Tachtig procent van Nederlanders vindt Galaxy Tab op iPad lijken

Tachtig procent van de Nederlanders vindt dat de Galaxy Tab op de iPad lijkt. Dat blijkt uit een onderzoek dat Synovate in opdracht van Apple heeft uitgevoerd. Ook vindt 53 procent dat iOS en Android op elkaar lijken.

galaxy tab ipadIn Nederland loopt momenteel een rechtszaak, waarin Apple wil aantonen dat de Samsung Galaxy Tab teveel op de iPad lijkt. Dat kan niemand zijn ontgaan. Blijkbaar denkt de gemiddelde Nederlander er precies zo over, want acht op de tien Nederlanders vindt inderdaad dat de iPad en Galaxy Tab dezelfde algemene indruk geven. Dat blijkt uit een marktonderzoek dat Synovate heeft uitgevoerd in opdracht van Apple.

Doel van het onderzoek was om aan te tonen dat de Galaxy-producten erg veel op de iPhone en iPad lijken. Apple gebruikte de informatie in het kort geding dat bij de rechtbank in Den Haag plaatsvindt. De advocaat van Apple heeft in de rechtbank nog een ander interessant cijfer naar buiten gebracht. Uit het door Apple gesponsorde onderzoek blijkt dat 53 procent van de ondervraagden vindt dat Android en iOS op elkaar lijken.

Tijdens het onderzoek kregen de ondervraagden eerst een ontwerptekening van Apple te zien en korte tijd later productfoto’s van Samsung. Ze konden niet teruggaan naar de eerder getoonde afbeelding om nog eens goed te vergelijken. De rechter was nog niet helemaal overtuigd van de uitkomsten van het onderzoek. Hij vond dat de deelnemers de afbeeldingen slechts een paar seconden te zien krijgen. In die korte tijd moesten ze een algemene indruk vormen. Ook vindt de rechter dat het onderzoek op andere punten tekort schiet: er is alleen gekeken naar wat mensen vonden, er is niet gevraagd waarom ze iets vonden. Ook weten we niet of mensen naar het algemene beeld keken, of op details hebben gelet. Voor Apple was het doel van het onderzoek echter, om de algemene indruk te toetsen. We zijn benieuwd wat het verweer van Samsung zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2011, 14:57
Categorie Apple
Onderwerpen apple, ipad, rechtszaak, samsung, samsung galaxy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.