Reacties voor: Dit Apple-idee moet barsten in je iPhone-scherm voorkomen

Apple heeft een techniek gepatenteerd die de kans op gebarsten schermen van de iPhone moet verkleinen. Door kleine beugeltjes uit te laten klappen worden schokken en vallen geabsorbeerd en het scherm beschermd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Als je iPhone op een van de hoeken valt, springt er meestal een barst of ster in het scherm. Maar als hij plat op z’n snufferd valt, verbrijzelt je hele scherm en is het soms amper mogelijk om er nog iets door te zien.

    En precies dat soort val wordt door de 4 buffertjes opgevangen. Daar heb ik wel een paar gleufjes voor over. Bovendien, dit is alleen een patent, dus het is maar de vraag of het ooit toegepast gaat worden. Voor hetzelfde geld verzinnen ze iets totaal anders wat nog effectiever werkt. En als het wel in een productietoestel wordt toegepast, zou Apple Apple niet zijn als ze op een of andere manier de gleufjes vrijwel onzichtbaar weten te maken.

  2. Leuk ja, en dan valt de iPhone op de 4 beugeltjes en wat dan? Dan breekt het beugeltje af of is deze gedeukt waardoor hij niet meer te gebruiken is of ingeschoven kan worden.

    Ik zeg niet doen. Genoeg alternatieven.

  3. Leuk idee, maar dit kost ruimte, terwijl die steeds meer op gaat aan andere dingen.
    Je kunt er ook een gaspatroon in stoppen met nozzles op iedere hoek. Dan kun je met de sensoren detecteren wat er gebeurt en dan met de nozzles de valhoek aanpassen zodat de telefoon op een “gunstige” hoek kan landen…

  4. Vind het echt onabsorbeerbaar. Kom op zeg, valbeugels op een iPhone. 😜

  5. Vind het maar niks en betwijfel of het werkt. Nee dan liever een iets rigoureuzere aanpak: aan airbag. Met een grote plof komt ie te voorschijn als je telefoon boven een bepaalde hoogte valt. Alleen niet te hopen dat de valdetectie een bug heeft. Zo slordig als je net zit te bellen en die airbag knalt in je gezicht.

  6. Lijkt wel een beetje op de actieve rolbeugels van sommige cabrio’s. Op zich geen slecht idee, met wat mitsen en maren.

    De oplossing voor het esthetische probleem dat hier geschetst wordt zou echter ook afgekeken kunnen worden: maak een groter deel van het frame beweegbaar, bv langs de toch al zichtbare antennestrepen. Dan hoeft het uiterlijk nauwelijks af te wijken. En ontstaat een degelijker ‘actieve bumper’ dan de inderdaad waarschijnlijk vrij kwetsbare staafjes uit dit patent…

  7. Maak er een hover-functie in, zodat de iPhone vlak boven de grond blijft zweven 🙂

  8. Beugeltjes……. Maak dan meteen een phoneairbag

  9. Origineel geplaatst door Jan
    Maak er een hover-functie in, zodat de iPhone vlak boven de grond blijft zweven

    Laten ze dan er meteen ook voor zorgen dat ie ook hoog boven de grond kan zweven. Rekenen ze meteen af met al die kleine drones.

  10. Ze weten daar in Cupertino echt niet wat doen met hun miljarden reserves.
    Uitspringende mechanische beugeltjes aan een smartphone?? Haha. Doe ‘s normaal !!!Doet me denken aan die quirky gadgets in de James Bond films van 80′ en 90’.
    Waarschijnlijk een hoax volgens mij.…

    Een doorontwikkeling van saffier meets gorilla glass meets pyrex meets plexy; dat zou al wat geloofwaardiger klinken als patent.
    “uitspringende beugeltjes”, boingggg, boingggg…. Haha , nie normaal 🙂

  11. De antenne strips? Zie zitten er al. En het correspondeert met de foto

  12. iJamseBond

  13. @Loma: Helemaal eens
    Hoe ver kun je van ‘t padje raken met je Saffier ontwikkeling als je daarover eerst zo hoog van de toren blaast…

  14. Als ze het glas gewoon doorontwikkelen of vervangen door niet van echt te onderscheiden kunststof, lijkt me dit soort mechanische troep niet nodig.
    Hebben de aangetrokken auto ontwikkelaars dit verzonnen?

  15. Als dit geen hoax is dan moeten ze zich daar bij Apple echt achter de oren gaan krabben. Wat een tuttelarij zeg!

  16. iLike! Topidee, ik zeg meteen overal instoppen waar glas kan breken, iPads, navigatiesystemen, wat niet meer. Heerlijk dan weer die patentoorlogen als het onverhoopt blijkt te werken.. 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.