T-Mobile verbetert bereik binnenshuis en bereidt 4G-netwerk voor

T-Mobile heeft aangekondigd dat ze het bereik binnenshuis hebben verbeterd in Amsterdam Zuid-Oost. Bovendien hebben ze EDGE en HSPA+ ingeschakeld om het bereik buitenshuis te verbeteren en ook zijn de eerste voorbereidingen voor het 4G-netwerk afgerond. De werkzaamheden maken deel uit van het project ‘Samen Meer Bereiken’, dat de komende tijd in de rest van […]

T-Mobile iPhone 4T-Mobile heeft aangekondigd dat ze het bereik binnenshuis hebben verbeterd in Amsterdam Zuid-Oost. Bovendien hebben ze EDGE en HSPA+ ingeschakeld om het bereik buitenshuis te verbeteren en ook zijn de eerste voorbereidingen voor het 4G-netwerk afgerond. De werkzaamheden maken deel uit van het project ‘Samen Meer Bereiken’, dat de komende tijd in de rest van Nederland zal worden uitgerold. Per week worden 60 masten vernieuwd, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe geïntegreerde radiotechnologie (SRAN).

Het bestaande netwerk wordt uitgebreid naar de 900 MHz-frequentie (UMTS 900), waardoor klanten ook binnenshuis betere dekking krijgen. Op het bestaande netwerk wordt bovendien HSPA+ en EDGE ingeschakeld. Een lezer van iPhoneclub attendeerde ons daar afgelopen week al op: op het traject langs Diemen waarop hij dagelijks reist, was opeens de E van EDGE zichtbaar (zie afbeelding hieronder).

t-mobile edgeGrappig is dat een woordvoerder van T-Mobile in 2007 nog in een interview met iPhoneclub vertelde, dat EDGE volgens T-Mobile niet de toekomst is. We waren er zelf overigens ook nogal stellig over: ‘Nooit meer EDGE in Nederland, ook niet voor de iPhone’. Maar gaandeweg hebben steeds meer operators ervoor gekozen om EDGE toch weer in te schakelen, als back-up op locaties met slechte dekking of dreigende overbelasting van het netwerk. KPN begon in september 2012 weer met EDGE, Vodafone schakelde het sinds februari 2011 alweer in. EDGE werkt op het bestaande GSM-netwerk en heeft een maximale theoretische snelheid van 384 kbps. Dat is traag, maar altijd nog beter dan helemaal geen ontvangst.

HSPA+ is een snellere techniek voor 3G-netwerken, waarmee de capaciteit van het bestaande mobiele netwerk kan worden uitgebreid. Vooral wanneer het druk is op het netwerk zul je hiervan verbetering merken. Op het scherm zal een H+ of + te zien zijn. Het uitrollen van T-Mobile’s 4G-netwerk is ondertussen nog in volle gang. De provider geeft klanten met een geschikt toestel toegang tot het 4G-netwerk, zonder dat je daarvoor een abonnement hoeft af te sluiten. En ook handig voor iPhone-bezitters: de frequentie die T-Mobile gebruikt is geschikt voor de iPhone 5. Dit najaar gaat T-Mobile bekendmaken hoe klanten met grote behoefte aan mobiel internet gebruik kunnen maken van de hoogste 4G-snelheid (maar mogelijk hangt daar wel een prijskaartje aan).

Bron: persbericht en tipgever Daniel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 11:20
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.