fifth-avenue

Lulu gaat boeken via de iBookstore verkopen

Lulu is nu officiële leverancier voor iBooks, de boekwinkel van Apple. Lulu houdt 20% van de omzet, waarbij de boeken in ePub-formaat worden aangeboden.

lulu boekenEen paar dagen geleden kon je een artikel lezen over het publiceren van je eigen boek op de iPad. We noemden toen het uitbrengen via een uitgeverij, het verkopen van een ePub-boek buiten de App Store om en het omzetten van je boek naar een aparte app. Maar er is nog een derde optie: Apple heeft namelijk Lulu aangewezen als officiële uitgever voor iBooks. Als auteur kon je al je boek in ePub-formaat aanbieden, maar Lulu zorgt er nu ook voor dat ze in de iBookstore verschijnen.

Lulu zorgt ook voor een ISBN-nummer en levert verkoopstatistieken. Als auteur kun je je boek straks op papier (paperback of harde kaft) en als digitale uitgave verkopen. Alle betalingen gaan ook automatisch. Het kost niets om je boek te uploaden naar Lulu, maar bij betalingen houdt de dienst 20% van de omzet, nadat Apple ook al 30% van de verkoopprijs heeft afgeroomd. Je houdt uiteraard wel zelf de auteursrechten. Uitgevers die gebruik willen maken van Lulu moeten minimaal 25 boeken in het assortiment hebben. En omdat de boeken in de iBookstore komen te staan geldt er een maximale verkoopprijs van $99,99 per boek. Je kunt je eigen ePub-boek opsturen of het conversieproces overlaten aan Lulu, zodat je zeker wordt dat aan alle voorwaarden van Apple is voldaan.

Meer info: Lulu iPad Publishing

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2010, 17:16
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.