Reacties voor: Apple roept gebruikers op te upgraden naar iOS 8

Apple stuurt e-mails naar gebruikers, om ze te stimuleren naar iOS 8 te updaten. Ook geeft Apple tips hoe je dat moet doen.
Lees het complete artikel → Apple roept gebruikers op te upgraden naar iOS 8
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 54 reacties

  1. Als ik terug zou kunnen zou ik het proberen…

  2. @Andre: Nul problemen met IOS 8 op m’n iPhone 5s.wel jammer als dat bij anderen wel zo is

  3. iOS 7 werkte een stuk beter dan iOS 8 op mijn iPhone 5. Ik heb wel spijt dat ik ben gaan upgraden.

  4. Hier ook geen problemen op 5S. Alleen mijn iPad 2 is wat langzamer maar dit had ik ingecalculeerd en daar werkt Apple aan!

  5. En ik roep iedereen op voorlopig nog even bij iOS 7 te blijven.

  6. Dan moet apple maar die update niet zo groot maken. K heb namelijk geen plek

  7. Nog steeds lekker op iOS 7 en zal dat voorlopig ook nog wel blijven

  8. Ik begrijp niet wat er dan voor een problemen zijn bij al die mensen die zeuren over iOS 8. Ik zal wel geluk hebben.

  9. Ben sinds gisteren over naar iOS 8 (iPhone 5). Naast dat het hier en daar iets minder soepel loopt, doet de wekker app ‘Mijn Wekker’ het niet meer. Laat ik die nu dagelijks gebruiken. Heb ‘m van mijn toestel verwijderd, maar zie dat ie ook niet meer in ‘Aankopen’ staat. Irritant!

  10. Met de iPhone 6 plus had ik geen keus, maar mijn ipad mini blijft rustig op 7.1.2

  11. Snap niet dat mensen op een oude versie van een besturingssysteem blijven hangen. Er is werkelijk geen enkel levensveranderd probleem tussen iOS7 en iOS8.
    Ooit zul je toch over moeten?

    Is het nostalgie ofzo? Conservatisme? Rebellie?

  12. iOS 8 is prima. Een must voor de gebruiker van OSX 10.10.

  13. 8 is goed genoeg geen verschil tussen 7. Updates komen langzamerhand tevoorschijn en dan is het perfect!

  14. Allemaal leuk voor diegenen dat geen problemen hebben met iOS8.
    Op regelmatige basis kan het wel een minuut (zonder te overdrijven) duren voor een app opent…
    Soms als ik men toegangscode induw werkte men touchscreen plots niet meer…

    Er zijn nog wel enkele dingen, maar daar stoor ik me minder aan

    En dit op een iPhone 5 clean install zonder Back-up

  15. Mijn iPhone 4s blijft gewoon draaien op IOS 6. Een reden hiervoor is dat ik er zeker van ben dat m’n iPhone op deze versie net wat lekker werkt dan bijvoorbeeld IOS 7 of 8. Maar de belangrijkste reden is het uiterlijk van de iconen en überhaupt de hele manier van werken met deze versie. Werkt stukken beter.

  16. Eens zien of de administratie werkt en de mail komt.

  17. Als ze willen dat mensen massaal hun toestellen naar iOS 8 upgraden, hadden ze die bugs beter moeten wegwerken.

    Want zelfs in iOS 8.1 heb ik last van wegvallende WiFi en berichten die steeds blijven hangen en dat mijn scherm niet gevoelig is voor aanrakingen.

    Dus Apple voor de next time, denk beter na voordat je het naar de grote publiek uitbrengt.

  18. Inmiddels ben ik er achter dat de grootste problemen (accu snel leeg) veroorzaakt worden door Apps die samenwerken met Health. Health zelf is geen probleem, maar bijvoorbeeld MyFitnessPal en Human gebruiken – ondanks berichten over alleen op achtergrond draaien – continu de hoofdprocessor en de GPS waardoor de accu van mijn 5s binnen 10-12 uur leeg is in plaats van circa 60 uur – bij verder normaal gebruik. Ik begrijp dat iedere App zelf communiceert met de bewegingssensoren en dat vervolgens tussen de Apps veel communicatie en rekenwerk plaatsvindt om dubbelregistraties te voorkomen.

    iOS 8.1 zelf werkt soepel, snel en super stabiel, ook op mijn iPad2.

  19. Tja. Als ze nu eens de problemen zouden oplossen…! Dan wil men wel.
    Iedereen is bang voor iOS8 en terecht.

  20. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Tja. Als ze nu eens de problemen zouden oplossen…! Dan wil men wel.
    Iedereen is bang voor iOS8 en terecht.

    Hoezo “terecht”? Bang waarvoor?

  21. Jammer genoeg worden de updates steeds slechter en tevens ook het support…

    Ik heb de update van 7 naar 8.1 gedaan, maar hij crashes continue na het terug zetten van de reserve copy. En tevens zijn de toetsen niet zichtbaar bij het inloggen, wat een enorm probleem en frustraties is

  22. Volgens mij ligt het aan het cijfer 8. Windows 8 was ‘niet erg succesvol’ en iOS 8 heeft ook niet z’n beste start gehad. Bluetooth problemen, iOS 8.0.1. De media heeft hier ook best veel invloed op gehad. Telegraaf, NU.nl en er zijn er nog veel meer. Ook het probleem met te weinig opslag speelt een rol. We zijn tegenwoordig ‘lui’ geworden door die makkelijke OTA updates en updaten via iTunes wordt door veel mensen gezien als erg omslachtig en langzaam.

    Hoewel ik zelf geen problemen ervaar, snap ik dat sommige mensen huiverig zijn om over te stappen.

  23. Spijt als haren op mijn hoofd met mijn 4s. Als ik terug kon zou ik het doen. Ik heb mijn hoop nu gevestigd op 8.1.1 want naar verluidt is die update puur gericht op 4s en iPad 2 om deze weer op de normale snelheid te krijgen. Ik had een perfect werkende telefoon met iOS7, maar nu is het wat stroperiger allemaal.

  24. Als je het mij vraagt raad ik alle iPhone 4s gebruikers toch af om iOS8 te gebruiken.Het heeft de mijne ongelofelijk TRAAG gemaakt.Met iPhone 5s verloopt het vlekkeloos.

  25. Hier ook nog steeds veel problemen met de laatste update van IOS8 op mijn iPhone 6.

    Wisselgesprekken zijn een ramp, vaak loopt de telefoon compleet vast. Het samenvoegen van gesprekken is daarmee ook zeer lastig uitbreiding voeren.

    Sowieso het switchen tussen apps bij een telefoongesprek werkt gewoon niet goed. Vaak kan ik niet meer terug naar het gesprek. Ook werkt het draaien van vertical naar landscape mode niet tijdens het bellen…

    Verder wel alle problemen opgelost in de laatste update met connectiviteit. Geen Bluetooth / Wifi problemen meer gehad!

    Alle veranderingen voelen aan als verbetering dus ben over het algemeen tevreden over IOS8, op de vervelende bugs na natuurlijk 🙂

  26. Hier ook nog steeds op 7.1.2 en werkt top. Mijn vrouw heeft inmiddels iOs 8.1, maar heeft nog steeds div problemen ermee. Regelmatig krijgt ze geen toetsenbord tevoorschijn en het hele systeem hapert een stuk meer dan bij iOs7.1.2

    Voorlopig zie ik ook geen plus punten aan ios 8 tov ios 7

  27. @AlexT: Ik raad je aan om de topics over iOS8 en iOS8.1 op deze website eens goed door te lezen. Een veel gehoorde klacht is dat veel mensen problemen hebben met bluetooth en slecht werkende WiFi verbindingen. Ik weet het niet hoor, maar bijvoorbeeld een iPad WiFi met een slecht werkende WiFi verbinding is nagenoeg onbruikbaar. Mensen met een kleine data bundel zitten er ook niet op te wachten dat hun WiFi verbinding niet of nauwelijks werkt (en met een grote data bundel wil je dit ook niet). DAT is de reden waarom veel mensen, waaronder ik, op iOS 7.1.2 blijven. Ik raad iedereen in mijn omgeving dan ook aan om voorlopig NIET naar iOS 8 over te gaan totdat Apple de moeite neemt om tenminste het Bluetooth/WiFi probleem op te lossen

  28. Ben met mijn iPhone 4s niet overgegaan naar ios8 maar met mijn iPhone 5 wel en heb daar werkelijk als enige probleem dat het beeld af en toe bevriest maar met ios7 liep mijn telefoon ook wel eens vast. Heb met mijn iPhone 5 echt het idee dat mijn batterij langer mee gaat maar heb een week voor ios8 een nieuwe batterij er in laten zetten dus kan niet zeggen aan welk van de twee het ligt.

  29. Apple moet gewoon zich even koest houden. Sinds 8.1 is de accu van mij 6 hard achteruit gegaan. Eerst fixen en dan upgraden

  30. @AlexT: Voor de 4S is iOS8 echt géén optie. De meeste nieuwe functies kunnen niet worden gebruikt en de iPhone wordt er serieus trager van.

    En de 4S is inderdaad rebellie en nostalgie, want ik vind de 5 te lelijk en de 6 te groot 🙂

  31. Zoals velen heb ik ook spijt van ios8. Bij ios 7 geen tot weinig crashende apps. Geen slechte wifi. Nu drama. Doe mij ios7 maar terug

  32. Geen spijt, wel ben ik van mening dat iOS 8 wel erg krakkemikkig is, het maakt geen solide indruk.
    ‘T werkt allemaal, maar niet echt overtuigend.
    Als ik bijvoorbeeld in de chatlijst van whatsapp scroll dan gaat dat met horten en stoten. Enerzijds zullen de problemen bij t iOS liggen, anderzijds bij de app zelf.
    app van nu.nl is ook waardeloos. Laden voor gebruik, en als ik m’n scherm laat zakken, en een pagina terug ga blijft hij laag staan. Bij de app van omroep west bijvoorbeeld niet, die schiet dan automatisch weer omhoog.

  33. Ik heb al een paar keer op de iPhone 6 gehad dat ie in het berichtencentrum de oude dag laat zien in de agenda. Iemand anders ook?

  34. Ik vind iOS 7 een pak slechter en trager dan iOS 8.1.

  35. Enige reden dat mensen nog geen update hebben gemaakt is omdat er te weinig geheugen voor is.

    Ik ken genoeg mensen om me heen die heel erg graag naar iOS 8 willen, maar geen genoeg geheugen hebben voor de update.

    Apple moet geen 16 GB toestels meer uitbrengen, dat is gewoon te weinig voor een iOS update.

  36. Nog geen mail ontvangen maar als ik naar de Apple store ga en op bij werken druk dan opent die die app heel irritant maar hè wie geeft er wat om een update !
    ISO 7.0.4 werkt nog steeds uitstekend ! En me jailbreak is zo fenomenaal !

  37. Haha, “Apple roept op” pfff maar reageren op gemelde klachten dat wordt volkomen genegeerd. iPad4 op ios8.1: wifi sucks. Yosemite 10.10 wifi sucks! iPhone 6 op ios 8: WiFi probleem.

    Deze gebruiker roept op om eerst eens te zorgen dat WiFi fatsoenlijk werkt voor je iedereen met een WiFi probleem opzadelt! (ben benieuwd hoe ik de updates die deze problemen moeten oplossen binnen ga krijgen … waarschijnlijk tegen de tijd dat iOS9 uitgebracht wordt ……

  38. @Tom D: via de computer lukt prima hoor

  39. Origineel geplaatst door AlexT

    Origineel geplaatst door Cloverfield
    Tja. Als ze nu eens de problemen zouden oplossen…! Dan wil men wel.
    Iedereen is bang voor iOS8 en terecht.

    Hoezo “terecht”? Bang waarvoor?

    Heel eenvoudig: er zijn zowel op dit moment als in het verleden genoeg problemen (Wifi, batterijduur, etc.) met nieuwe versies van iOS geweest, en nog steeds zijn niet alle problemen opgelost. Dat er uiteindelijk een goed werkende versie komt, daar mag een ieder van uit gaan. Maar tot die tijd, moet Apple niet “lopen zeuren”; als ze een eenvoudige manier (en waar mensen ook veel langer gebruik van kunnen maken dan de huidige periode van enkele weken) aanbiedt om terug te gaan naar een vorige (stabiele!) versie van iOS, zullen veel meer mensen de nieuwe versie proberen (en uiteindelijk blijven benutten).

    Groet uit 7.1.2-land!

  40. Volgens mij zijn hier veel mopperaars die niet goed weten om te gaan met een iPhone. Bij mij gaat iOS 8.1 als een speer, zowel op iPad2 WiFi als op iPhone5. Wel ben ik alle instellingen na de installatie via iTunes nagelopen, er waren nogal wat automatische instellingen bij de nieuwe functies die de batterij leegtrekken en misschien ook WiFi overbelasten. Ik ga die hier niet allemaal opsommen, kijk maar onder instellingen.
    Mensen zouden zich eens moeten afvragen voordat ze op Apple gaan vloeken, of het misschien aan henzelf ligt dat net hun apparaat niet goed werkt. Er zijn genoeg mensen die enthousiast zijn over 8.1 en die geen problemen hebben. Blijkbaar doen die iets goed, wat de klagers nog niet door hebben. Hun gejammer zegt dus meer over hen zelf dan over iOS8.1.

  41. Ik wil best upgraden, maar kan het niet. iPhone4 dus…
    En daar heb ik al spijt van de upgrade naar iOS 7 (stroperig). Als iemand een manier weet hoe ik terug kan naar iOS 6 houd ik me aanbevolen.

    Maar misschien ergens volgend jaar een wat recenter iPhone modelletje vanwege de samenwerking met OSX 10.10.

    Uiteindelijk gebruik ik de iPhone eigenlijk ook alleen maar om te bellen en gebeld te worden, en af en toe wat sms’jes of whatsapp’jes versturen.
    Ja ik weet het, ik ben een rare iPhone gebruiker.

  42. Origineel geplaatst door Walden
    Volgens mij zijn hier veel mopperaars die niet goed weten om te gaan met een iPhone. Bij mij gaat iOS 8.1 als een speer, zowel op iPad2 WiFi als op iPhone5. Wel ben ik alle instellingen na de installatie via iTunes nagelopen, er waren nogal wat automatische instellingen bij de nieuwe functies die de batterij leegtrekken en misschien ook WiFi overbelasten. Ik ga die hier niet allemaal opsommen, kijk maar onder instellingen.
    Mensen zouden zich eens moeten afvragen voordat ze op Apple gaan vloeken, of het misschien aan henzelf ligt dat net hun apparaat niet goed werkt. Er zijn genoeg mensen die enthousiast zijn over 8.1 en die geen problemen hebben. Blijkbaar doen die iets goed, wat de klagers nog niet door hebben. Hun gejammer zegt dus meer over hen zelf dan over iOS8.1.

    Walden, er zullen best mensen zijn die de problemen zelf op eenvoudige wijze verhelpen kunnen, maar ik vind dat je een beetje erg kort door de bocht gaat; er zijn genoeg gevallen bekend waar BT, Wifi en andere problemen niet direct aan de gebruiker liggen…

  43. @AlexT: zoals hierboven al een aantal keer gezegd is bevat een nieuwe os (en zeker ios 8) toch vaak een aantal bugs. Ik vind het dan echt niet gek als mensen nog even wachten op x.1 of x.2.

    Maar wat betreft mensen die nog ios 5 draaien op een iphone 4s (zo iemand kwam ik dus serieus tegen vorige week) ben ik het helemaal met je eens.

  44. @Robenroute: Hoe weet jij nou dat bij die gebruikers, waarbij BT, WiFi en andere functies mis gaan, dat niet komt omdat bij hen de instellingen onhandig staan of sommige Apps niet goed zijn ingesteld? Het simpele gegeven dat bij veel mensen er geen enkel probleem is geeft toch te denken? Of denk je dat bij dezelfde typen apparaten (iPhone5, iPad2) er een soort willekeur is, bij de een doet iOS 8.1 het als bij een wonder wel goed en bij de ander zo maar niet?

    Je noemt me “een beetje kort door de bocht”, wat volgens mij wil zeggen dat ik volgens jou conclusies trek zonder die goed te onderbouwen. Hoe vind je het dan als je roept dat er wel wat aan de hand moet zijn met de iOS omdat een aantal mensen immers problemen heeft? Is dat een voorbeeld van juist redeneren of van meewaaien met de wind?

  45. Bij mijn iPhones hou ik de volgende regel aan met betreft updaten: update nooit 2 iOS versies hoger dan de iOS versie waar jouw iPhone mee kwam.

    Dit kan ik het makkelijkste uitleggen met een voorbeeld.

    Jantje heeft een iPhone 6 gekocht, hierop staat iOS 8. In 2015 komt IOS 9 uit, Jantje gaat zijn iPhone 6 updaten naar IOS 9.
    In 2016 komt iOS10 uit, Jantje update niet omdat iOS 10 niet goed zal werken met zijn iPhone 6.

    Mijn iPhone 5 met iOS7 is nog steeds retesnel. (iPhone 5 kwam met iOS 6)

  46. Ik heb weer genoeg gelezen! Teveel klachten. Ik update voorlopig niet. Bovendien zie ik weinig verschil tussen 7 en 8. Health shit interesseert mij ook vrijwel niet.

  47. Als ze de bugs eruit halen, ga ik misschien de rest van m’n apparaten nog wel eens updaten, maar m’n iPhone 5 is er niet beter van geworden. Als ik terug kon naar iOS 7 deed ik het. Ondanks de mooie verbeteringen die er toch wel in zitten. Een falende wifi bij een smartphone is toch wel heel erg.

  48. @Dan: Leuke theorie, maar mijn iPhone 5 is nig steeds retesnel met iOS8. En die combi voor telefonie & sms via yosemite is verdomd handig: ik gebruik het dagelijks.

    Maarreh, in huishouden ook een iPhone 4s en meerdere iPhone 4’s. Die blijven op iOS7.

  49. @AlexT: Zegt het volgende rijtje je iets?
    iPad 1 – iOS 5
    iPhone 3GS – iOS 6
    iPhone 4 – iOS 7
    iPhone 4S – iOS 8

    Zodra een product end-of-life is, kun je beter niet meer upgraden naar de laatste iOS versie…

  50. Apple kan wel roepen maar hier zijn er nog steeds problemen.
    Mijn IPad 3 is nog steeds een ramp.
    Alles wat je typt komt rijden later aan.
    Plus tekst herstel werkt veel te progressief. Om mal van te worden.
    Beeld bevriest tamelijk veel.
    Tot oplaatst spring het scherm terug naar het startscherm. Minstens enkele malen per dag start de IPad numisverstaan opnieuw op met de kans dat al het werk weg is.
    Overgestapt op Apple van Windows door problemen. Apple nu haast gelijk.

  51. Ik raad ook iedereen aan die willen updaten dat via iTunes te doen. Ten eerste omdat je dan niet veel ruimte nodig hebt, en ten tweede dat IOS 8 ook beter werkt. Heb 3 Apple devices upgegrade. Een iPhone 5s een iPad Air en een iPad 3 en bij allemaal geen problemen met WiFi en Bluetooth. Ook mijn Mac draait soepel ondere OSX 10.10 Yosemite.

  52. Origineel geplaatst door Walden
    @Robenroute: Hoe weet jij nou dat bij die gebruikers, waarbij BT, WiFi en andere functies mis gaan, dat niet komt omdat bij hen de instellingen onhandig staan of sommige Apps niet goed zijn ingesteld? Het simpele gegeven dat bij veel mensen er geen enkel probleem is geeft toch te denken? Of denk je dat bij dezelfde typen apparaten (iPhone5, iPad2) er een soort willekeur is, bij de een doet iOS 8.1 het als bij een wonder wel goed en bij de ander zo maar niet?
    Je noemt me “een beetje kort door de bocht”, wat volgens mij wil zeggen dat ik volgens jou conclusies trek zonder die goed te onderbouwen. Hoe vind je het dan als je roept dat er wel wat aan de hand moet zijn met de iOS omdat een aantal mensen immers problemen heeft? Is dat een voorbeeld van juist redeneren of van meewaaien met de wind?

    Apple producten worden gefabriceerd met onderdelen van verschillende leveranciers en het is geen onbekend verschijnsel dat producten/onderdelen op details van batch tot batch kunnen verschillen (zonder af te wijken van de specificaties overigens).

    Wanneer Apple zelf nieuwe updates uitbrengt waarbij gezegd wordt dat Wifi-problemen, batterij-ellende en/of andere problemen opgelost zijn, betekent dat dat er wel degelijk problemen waren. Dat is in het verleden meermaals gebeurd. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dat nu niet het geval zou zijn.

    Maar ja, je hebt waarschijnlijk gelijk, nu is alles anders en brengt Apple foutloze software uit.

  53. 8.1 op de iphone 4s.
    Jailbreak er weer op
    Nergens problemen mee gelukkig.

  54. Ik heb sinds de laatste update naar 8.1 op mijn iPhone 6 en iPad mini retina voortdurend problemen om mijn hotspot werkbaar te krijgen. Voor de update ging dat prima. Ligt dit aan mij ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.