Apple-patenten beschrijven auto- en sportkoppeling met iPhone

Twee nieuwe patenten van Apple beschrijven een koppeling van elektronica in de auto met je iPhone, iPod of MacBook en een ander patent beschrijft het opnemen van een telefoongesprek door je hoofd te schudden of te knikken.

patent pairingHet regent patentaanvragen van Apple. De nieuwste twee ideeën hebben te maken met auto-elektronica en sportsystemen die een stap verder gaan dan Nike+. Om te beginnen het koppelen van elektronica in de auto met Apple-spullen zoals een iPhone, iPod of MacBook. Via de koppeling zou je een navigatiesysteem kunnen bedienen, maar het werkt ook preventief tegen diefstal: de apparaten werken niet meer zodra ze buiten bereik zijn.

Een ander onderdeel beschrijft sporttechnologie: zo zou je systemen kunnen koppelen met gps-ontvangers en richtingssensoren, die zijn geïntegreerd in koptelefoons of helmen. Met een hoofdbeweging zou je dan door een menu op je iPod kunnen bladeren, tracks selecteren of het volume op- en neerdraaien. Met ja/nee-vragen zou je complexere activiteiten kunnen doen, bijvoorbeeld knikken wanneer je een binnenkomend telefoongesprek wilt aannemen of je hoofd schudden wanneer je even geen gezeur aan je hoofd wilt. De sensoren zouden ook biometrische gegevens kunnen inlezen, zoals lichaamstemperatuur of hartslag.

Meer info: voer patentnummer 20090096573 (auto) of 20090097689 (sport) in op het zoekformulier van de USPTO.

apple patent

Via: MacNN (auto en sport)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2009, 0:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple, elektrisch, patenten, sport, uitgaven, uitvinding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.