apple pay in apps

‘Apple Pay aanvankelijk vooral voor in-app aankopen’

Apple Pay zal vooral gebruikt worden voor in-app aankopen, is de verwachting. Apple-topman Eddy Cue vertelde hoe Apple Pay uitgerold wordt.

apple pay creditcard scanVandaag gaat in de Verenigde Staten Apple Pay van start, de mobiele betaaldienst van Apple. Apple-topman Eddy Cue blikte alvast vooruit naar de verwachtingen van Apple. Gaan de Amerikanen binnenkort overal in de winkel met hun iPhone afrekenen? Cue denkt van niet: hij denkt dat er aanvankelijk vooral in-app aankopen worden gedaan met Apple Pay. Betalingen in de winkel komen pas later goed op gang. Met Apple Pay kunnen de Amerikanen een in-app aankoop doen via de Touch ID-sensor. Dat werkt gemakkelijker en sneller dan door het invoeren van je iTunes-wachtwoord.

Op de pas aangekondigde iPad Air 2en iPad mini 3 zal de Touch ID-sensor alleen geschikt zijn vooraankopen op het apparaat zelf, dus niet voor betalingen in de winkel. Dat komt waarschijnlijk omdat er geen NFC-chip in zit, die wel terug te vinden is in de iPhone 6 (Plus) en de Apple Watch.

Eddy Cue sprak met de Wall Street Journal ook over de uitrol van Apple Pay. “We’re trying to do something that I think is a game changer and it requires a lot of people to play together”, vertelde Cue. “There’s a lot to do here and we have a lot of work to do, but it should be huge.” Apple verwacht dat winkeliers het komende jaar hun betaalterminals gaan aanpassen, zodat er meer plekken zijn waar je Apple Pay kunt gebruiken. Een mogelijke drempel is dat Apple Pay niet werkt met zakelijke creditcards, prepaid creditcards en eigen creditcards van winkelketens.

Lees ook: Dossier Apple Pay

apple pay in apps

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2014, 12:21
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, in app aankopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.