iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Weekend: accuproblemen Facebook en WhatsApp, SoundTracking

In iCulture Weekend al het weekendnieuws nog even op een rij. We kijken onder andere naar iPhone-accuproblemen door WhatsApp en Facebook.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsAppHeb je een weekend lang het internet gemeden? Geen zorgen, want we zetten iedere maandagochtend alle ontwikkelingen op iOS-gebied nog even op een rij in de rubriek iCulture Weekend. Met ditmaal onder andere een sneller leeglopende iPhone door het gebruik van Facebook en Whatsapp en de muziekapplicatie SoundTracking.

iPhone-accu snel leeg door Facebook en WhatsApp

Facebook BatterijIs de batterij van je iPhone overwegend snel leeg? Volgens ontwikkelaar Sebastian Düvel zou dat wel eens kunnen liggen aan het gebruik van iOS-apps Facebook en WhatsApp. Beide applicaties claimen volgens Düvel overwegend veel CPU-tijd, waardoor de processor je iPhone makkelijk leegslurpt. Een truc die het voor WhatsApp mogelijk maakt om langer in de achtergrond actief te blijven zou ook effect op de batterij hebben.

Ander belangrijk nieuws

  • Jailbreak-ontwikkelaar Pod2g pleit voor een open iOS-versie die ontwikkelaars en tweakers kunnen installeren.
  • Een nieuw concept laat een iPhone met een gebogen scherm zien.
  • Apple staat recht tegenover hun eigen advocatenbureau in de FlatWorld-rechtszaak.
  • Apple is volgens geruchten van plan Google Now-concurrent Grokr over te nemen, om de dienst in Siri te kunnen integreren.
  • De iPad moet er bij een project in Den Helder voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen.

SoundTracking: iedere dag een muzieknummer op je iPhone

SoundTrackingiPhone-applicatie SoundTracking schotelt je iedere dag een muzieknummer voor, die in zijn volledigheid binnen de app beluisterd kan worden. Valt de track goed, dan kun je hem vanuit SoundTracking kopen – of hem eerst even delen met je vrienden, om te zien wat zij er van vinden. De app hoopt het vooral makkelijk te maken om nieuwe artiesten te ontdekken: schakel je pushnotificaties voor SoundTracking in, dan krijg je dagelijks zelfs een notificatie die je op het nieuwe gratis nummer wijst.

Andere apps

  • De nieuwe horeca-app TopSpots gaat professionele foto’s van nabijgelegen restaurants tonen.
  • Disney-spel Mittens heeft nu ook een gratis probeerversie.
  • Kurabi is een match 3-game met bolletjes, waarin je nu aan de slag kunt met ninja-krachten.
  • iPhone-app Quora is sneller en heeft een verbeterde zoekfunctie.
  • Clear Timer os een timer-app in de stijl van Dieter Rams.
  • iPad-tijdschrijft Stek Magazine vierde zijn 1-jarige bestaan.
  • Maps Pro is een Google Maps-alternatief met StreetView en notities.
  • In iKids kijken we iedere week naar de leukste kinder-apps. Met deze week nieuws over Skylanders, Musyc en Kinderliedjes.

AluPocket: strakke iPhone-muurhouder van Just Mobile

AluPocket 2Het was een rustig weekend wat betreft accessoirenieuws, maar een product kwam wel voorbij: de AluPocket van Just Mobile. Deze iPhone-houder plak je aan je muur, waarna je de iPhone er in kunt steken terwijl hij ook oplaadt. Het hulpmiddel lijkt ideaal voor bij oplaadpunten waar je eigenlijk geen tafeltje hebt staan om de iPhone op te leggen. In de AluPocket is ruimte voor zowel de Lightning-kabel als 30-pins-connector, wat betekent dat je er alle iPhones gewoon in kunt steken. De houder moet worden verkocht voor 30 euro.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.