Apple onderhandelt over Apple Store in nieuwe World Trade Center

Apple is in onderhandeling om een Apple Store in het nieuwe World Trade Center (WTC) te vestigen. Exploitant Westfield probeert luxe merken te trekken.

one-wtc-mallApple is in onderhandeling met winkelcentra-exploitant Westfield om een Apple Store te vestigen in One World Trade Center. Het nieuwe kantorencomplex krijgt een luxe winkelcentrum op de benedenverdieping van drie van de vier torens, ontworpen door architectenbureau Foster + Partners. Dat bedrijf werkt toevallig ook aan het ruimteschip-hoofdkwartier van Apple in Cupertino. In 2015 gaan de eerste winkels open. Westfield zegt dat ze al contracten hebben gesloten met lingeriewinkel Victoria’s Secret. Deals met tientallen andere bedrijven zouden al bijna rond zijn. Er wordt daarbij gesproken over Apple, J. Lindberg, Tory Burch, Theory, Michael Kors, Swatch, Abercrombie & Fitch en andere internationaal bekende merken.

Op het nieuwe adres One World Trade Center zullen behalve winkels ook diverse kantoren en een groot openbaar vervoerknooppunt worden gevestigd. Het Australische Westfield zegt al 90 procent van de winkelruimtes te hebben gevuld. De prijs is 500 tot 600 dollar per vierkante voet, maar Apple slaagt er soms in om lagere prijzen te onderhandelen door voor een langere periode te tekenen. Er zijn momenteel 5 Apple Stores in New York, waarvan de winkels aan Fifth Avenue en in Grand Central het meest bekend zijn.

Op een steenworp afstand van het WTC probeert concurrent Brookfield Properties de aandacht naar zich toe te trekken met een ander luxe winkelcentrum, Brookfield Place. Daar zullen dure boetieks als Hermes, Burberry en Salvatore Ferragamo worden gevestigd. Dat zijn grotere namen en bovendien is Brookfield sneller klaar: de bijna 19.000 vierkante meters zijn al bijna gevuld en worden in de loop van 2014 in gebruik genomen. Westfield heeft 42.000 vierkante meters te vullen en zal pas in 2015 kunnen beginnen met het openen van de winkels. De locatie is erg gewild: er zullen veel dagjesmensen naar het nieuwe WTC komen en er komen veel nieuwe appartementen: in het Frank Gehry-gebouw worden 899 nieuwe appartementen gevestigd en in een gebouw iets verderop in Pine Street komen nog eens 800 nieuwe appartementen, plus een reeks nieuwe hotels.

retail-one-wtc-mall

Westfield betaalt de Port Authority (eigenaar van het onroerend goed) een bedrag van 612 miljoen dollar om de winkelruimtes in het nieuwe WTC te mogen vullen. Westfield heeft meer dan 100 winkelcentra in beheer en haalt daarmee 1,1 miljard dollar per jaar binnen. In een promotiefilmpje van Westfield is te zien hoe het winkelcentrum eruit zal komen te zien:

Erik Mouthaan van RTL publiceerde toevallig gisteren een mooi filmpje, waarin hij je meeneemt naar de hoogste verdiepingen in het nieuwe WTC:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2013, 9:41
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.