy heeft gedaan is vooralsnog onduidelijk. Na de overname wilde Apple niet zeggen of het voornamelijk om personeel of om de technologie die Topsy in huis had om Twitter-data te analyseren. Apple zou het gebruikt kunnen hebben voor Siri, iTunes, iAds en andere diensten. Het meest waarschijnlijk is dat Apple de technologie van Topsy heeft gebruikt voor intelligente Siri-suggesties, waarbij rekening wordt gehouden met je locatie en met data uit externe bronnen zoals Yelp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2015, 9:19
Categorie Apple
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.