Mede Apple-oprichter Steve Wozniak.

Steve Jobs vroeg Woz in 2011 om terug te keren bij Apple

Steve Jobs vroeg tijdens zijn zieke periode in 2011 aan Steve Wozniak of hij terug wilde keren naar Apple, maar hij vond zichzelf daar niet de juiste persoon voor.

Apple-oprichters Steve Wozniak en Steve JobsSteve Jobs vroeg zijn voormalige collega en mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, in 2011 om terug te keren bij Apple. Dit onthulde Woz in een interview met Bloomberg. Jobs had op dat moment nog maar kort te leven.

Woz: ‘Ik ben niet de juiste persoon’

Steve Wozniak werd geïnterviewd over de nieuwe film over het leven van Steve Jobs, die het tijdens het openingsweekend goed deed. De film draaide in slechts 4 bioscopen, maar leverde gemiddeld meer dan $130.000 op, beter dan elke andere film die dit jaar in premiere ging.

Woz gaf weinig details over het verzoek van Steve Jobs om terug te keren naar Apple. Gezien de gezondheidssituatie van Steve Jobs in 2011, zou het kunnen dat hij Wozniak terugvroeg voor een hoge functie binnen Apple. Steve Wozniak legde dit verzoek naast zich neer en gaf aan niet de juiste persoon te zijn. Hij zei ook dat hij teveel hield van het leven dat hij op dit moment heeft.

Seth Rogen Steve WozniakOver de nieuwe Steve Jobs-film had Wozniak ook nog wat te melden. Hoewel hij het een mooi product vindt, laat de film niet zien hoe het in werkelijkheid ging. Zo zei hij dat alles wat in de film gebeurt, niet daadwerkelijk op die manier plaats vond. Zo sprak hij niet met Steve Jobs op de momenten zoals hij nu in de film te zien is. De rol van Steve Wozniak wordt gespeeld door Seth Rogan (zie foto), maar in de film zegt de acteur dingen die Steve Wozniak nooit had kunnen zeggen.

Steve Wozniak is samen met Steve Jobs en Ronald Wayne de mede-oprichter van Apple. Wayne was vrij snel uit beeld, maar de twee Steves werkten jarenlang nauw met elkaar samen. Daarbij was Wozniak vooral verantwoordelijk voor de technische kant van het bedrijf. In 1985 was hij voor het laatst werkzaam bij Apple, hoewel hij nog steeds op de loonlijst staat en een vergoeding krijgt van circa $120.000 per jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2015, 17:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen steve jobs, steve wozniak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.