gebarsten-iphone

Dit Apple-idee moet barsten in je iPhone-scherm voorkomen

Apple heeft een techniek gepatenteerd die de kans op gebarsten schermen van de iPhone moet verkleinen. Door kleine beugeltjes uit te laten klappen worden schokken en vallen geabsorbeerd en het scherm beschermd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

gebarsten-iphone

Apple heeft een manier gepatenteerd om het scherm van een iPhone te beschermen, zonder dat je daarvoor zelf een screenprotector over het glas hoeft te plakken. Het slimme patent beschrijft hoe kleine uitschuifbare onderdelen automatisch in werking treden als je iPhone naar beneden valt.

Apple heeft de iPhone 6s en iPhone 6s Plus een stuk steviger gemaakt, maar het scherm is nog steeds gevoelig voor gevaren van buitenaf. Om barsten te voorkomen als de iPhone uit je handen glijdt, heeft Apple een slimme techniek bedacht die de kans op een ster in je scherm aanzienlijk verkleint.

Schermbeugel

Sensoren en camera detecteren de val
Sensoren die nu al in de iPhone zitten, kunnen gemakkelijk detecteren wanneer het toestel naar beneden valt. De accelerometer en de gyroscoop zouden hier bijvoorbeeld voor ingezet kunnen worden. In het patent noteert Apple dat ook de camera’s van de iPhone ingezet kunnen worden om te zien of er een object in hoge snelheid op het toestel afkomt.

Zodra de iPhone detecteert dat hij naar beneden valt, komen er vier kleine beugeltjes uit de zijkanten geschoven die over de hoeken van het scherm heen krullen. Deze beugels absorberen de schok, zodat het glas de klap niet op hoeft te vangen. Deze elektronische actieve schermbeveiliging kan van flexibel of solide plastic gemaakt worden, al noemt Apple ook andere materialen in het patent.

Schermbeugel

Vier extra gleuven in je iPhone?
Kleine motortjes drijven de beugels aan, en zullen weer geactiveerd worden als de sensoren merken dat de beweging gestopt is. In het ideale geval merk je dus niets van de beugeltjes, aangezien ze alweer ingetrokken zijn als je het toestel opraapt.

Als de techniek inderdaad zo werkt als beschreven staat is het een interessante manier om de screenprotector overbodig te maken, al vragen wij ons af of Apple het strakke design van de iPhone wil ‘verpesten’ met vier gleufjes in de voorkant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2015, 12:04
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen patent, screenprotector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.