PushMod: bijna echte push-functie voor e-mail (jailbreak)

PushMod past de vaste fetch-intervallen aan naar minder dan 15 minuten (standaard), vanaf 1 minuut of meer. Dit emuleert een soort push-functie.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

pushmodTot nu toe is het nog steeds niet mogelijk om bijvoorbeeld je Gmail via push op je iPhone te ontvangen. Gmail heeft nog geen push-ondersteuning dus zit je met de vaste intervallen van 15 minuten of meer opgescheept. Met PushMod, een nieuwe tweak in Cydia, worden deze fetch-intervallen aangepast zodat er iedere minuut of iedere 5 minuten wordt gecontroleerd of er nieuwe e-mail is. Dit komt het dichtst in de buurt van een push-functie, al ligt het initiatief in dit geval nog steeds bij de iPhone en niet bij de server, zoals dat bij echte push het geval is.

De handige iPhone-gebruikers onder ons konden dit al voor elkaar krijgen door het aanpassen van de com.apple.mobilemail.plist-file, maar met deze mod hoef je niet ‘onder de motorkap’ te duiken. Nadeel is wel dat het een behoorlijke impact zal hebben op de levensduur van je batterij. Mocht je echter niet te ver bij een stroombron vandaan zitten en je wil toch zo snel mogelijk je e-mail binnenhalen met behulp van deze push-emulatie, dan is deze tweak misschien wel iets voor jou.

PushMod is verkrijgbaar via de ModyMyI repo in Cydia.

Met dank aan Xander voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:18
Categorie Jailbreak
Onderwerpen e-mail, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.