‘Apple overweegt opnieuw AirDrop-functie in iOS’

Apple zou plannen hebben om opnieuw AirDrop te introduceren in iOS. Dat beweren bronnen van 9to5mac, die AirDrop hebben gezien in het iOS-standaardmenu om content te delen.

files_airdropApple is intern al druk bezig met het testen van iOS 7. Eén van de nieuwe functies zou wel eens AirDrop kunnen zijn, het draadloos delen van bestanden via Wi-Fi. In OS X is die functie al aanwezig, in iOS nog niet. Apple zou al eerder plannen hebben gehad om AirDrop toe te voegen aan iOS. Er werd ook een AirDrop-tool voor iOS ontwikkeld, maar die was blijkbaar niet goed genoeg. De functie werd op het laatste moment uit iOS gehaald en de kans bestaat dat dat dit jaar opnieuw gebeurt. Volgens bronnen van 9to5mac is de AirDrop-functie momenteel aanwezig in het standaard iOS-menu waarmee je content kunt delen. Daarmee wordt het mogelijk om bestanden tussen twee iOS-apparaten uit te wisslen en eventueel ook tussen een iOS-apparaat en een Mac.


Je zou op die manier een foto of een document kunnen doorsturen. Dat zoiets niet moeilijk is bewijst de app Bump: daarmee is het al mogelijk om bestanden te uit te wisselen tussen iOS-apparaat en Mac. Het delen van iTunes-muzieknummers via Bump heeft Apple recent verboden. Misschien omdat het botste met Apple’s eigen plannen?

AirDrop is bedoeld om bestanden tussen twee personen uit te wisselen en werkt daardoor anders dan synchronisatie via iCloud (waarbij het om meerdere apparaten van dezelfde persoon gaat). Sinds 2011 is AirDrop aanwezig in OS X. Android heeft al de mogelijkheid om bestanden uit te wisselen tussen apparaten, maar fabrikanten kunnen daar hun eigen draai aan geven. De gebruikerservaring op iOS zal ongetwijfeld beter uitpakken, omdat Apple de controle heeft en kan zorgen dat het tussen alle (recente) Apple-producten goed werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirDrop

Met AirDrop kun je foto's en bestanden uitwisselen tussen Apple-devices. Je kunt bijvoorbeeld een foto AirDroppen naar jezelf of naar een vriend. Werkt AirDrop niet goed? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt proberen. Je kunt ook met AirDrop-spam te maken krijgen en kunt je daartegen wapenen door de juiste instellingen te kiezen.

AirDrop
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.