Reacties voor: Kuo: ‘Apple Reality Pro is laatste hoop voor AR/VR-headsets’

Als het Apple niet lukt, dan lukt het niemand. Analist Ming-Chi Kuo heeft weinig opbeurende woorden voor de kwakkelende markt voor AR/VR-headsets. Het is tot nu toe geen enkele fabrikant gelukt om er echt mee door te breken en Apple is de laatste hoop.

Reacties: 4 reacties

  1. Het probleem met VR is de harde versplintering van de games. FB wilt exclusives, Sony wilt exclusives en de enige die iets van de markt heeft proberen te maken is Valve met hun Steam. Die is redelijk open naar veel brillen toe. Het moet een open source traject/project worden wil het wat worden in de toekomst.

    En daarbij is het dragen van een (bak)bril ook een dingetje natuurlijk.

  2. Het probleem is dat er nog geen killer-app is voor AR/VR. Het zijn voornamelijk games en wat demo-achtige apps. Google gaf Glass aan ontwikkelaars in de hoop dat die zo’n killer-app zouden ontwikkelen. Apple doet dat via AR-Kit eigenlijk ook. En voor andere fabrikanten geldt hetzelfde. Ze maken de hardware en/of software frameworks in de hoop dat iemand het gouden idee (voor ze) bouwt.

    Maar misschien heeft Apple zelf iets revolutionairs bedacht. Dat is dan niet de hardware maar de software.

  3. In de huidige vorm ben ik bang dat het een gimmick blijft.
    Het zal pas echt storm lopen als we Full-Dive VR krijgen en AR hetzelfde formaat heeft van een gewone bril of zelfs lenzen.
    Alleen het probleem is dat we nog tientallen, of zelfs 100+ jaar verwijderd zijn van die technologie.

  4. Het probleem is dat mensen het moeten ervaren. Heb zelf de psvr 2 en die is super vet.
    Ik geloof er wel in. Iedereen die ik die headset op ze is onder de indruk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.