Apple Maps flater

Apple op zoek naar Apple Maps-controleur met standplaats Amsterdam

Apple is op zoek naar een kaartenexpert voor Apple Maps in Amsterdam. Ook andere steden staan op de lijst.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple MapsApple wil de informatie van de Kaarten-app in iOS 6 en nieuwer verbeteren met een aantal ‘Ground Truth Local Experts’, medewerkers die zich bezighouden met het perfectioneren van de kaarten in het aan hun toegewezen gebied. Dit blijkt uit een aantal nieuwe vactures op de officiële Apple-sites. De vacatures zijn bedoeld voor experts in een aantal steden verspreid over de wereld, waaronder ook Amsterdam. De nieuwe banen lijken erg op een aantal posities die Apple in maart al aanbood, maar toen werd gezocht naar experts voor bijvoorbeeld West-Europa. Nu pakt Apple het per stad aan.

Omdat je slechts met één stad bezig bent, verwacht Apple wel dat sollicitanten extreem veel weten over de regio waar ze voor solliciteren. Daarnaast moeten medewerkers een passie hebben voor cartografie en in staat zijn om goed tests uit te voeren. De testers bekijken alle veranderingen die Apple in de Kaarten-app toepast en leveren daar feedback op.

De Kaarten-app van Apple is sinds de introductie samen met iOS 6 al vaak bekritiseerd. Kaarten zouden vaak niet kloppen of vervormd worden getoond. Al deze feedback leidde er in 2012 zelfs toe dat Tim Cook zijn excuses aanbood voor Apple Maps. We horen sindsdien over alle manieren waarop Apple de Kaarten-app probeert te verbeteren in samenwerking met bijvoorbeeld andere controleurs. De problemen met Maps zouden onder andere reden zijn geweest voor het vertrek van Scott Forstall, die de excuusbrief hierover niet wilde tekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen apple, apple kaarten, apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.