Reacties voor: Apple onderzoekt inbouwen van kleine projector in iPhone en iPad

Apple heeft een patent ingediend om een picoprojector in de iPhone en iPad in te bouwen. Hiermee zou je projecties kunnen doen, bijvoorbeeld wanneer je een presentatie geeft. Apple registreerde ook het domein applepico.com.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Best vet
    Maar op de tekening te zien blijft de home-button het zelfde

  2. mm interessant lijkt me wel wat zo’n iphone!

  3. Apple gaat nog eens kapot door dit soort nieuws. Mensen gaan deze berichtgeving interpreteren alsof er een beamer in de volgende iPhone en/of iPad zit. Apple onderzoekt momenteel alles en beslist nog niks, en dat is maar goed ook. Als we het toch over de speculatie van Apples R&D afdeling hebben denk ik ook dat Apple het volgende onderzoekt:
    – waterdichte iPhone
    – camera vervangen voor een spiegel-reflex in iPhone en iPad
    – iPhones die niet kapot gaan
    – RFID en praktische toepassingen
    – Mobiel betalen in 1 geïntegreerd systeem
    – Geïntegreerd systeem voor mobiel tv kijken om demand
    – Schermen leesvriendelijk maken binnen LCD techniek

    En met zo’n lijst is het niet onlogisch dat ze ook naar een beamer kijken. Het is wel onlogisch dat dit op iPhoneclub wordt geplaatst.

  4. Lijkt me een leuk idee. heb het vaak voor dat ik mijn mini display naar vga kabeltje niet bijheb en iets wil beamen met mijn macbook.. zou echt handig zijn!

  5. @Julianl: Het is logisch dat dit op iPhoneclub word geplaatst, maar het gebeurd op een verkeerde manier. Zoals je al zei interpreteren mensen het verkeerd dus zou de redactie het anders moeten brengen, zo dat de mensen snappen dat ze dit niet in de iPhone 5 hoeven te verwachten.

  6. Origineel geplaatst door hoi
    Zoals je al zei interpreteren mensen het verkeerd dus zou de redactie het anders moeten brengen, zo dat de mensen snappen dat ze dit niet in de iPhone 5 hoeven te verwachten.

    ik vind het anders goed gebracht ik denk dat mensen ook wel snappen dat dit niet op de volgende iphone(‘s) komt

  7. Inderdaad, volgende Iphone komt volgende maand of max binnen 2 maanden uit. Het patent is net goedgekeurd. Als je dus echt denkt dat dit er reeds zal inzitten, dan heb je effectief een probleem…

  8. Interessant, nog sneller m’n batterij leeg!

  9. nieuwe iPhone 6 tech-spec:

    Watch up to ten minutes of projection media!
    (Then your battery will be fully drained)

  10. En wat dachten jullie van een geïntegreerde 360 Cam?

  11. Samsung had al eens iets met een projector in een telefoon. Gaat Samsung nu ook Apple aanklagen?

  12. In ingebouwde espressomaker en magnetron wordt ook al onderzocht. Dán ben ik om!

  13. Origineel geplaatst door Nick
    Samsung had al eens iets met een projector in een telefoon. Gaat Samsung nu ook Apple aanklagen?

    Nee, dit gaat over een patentaanvraag. Als Samsung dat destijds is vergeten, lacht Apple zich nu een ongeluk. Als Samsung hun idee wel gepatenteert heeft, zou het wel heel verwonderlijk zijn als dit patent nu aan Apple wordt toegekend.

  14. Origineel geplaatst door Dikkie B
    nieuwe iPhone 6 tech-spec:Watch up to ten minutes of projection media! (Then your battery will be fully drained)

    Dat lossen ze op door de batterij op te laden door enerzijds beweging en anderzijds de voor- en achterkant te voorzien van de nieuwste solarmodules. Die patenten worden maandag a.s. aangevraagd. Mark my words 😉

    Nog even over het feit dat dit bericht op deze manier door iPhoneclub gebracht wordt: logisch, het is een bericht omtrent de iPhone. Het is aan de lezer om dat op waarde te schatten.
    Persoonlijk vind ik het leuk om te lezen in welke richtingen er zoal gedacht wordt. Net zoals bij prototypes van auto’s. Elk zichzelf respecteren automagazine publiceert die. Sommige ontwerpen halen het, anderen niet. En soms halen alleen bepaalde nieuwe onderdelen of technieken het.

  15. Origineel geplaatst door Alfred
    Origineel geplaatst door NickSamsung had al eens iets met een projector in een telefoon. Gaat Samsung nu ook Apple aanklagen?Nee, dit gaat over een patentaanvraag. Als Samsung dat destijds is vergeten, lacht Apple zich nu een ongeluk. Als Samsung hun idee wel gepatenteert heeft, zou het wel heel verwonderlijk zijn als dit patent nu aan Apple wordt toegekend.

    Als wat Samsung deed hetzelfde is als patent Apple, dan is patent Apple niks waard, want is het niet nieuw (minimum voorwaarde om voor toekenning van octrooi in aanmerking te komen). Dus lacht Apple in dat geval niet.

  16. Ik had het vrij goed ingeschat:

    Wessel Meijer zei op 7 juli 2009 om 02:24

    Dit lijkt mij heel reëel en als het gecombineerd kan worden met een sensor dan kun je met allerlei vingerbewegingen op het grote, geprojecteerde scherm werken. Er zijn reeds virtuele toetsenborden… De iPhone zet je dan in een houder en geeft hem voeding van het net (als dat nog nodig zal zijn want de battarijcappaciteit zal ook blijven ontwikkellen).

    Op plat vlak geprojecteerd filmpje kijken vind ik wel fijn klinken. Later gaan ze laser inbouwen en dan kunnen we naar 3D hologrammen kijken… of 3D inscannen.

    Apple is nog maar net begonnen. De toekomst is nog maar net begonnen.

    https://www.iculture.nl/31247/gerucht-apple-gaat-mini-projectoren-inbouwen-in-de-iphone/

  17. iPhone of iPad laten projecteren zou dan de batterij dan niet vlug leeg zijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.