Reacties voor: ‘Apple overweegt opnieuw AirDrop-functie in iOS’

Apple zou plannen hebben om opnieuw AirDrop te introduceren in iOS. Dat beweren bronnen van 9to5mac, die AirDrop hebben gezien in het iOS-standaardmenu om content te delen.

Reacties: 16 reacties

  1. Dat Apple dan eerst maar eens een fatsoenlijke filemanager in iOS steekt. Natuurlijk werkt een Airdrop-systeem niet goed als de weg naar bestanden enkel vanuit verscheidene apps gaat. Ik zeg niet dat een filemanager absolute noodzaak is in iOS, maar wel voor een functie zoals airdrop.

  2. Origineel geplaatst door Joren
    Dat Apple dan eerst maar eens een fatsoenlijke filemanager in iOS steekt. Natuurlijk werkt een Airdrop-systeem niet goed als de weg naar bestanden enkel vanuit verscheidene apps gaat. Ik zeg niet dat een filemanager absolute noodzaak is in iOS, maar wel voor een functie zoals airdrop.

    +1
    Inderdaad, laat er maar 1 gezamenlijke plek ontstaan waar al je foto’s muziek, video’s en dergelijke opgelsagen wordt, nu staat dat specifiek in de map van de app die je opent, en kun je er met een andere app niks mee, tenzij je het bestand opnieuw opent in de andere app, maar dan staat het 2 keer op je iDevice.

  3. @Remco: @Joren: Gewoon een Finder voor iOS ontwikkelen. Ik werk prima via de verschillende apps, maar het zou voor ontwikkelaars ook een stuk makkelijker worden lijkt me als ze toegang krijgen tot de Finder.

  4. Een beperkte Finder zou ideaal zijn. Of in ieder geval een Download mapje wat als doel gebruikt kan worden. AirDrop is een must.

    Heb AirDrop overigens nog nooit gebruikt. Een Windows client was wel handig geweest… maar goed dat probleem heeft Apple wel vaker.

  5. Wat gaan we allemaal delen dan met Airdrop?? Ik gebruik het werkelijk nooit! alles gaat per mail of cloud opslag… ik zie het nut er niet van… liever een goede filemanager ala iFile

  6. Origineel geplaatst door Mauzze
    …ik zie het nut er niet van… liever een goede filemanager ala iFile

    Volledig mee eens. Voor het forum zou het zeer goed zijn. Lees maar eens na op het forum hoe sommigen er in slagen om hun iPhone/iPad compleet te massacreren met een “goede filemanager ala iFile”. Nu is het hun eigen schuld. Als Apple een “goede filemanager ala iFile” implementeert en het gaat mis dan is het natuurlijk de schuld van Apple.

  7. Origineel geplaatst door Timosha
    Volledig mee eens. Voor het forum zou het zeer goed zijn. Lees maar eens na op het forum hoe sommigen er in slagen om hun iPhone/iPad compleet te massacreren met een “goede filemanager ala iFile”. Nu is het hun eigen schuld. Als Apple een “goede filemanager ala iFile” implementeert en het gaat mis dan is het natuurlijk de schuld van Apple.

    Als er een iFile komt in ios7 kom je natuurlijk niet bij alle root- en kwetsbare directories.
    En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon niet zo slim om dingen te doen in het bestandssysteem van iOS als je noet weet wat je aan het doen bent.

  8. Hopelijk durft apple

    Met Jobs had het de ballen niet. Security issue was het antwoord op de vraag waarom er geen open file systeen in iOS zit.

    Vaag verhaal omdat het blijkbaar in OSX geen probleem is.

    Nieuw iOS nieuwe kansen.

  9. AirDrop ondersteuning in iOS lijkt me heerlijk. Alleen zou AirDrop naast WiFi ook via bluetooth benaderbaar moeten zijn. Dan kun je ook in het park en in een restaurant gemakkelijk bestanden delen.

  10. @Hans: jammer dat bluetooth niet erg snel is.

  11. File manager zou iOS te moeilijk maken voor de doelgroep van Apple.

  12. Liever nog ondersteuning voor Office via iCloud. Airdrop vraagt nog steeds actie. iCloud na een goede instelling niet. Ik “airdrop” me rot tussen mn iMac en Macbook. Moet helaas met officedocs werken net zoals 90% van de zakelijke wereld.

  13. @Hans: Of WiFi Direct.

  14. office (microsoft) for iCloud zal er natuurlijk nooit komen.
    Pages (apple) is echter al wel volledig geintegreerd tussen ios en osx.

    Bovendien loopt pages ook nog eens een stuk beter op de mac. En je kan de bestanden opslaan als .doc, zodat iemand anders het in word kan gebruiken en andersom…

    Origineel geplaatst door iNick
    Liever nog ondersteuning voor Office via iCloud. Airdrop vraagt nog steeds actie. iCloud na een goede instelling niet. Ik “airdrop” me rot tussen mn iMac en Macbook. Moet helaas met officedocs werken net zoals 90% van de zakelijke wereld.

  15. Het zou dan dus een simpele filemanager zijn…

    Origineel geplaatst door Bubbly
    File manager zou iOS te moeilijk maken voor de doelgroep van Apple.

  16. Dat Apple het niet toestaat om muziek te delen, lijkt me logisch: anders verdienen ze niks. Misschien krijgen ze dan ook problemen met de platenlabels.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.