Apple reageert op Android-cijfers van NPD

Apple heeft gereageerd op eerdere cijfers van NDP, waaruit bleek dat Apple's iPhone is ingehaald door Android.

android iphoneGisteren kon je op iPhoneclub lezen dat Android de iPhone “had ingehaald”. Voor veel mensen reden om vrienden bijvoorbeeld via Twitter met de neus op de feiten te drukken: als Android-gebruiker hebben ze toch maar mooi de juiste keuze gemaakt! Apple heeft nu op het NPD-onderzoek gereageerd en nog eens benadrukt dat het alléén om cijfers van de VS gaat. Het gaat om een online onderzoek, niet om werkelijke verkoopcijfers. En als je op wereldniveau kijkt is Android nog steeds een dwerg.

Voor Amerikanen die niet buiten de eigen grenzen kijken ziet de wereld er voor de Android-gebruiker inderdaad zonnig uit. Maar Apple heeft 85 miljoen iPhone- en iPod touch-gebruikers wereldwijd en uit cijfers van IDC blijkt dat de iPhone 16,1 procent marktaandeel in de smartphonemarkt is. En de concurrentie (waaronder Android) is nog niet in zicht. Mogelijke invloed op de Amerikaanse cijfers zijn acties van operator Verizon: zij hebben enorm veel promotie voor de Motorola Droid gemaakt en bieden een 2-halen-1-betalen-actie op smartphones, waaronder Android en Blackberry. Mogelijk heeft dat de cijfers nogal beïnvloed.

apple android npd

This is a very limited report on 150,000 US consumers responding to an online survey and does not account for the more than 85 million iPhone and iPod touch customers worldwide…

… zei Apple-woordvoerster Natalie Harrison.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2010, 21:22
Categorie iDevices
Onderwerpen android, npd, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.