Reacties voor: Apple publiceert lijst met 156 toeleveranciers en meldt afname minderjarige arbeid

Apple heeft in een rapport verslag gedaan van de werkomstandigheden bij toeleveranciers die ze inhuren. Een lijst van 156 bedrijven is voor het eerst gepubliceerd. Er werden fors minder minderjarigen in de fabrieken aangetroffen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Ik heb in china complete arbeidersdorpen gezien, waar iedereen op elkaar zit, om het hele dorp was een cirkel van fabriekshallen gebouwd. Ik vind het een lastige kwestie. Het is makkelijk om te oordelen als je onze maatschappij in ogenschouw neemt, maar er zijn altijd twee kanten.

  2. Dat is bij ons ook geweest,als er industrie in welke vorm dan ook was kwamen mensen overal vandaan om in de buurt te kunnen wonen. Dat was eerst in hutten en later werden er complete dorpen gebouwd. Denk maar aan Phillips of b.v. Scheepswerven. De bedrijven zorgde voor woonruimte en in de vorm van de huur kwam het geld weer terug bij het bedrijf. In Amerika hebben ze trailerparken in de buurt van fabrieken.

  3. Ik vind het bewonderenswaardig dat Apple openheid geeft en inspecties uitvoert naar de arbeiders en hun omstandigheden. Als ze hier mee doorgaan kan dat een begin zijn voor verbetering. Toch lijkt het ook rechtvaardig en het overwegen waard om over producten uit die landen hogere importheffingen te vragen. Dat geld zou dan in spaarpotten kunnen worden gedaan waarmee de zelfde voorzieningen kunnen worden gerealiseerd zoals wij die kennen. E.e.a. zou de concurrentie tussen ons en Azië eerlijker kunnen maken.

  4. “De inhoud van het rapport is vooral interessant voor mensen die willen weten of Apple wel genoeg verantwoordelijkheid neemt, bij het inhuren van toeleveranciers.”

    Maar minder interessant voor mensen die liever hun kop in het zand steken?

  5. Een grote naam in deze productie wereld is foxconn, ook gebruikt door Microsoft. Laat ik er maar niet te veel worden aan vuil maken Google het maar zou ik zeggen schandalig bedrijf!!

  6. Origineel geplaatst door Sam
    Een grote naam in deze productie wereld is foxconn, ook gebruikt door Microsoft. Laat ik er maar niet te veel worden aan vuil maken Google het maar zou ik zeggen schandalig bedrijf!!

    Niet alleen Microsnot en Apple maken gebruik van Foxconn, ook Samsung, HTC, RIM en noem ze maar op kopen allemaal chipsets ed van Foxconn..

    Ik werk voor Samsung (maar heb wel een iPhone :P) en zie geregeld onderdelen van Foxconn..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.