Reacties voor: Apple reageert op Android-cijfers van NPD

Apple heeft gereageerd op eerdere cijfers van NDP, waaruit bleek dat Apple's iPhone is ingehaald door Android.
Lees het complete artikel → Apple reageert op Android-cijfers van NPD

Reacties: 48 reacties

  1. 2 smartphones halen 1 betalen? woow..

  2. Feit is wel dat Android flink aan het opkomen is en het steeds beter doet. Als ik nu weer naar de HTC Evo kijk of de desire dan is dat toch ook niet misselijk. de iPhone van dit jaar moet toch echt van goede huize komen om veel mensen over de streep te trekken.

  3. Als Apple zegt dat het alleen maar amerikaanse cijfers zijn en het wereldwijd beter gaat moet Apple zich misschien wat meer richten op de markt wereldwijd en niet zich zo Amerikaans opstellen in hun doen en laten.

    Ze moeten het blijkbaar hebben van de markt wereldwijd dan moeten ze hun focus ook leggen op deze markten.

  4. Hoe meer concurentie, hoe beter. Geweldig plaatje trouwens:):):)!

  5. Apple maakt gewoon voor de tweede maal in zijn bestaan een enorme fout. In de jaren 80 was Apple uniek en maakte veruit de beste PC, en gedroeg zich arrogant door de boel gesloten te houden en MacOS alleen op Apples toe te laten. Microsoft werkte samen met Apple, kopieerde het OS, liet het toe op alle computers en Windows kwam ruimschoots langzij Apple.

    Nu heeft Apple de iPhone. Het was veruit de beste smartphone, Apple gedraagt zich weer arrogant en houdt de boel gesloten, Google werkte samen met Apple, nam ideeen over, gaf vervolgens Android een boost, zorgde ervoor dat het ook op andere smartphones kan draaien en Android gaat zodoende ruimschoots langs Apple schieten.

    History repeats itself…

  6. Android OS haalt ook iPhone OS in.

    Vraag mij nog altijd af waarom Apple de iPod touch bovenhaalt. Dat is toch geen mobiele telefoon noch smartphone.

    Laat de Touches weg, en je zal zien dat de iPhone niet zo denderend is zoals de claimen.

  7. Origineel geplaatst door //
    Android OS haalt ook iPhone OS in.Vraag mij nog altijd af waarom Apple de iPod touch bovenhaalt. Dat is toch geen mobiele telefoon noch smartphone.Laat de Touches weg, en je zal zien dat de iPhone niet zo denderend is zoals de claimen.

    Ik snap nooit waarom mensen dit schrijven als je niet tevreden bent ga dan lekker naar een ander.

    Maar iedere keer dat gezeur van een ander is beter Apple doet het niet goed. Het is gewoon een product en als je niet tevreden bent neem iets anders dit draagt niets bij aan dit onderwerp.

    Ik ben gelukkig met mijn iphone nooit een toestel gehad wat zo prettig werkt. Ook een HTC gehad maar kan niet tippen aan de kwaliteit van mijn iphone.

    Maar gelukkig zoveel mensen zoveel wensen.

  8. Origineel geplaatst door Rien Van Husen
    Origineel geplaatst door //Android OS haalt ook iPhone OS in.Vraag mij nog altijd af waarom Apple de iPod touch bovenhaalt. Dat is toch geen mobiele telefoon noch smartphone.Laat de Touches weg, en je zal zien dat de iPhone niet zo denderend is zoals de claimen.Ik snap nooit waarom mensen dit schrijven als je niet tevreden bent ga dan lekker naar een ander.Maar iedere keer dat gezeur van een ander is beter Apple doet het niet goed. Het is gewoon een product en als je niet tevreden bent neem iets anders dit draagt niets bij aan dit onderwerp.Ik ben gelukkig met mijn iphone nooit een toestel gehad wat zo prettig werkt. Ook een HTC gehad maar kan niet tippen aan de kwaliteit van mijn iphone.Maar gelukkig zoveel mensen zoveel wensen.

    Het zelfde bij mij. Ik geef je een goed punt.

  9. ‘Voor veel mensen reden om vrienden bijvoorbeeld via Twitter met de neus op de feiten te drukken: als Android-gebruiker hebben ze toch maar mooi de juiste keuze gemaakt!’

    ‘Voor Amerikanen die niet buiten de eigen grenzen kijken ziet de wereld er voor de Android-gebruiker inderdaad zonnig uit.’

    Wat een treurigheid. Je hebt je aangesloten bij het meest verkochte product en je wereld ziet er zonnig uit. Want wat de massa goed vindt, is ook het beste, not. Who cares of je telefoon nr 1 of nr 2 is. Koop gewoon de telefoon waar je het meest tevreden over bent.

  10. Maar Apple heeft 85 miljoen iPhone- en iPod touch-gebruikers wereldwijd en uit cijfers…

    Sinds wanneer is een iPod Touch een smartphone? Beetje raar om die mee te nemen in dit verhaal.

  11. @Mark: Psychologie: als je iets duurs hebt gekocht wil je bevestiging.

  12. ben ik net blij dat het ge-mierenneuk, van Sony Ps3 tegen de Nintendo Wii om hoeveel 0,0001 procent meer omzet de ene beter maakt dan de ander is afgezakt, beginnen Apple en Android !!!!.

    al die onderzoeken zijn puur voor de media gemaakt, en zegt helemaaaaal niets !

  13. @alchemist: Eigenlijk toen in 1985 Apple de toestemming gaf voor de Mac-“clones” bracht hen dit snel wat geld op maar Apple is een hardware bedrijf, geen software bedrijf, en dit betekende een langzame dood. Toen Jobs terug kwam heeft hij dit stop gezet en het bedrijf gered.

  14. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Mark: Psychologie: als je iets duurs hebt gekocht wil je bevestiging.

    @Gonny van der Zwaag:

    :). Whahaha.. Helaas, maar waar.

  15. Matthijs je hebt gelijk, inplaats dat ze nou een 2e hoofdkantoor in Europa plaatsen zoals in SF?

    Gewoon wereldwijd alle releases op het zelfde moment..

  16. @alchemist:
    Wat een onzin. Alsof het meeste verkopen het enige is dat je als bedrijf zou moeten drijven. Een betere houding (en volgens mij die van Apple) vind ik om te streven naar het maken van het beste product.

    Je OS maken voor vele verschillende computers/telefoons is op de lange termijn vragen om problemen. Je moet rekening houden met vele verschillende hardwaresystemen, van beeldscherm tot processoren. Nu al zie je verschil in software tussen de verschillende android-telefoons. Koop een iPhone en je weet precies wat je krijgt en weet ook 100 procent zeker dat het werkt.
    Dat is niet arrogantie, maar een andere visie op zakendoen.

  17. Origineel geplaatst door Jard
    2 smartphones halen 1 betalen? woow..

    Dit lijkt leuk, maar dit hebben ze waarschijnlijk gewoon gedaan i.p.v een halvering van de prijs.

  18. Ik denk dat de boosdoener AT&T is. Veel mensen klagen over het slechte netwerk daar, dat is voor velen een reden om op Verizon, T-Mobile of Sprint over te stappen. Zonder iPhone. In veel Europese landen is zijn er meer operators of is er niet zo veel te klagen over het netwerk (zoals hier, op elke na dan). Als ze nou de volgende ook met Verizon verkopen (als dat kan dan) dan zal er waarschijnlijk weer een omslag komen.

    Overigens komt Android in Nederland nauwelijks van de grond. Ik ken ongeveer 8 mensen met een iPhone (en dat zullen er meer worden) en nog wel meer dan 15 met een iPod Touch, maar ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven een Android toestel gezien.

  19. Bekijk het van de positieve kant:
    De iPhone wordt weer exclusiever.

  20. Als ik op het schoolplein om me heen kijk (of ‘s-ochtends in de koffiekamer de telefoons op tafel zie), zijn er ongeveer drie mensen met een onbeduidende Nokia blabla of aanverwant, maar lopen er een héleboel met een iPhone. En dat is nog maar een heel klein percentage mensen wat ik tref.

  21. Grappig plaatje, Gonny.. zal wel de ‘natte droom’ van Android zijn, vermoed ik.. 🙂

  22. Ik vind het geen probleem, laat Apple mooi exclusief blijven.

  23. Origineel geplaatst door erik
    Grappig plaatje, Gonny.. zal wel de ‘natte droom’ van Android zijn, vermoed ik..

    @erik: Aaaaaaah!!!! Gadverdame!!!! Moest je dat nou net zeggen?! (eigenlijk wel leuk:P:))

  24. Feit is wel dat android stabiel en inventief is. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het de iphone inhaald. Helemaal met toestellen als de desire of de legend..

  25. bekijk ik naar deze grafiek dan geeft dit een ander beeld

    Ook in ons kikkerlandje is een anderbeeld zie dit grafiek.

  26. Ik vind het plaatje bij het artikel een beetje godslastering hoor… schande!

  27. @jw:

    Hmmm… ben ik niet met je eens. stabei ja, maar met welke kosten? Er zijn namelijk heel veel verschillende andriod app store voor verschillende android telefoon. Ik geloof dat er wel 1 algemene is, maar dat het beter is om specifiek telefoon te gaan ontwikkelen. Dit haalt, uiteindelijk(denk ik), hun eigen markt uit elkaar.

    Ten tweede: geen van de android telefoons heeft mijn ervan weten te overtuigen dat dat de betere telefoon is dan de iphone. Heeft grotendeels te maken met hoe simpel alles werkt op een iphone en soepeler. En ook het aantal apps dat verkrijgbaar zijn in de App Store.

  28. Kijk, in Nederland worden meer opel auto’s verkocht dan mercedes auto’s.
    Is opel daarom beter?
    Dacht het niet.

  29. Origineel geplaatst door Marc
    Kijk, in Nederland worden meer opel auto’s verkocht dan mercedes auto’s. Is opel daarom beter? Dacht het niet.

    @Marc:

    Kwestie van mening(over de auto’s natuurlijk:P:)), maar er zit daar wel een kern van waarheid in, inderdaad.

  30. Dit reflecteert trouwens niet op het marktaandeel van de iPhone.

    The iPhone accounted for 16.1% of the market in the quarter, compared to 10.9% the same period a year ago, IDC said in releasing its quarterly report Friday. In terms of shipments, Apple shipped 8.8 million units, a 131.6% increase from the 3.8 million shipments a year ago.

    Verder vind ik het logisch dat Android deze groei kent, aangezien het op steeds meer telefoons te vinden is.

  31. Ik denk zeker niet dat wereldwijd het Android aandeel groter is. Wel denk ik dat Apple met een “grote” update van de iphone moet komen en niet met zo’n niet vernieuwend model als de 3gs om de andere merken bij te houden.

  32. @Rien Van Husen:

    Ik ben gelukkig met mijn iPhone, zowel als met mijn N900. Maar ik ben niet zoals u, een apple-fan-boy die denkt dat de iPhone het perfect toestel is en dat het een geschenk van de Goden is.

    Alsook, HTC toestellen zijn rommel, ik kan het weten, ‘k heb genoeg, htc’s, nokia’s, motorolla’s, samsung’s en lg’s versleten over de jaren. Dus HTC met iPhone vergelijken is vrijwel een verloren zaak voor HTC.

    Mijn reactie sluit perfect met het artikel aan, maar jouw reactie weliswaar niet.

  33. Origineel geplaatst door //
    @Rien Van Husen:Ik ben gelukkig met mijn iPhone, zowel als met mijn N900. Maar ik ben niet zoals u, een apple-fan-boy die denkt dat de iPhone het perfect toestel is en dat het een geschenk van de Goden is.Alsook, HTC toestellen zijn rommel, ik kan het weten, ‘k heb genoeg, htc’s, nokia’s, motorolla’s, samsung’s en lg’s versleten over de jaren. Dus HTC met iPhone vergelijken is vrijwel een verloren zaak voor HTC.Mijn reactie sluit perfect met het artikel aan, maar jouw reactie weliswaar niet.

    @//:

    Nou en? Als hij dat vind dan mag dat toch. Dat mag jij ook met jouw mening. Met andere woorden: wat probeer je hiermee te bewijzen? Dat zijn mening iets minder waard dan die van jouw, omdat die van jouw, volgens jouw, overeen komt met het artikel? Niet echt een sterk argument, naar mijn meing.

  34. Je moet gewoon het marktaandeel delen door het aantal toestellen
    Voor apple 3
    Voor android 125

    Dan zie je gewoon dat apple beter is en iphone verdient
    en iphone met jailbreak

    Dusja iphone ownd gewoon en zoals iemand al zei op schook veel iphones en blavkberry’s maar noggeen andriod tegen gekomen

    Maar als ik zo hoor hebben ze best wel geinige toestelletjes desire enzo maar dan is het gewoon puur smaak en kan je niet echt zegge welke beter is

    Toe ik mijn iphone aamschafte was dit het enige toestel met dit soort touchscreen (zo levendig) nu zijn het er meer als ik weer mag kiezen ga ik eens rustig op me gemakje kijken al heeft apple iphone nu al een pluspuntje bij mij

  35. Origineel geplaatst door jw
    Feit is wel dat android stabiel en inventief is. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het de iphone inhaald. Helemaal met toestellen als de desire of de legend..

    Denk het niet dat zal ook niet gebeuren als ze verschillende hardware blijven gebruiken of een verschil van de integratie van de hardware. kijk bijv naar Windows :P.

    wat je vooral ziet bij de Iphone is dat de OS special gemaakt/geoptimaliceerd is voor de hardware die erin zit.

    net zoals een Xbox360/PS3/WI enz deze consols zullen na 5 jaar nog steeds de nieuwste spellen draaien.
    kun je niet zeggen van een 5 jaar oude PC.

    mijn mening vind ik Android een heel mooi OS toppie.
    maar het is geen Iphone.

    heel mooi dat Android aan het groeien is had ik ook wel verwacht.
    Een beetje gezonde concurrentie kan geen kwaad.

  36. De enige echte innovatie bij Apple was de afgelopen 2 jaar Cut and Paste.
    But now Onemorething: ze kunnen het ook op grafieken toepassen !!!!!!!
    (Mac only, that is)
    I am fainting…

  37. Origineel geplaatst door Mark
    ‘Voor veel mensen reden om vrienden bijvoorbeeld via Twitter met de neus op de feiten te drukken: als Android-gebruiker hebben ze toch maar mooi de juiste keuze gemaakt!’‘Voor Amerikanen die niet buiten de eigen grenzen kijken ziet de wereld er voor de Android-gebruiker inderdaad zonnig uit.’Wat een treurigheid. Je hebt je aangesloten bij het meest verkochte product en je wereld ziet er zonnig uit. Want wat de massa goed vindt, is ook het beste, not. Who cares of je telefoon nr 1 of nr 2 is. Koop gewoon de telefoon waar je het meest tevreden over bent.

    .Helemaal mee eens maar men laat zich nu eenmaal graag opjutten..En inderdaad veel mensen kopen een product puur alleen omdat de grote massa het ook heeft hebzucht,hetzelfde willen hebben als je buurman.Zo van ik stem op deze politieke partij omdat…,mijn ouders dit stemmen,wij al twee generatie’s op deze partij stemmen enz enz.Hier spelen
    dit soort bedrijven(ook Apple)maar wat graag op in met dit soort peilingen.Maar op het einde is het onze eigen schuld omdat we er maar wat graag aan mee doen..

  38. 2 halen 1 verpatsen? Xd

  39. Laat ze lekker, zo kan Apple straks weer de vreemde eend in de beet zijn, de underdog.
    En who cares wat de mederheid vind.
    Net als in de democratie, de grote massa regeert, maar dat heeft niets met de juistheid te maken. Er is een zekere intelligentie nodig om een gewogen keuze te kunnen/willen maken.
    Zo is het ook bij de Android vs. OS X Mobile.
    De android telefoons lopen kwa specs misschien iets voor, maar dat maakt ze nog niet beter, zeker niet beter bruikbaar.
    Zo was er ooit een onderzoek waarin een kind werd gevraagd of zij nu 1 snoepje wilden of over een half uur twee.
    Een groot deel zal voor de zo snel mogelijk optie gaan, maar degenen die geduld kunnen hebben blijken later meer succesvol.

  40. Ik merk antiandroid gevoelens in deze post.
    Nog steeds een dwerg is wel heel erg overdreven.

    Het is namelijk wel het snelst groeiende OS.
    Bovendien zegt zo’n steekproef inderdaad lang niet alles.
    Maar zeker wel veel.

  41. wacht maar tot dat de iphone niet meer exclusief bij enkele operators word verkocht

  42. Het voorbeeld van de Mercedes vs. Opel welke Marc aanhaalde is een hele terechte: Android is er inmiddels in zo veel verschillende vormen en maten, dat veel Android telefoons helemaal niet meer te vergelijken zijn met een iPhone. De definitie van ‘Smartphone’ wordt ook steeds verder uitgehold doordat simpelweg alle telefoons Smartphones worden.
    Dat is logisch en goed. Het gevolg dat Apple dus marktaandeel inlevert op de Smartphone markt is dan dus ook logisch: er zijn inmiddels Smartphones van 200 euro en Smartphones van 700+ euro. En Apple richt zich alleen op de bovenkant van die markt, zoals ze met al hun producten doen.

    ‘Vroeger’ hoorde je er helemaal bij toen je een auto had. Dan had je echt wat unieks. Tegenwoordig zijn auto’s betaalbaar voor iedereen, dus is het minder uniek om een auto te hebben en hoor je er niet meer automatisch bij. Zelfs het hebben van een Mercedes zegt niets meer: de A-klasse is verkrijgbaar vanaf nog geen 19.000 euro. Hetzelfde als de gemiddelde Golf. Wat is dus de volgende stap? Waarmee maken we het onderscheid tussen de verschillende smartphones? Moeten we dat onderscheid wel willen maken?

    Misschien moeten we uiteindelijk beter kijken naar waar de specifieke Smartphones goed in zijn en waar ze voor gebruikt worden. Hoe relevant is het om te weten dat Symbian een marktaandeel heeft van (ik zeg maar wat) 50%? Op zich zegt dat getal niets, tenzij je een specifiek doel hebt voor een bepaald platform. Wil je software ontwikkelen voor Symbian, dan is het uiteindelijk vooral relevant welke gebruikers van een bepaald platform ook daadwerkelijk gebruik maken van de mogelijkheden van 3rd party applicaties. Als de iPhone een marktaandeel heeft van 10% en Symbian 50%, maar de gemiddelde Symbian gebruiker 2 betaalde apps heeft en de gemiddelde iPhone gebruiker 20, dan is je afzetmarkt voor de iPhone dus twee keer zo groot. De vraag ‘Wie doet wat met zijn Smartphone’ is dus veel relevanter dan ‘wie heeft welke telefoon’. 🙂

  43. Origineel geplaatst door Bernd
    maar ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven een Android toestel gezien.

    Over overdrijven gesproken! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik tegenwoordig net zoveel Android als Iphone zie.

    Apple moet komende zomer met iets heel goeds komen, want inmiddels halen anderen de Iphone in qua doen en kunnen, ik noem even de HTC Desire.

  44. Origineel geplaatst door justin2108
    mijn mening vind ik Android een heel mooi OS toppie. maar het is geen Iphone.

    Nee de HTC Desire is tegenwoordig beter. Sorry hoor..ik vond Iphone echt een superphone maar het is niet meer zo nieuw en revolutionair als het was. Dat de media doorgaat met het geweldige Iphoneverhaal…dat levert zoveel verkoop op van de Iphone, niet dat hij nog steeds zo vernieuwend is…

  45. @Nick: Daar sluit ik me bij aan

  46. Heb pas mijn iphone 3Gs verkocht en een htc desire gekocht , hardware matig is het een formidastisch toestel maar de apps , jonge jonge …droevig !! bij apple vind je alles maar dan ook alles op hun site, bij android moet je zelf hier en daar wat gaan samenharken op het net . op gebied van apps wat toch belangrijk is komt android nog niet tot aan de enkels van apple . maar ja ik sta vierde op de wachtlijst voor een nieuwe iphone dus verpatst ik de desire wel als de iphone beter blijkt te zijn

  47. Origineel geplaatst door bart
    Heb pas mijn iphone 3Gs verkocht en een htc desire gekocht , hardware matig is het een formidastisch toestel maar de apps , jonge jonge …droevig !! bij apple vind je alles maar dan ook alles op hun site, bij android moet je zelf hier en daar wat gaan samenharken op het net . op gebied van apps wat toch belangrijk is komt android nog niet tot aan de enkels van apple . maar ja ik sta vierde op de wachtlijst voor een nieuwe iphone dus verpatst ik de desire wel als de iphone beter blijkt te zijn

    Sorry, maar dan pak je het ook niet helemaal slim aan zeg. ik heb mijn 3GS verkocht en een HTC Hero gekocht voor 150euro, 2e hands en ik merk ook overal dat de iPhone beter is, maar ook erg duur en Apple’s handelspraktijken vind ik een schande. Als mediaspeler, browser, navigatieoplossing, app store, dat gaat je tegen vallen als je van de iPhone naar de Android gaat. Ondanks vele en vele nerds die beweren dat de iPhone zwaar inferieur is aan de Android telefoons. Android heeft nog zoveel te leren van MacOS X. Maar je staat op de wachtlijst? Wacht alsjeblieft nog 6 weken totdat de iPhone 4 uit is, want anders vind ik het echt niet slim. Je had beter net zoals mij een HTC Hero kunnen nemen voor 150euro, echt niet zoveel slechter en dan in juni kijken of je de volgende iPhone wilt.

  48. Tsssssss….. Wat een lulkoek!!!!!!!!! Als dat het beste is wat er in je hoofd opkomt?????
    Buuhuuhuuu touchscreen weghalen buhuhuuu hou je niks meer over!!! Buhuhuuuuuu

    ik geloof dat de iPhone wel de eerste was met succes!!! En de rest is jaloers en willen met een hoop gezeik en bombarie meeprofiteren.
    Hier lees dit eens: http://voices.washingtonpost.com/fasterforward/2010/05/progress_and_a_problem_for_and.html

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.