Reacties voor: ‘Apple in onderhandeling met automerk McLaren’

Apple is in gesprek met het Britse automerk McLaren over een overname of strategische investering. McLaren heeft veel expertise op het gebied van materialen en autotechniek in huis en is bovendien eigenaar van een Formule 1-team.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. krijgen we misschien vuurrode iPhones..☺

  2. @Toon: McLaren is Ferrari niet

  3. Stel ze zouden de  car in de style van McLaren maken, en dan natuurlijk wel wat toegankelijker (:
    Dan ben ik tevreden

  4. Ik moet wat harder gaan sparen dan geloof ik… 😉

    Wat wel enige geloofwaardigheid aan dit verder bizarre gerucht geeft: Het heeft net als Jony Ive veel op met cutting edge design en is net zo Brits!

  5. @Dries: ben er niet zo in thuis..☺

  6. Ga maar alvast sparen dan!

  7. Zou kunnen dat ze in t team van McLaren willen investeren, of een nieuw team starten (eentje overnemen), maar de overname van de F1 gebeurt al, door een andere Amerikaanse gigant: Liberty Global, zusterbedrijf van Liberty Media, dat weer het moederbedrijf is van Ziggo

  8. Leuk artikel, al klopt het niet helemaal.

    Mclaren draait geen verlies, check even hun financiële resultaten van vorig jaar, een winst van £23.5 miljoen.

    Het artikel geeft verder het gevoel of het Britse merk bijna noodlijdend is en de hulp van Apple kan gebruiken/nodig heeft. Niets is minder waar, het is een heel jong merk dat in korte tijd heel succesvol is geworden in een moeilijke branche. Ze hebben de hulp van Apple dus helemaal niet nodig.

    Verder klopt het dat ze sportwagens maken die meer dan 1 miljoen euro per stuk kosten, maar dit is enkel hun top model. Ze hebben nog een hele rits aan sportwagens die ver onder die prijs zitten. Maar ik geef toe, in de pure zin van het woord klopt het wel;)

    Swat, de FT citeert het inderdaad zo, al is het vreemd voor een bedrijf dat vorig jaar nog een mooie winst draaide, op papier dan misschien;)

  9. Wil Apple de McLaren Technology Group overnemen of alleen McLaren Cars, er is een verschil namelijk.

    Het formule 1 team valt net als McLaren Cars onder McLaren Technology Group.

    Origineel geplaatst door Paul
    Zou kunnen dat ze in t team van McLaren willen investeren, of een nieuw team starten (eentje overnemen), maar de overname van de F1 gebeurt al, door een andere Amerikaanse gigant: Liberty Global, zusterbedrijf van Liberty Media, dat weer het moederbedrijf is van Ziggo

    Nee de F1 is niet overgenomen door Liberty Global maar de Formula One Group, de raceklasse is van de FIA en het bedrijf wat overgenomen is was van Ecclestone.

  10. Na de Macbook, MacBook Pro, Mac Pro, en iMac nu ook de McLaren!
    I see what you did there, Apple 😏

  11. Lekker milieuvriendelijk F1 racing. Groene Apple.

  12. @Geert: Een ‘heel’ jong merk?? ‘Relatief’ jong zou ik nog geloven, de Opels, Renaults en Benzen (etc) hebben ettelijke decennia voorsprong qua leeftijd, maar het merk houdt zich toch echt al sinds diep in de vorige eeuw met (race-) auto’s bezig 🤔 En een kwarteeuw met ‘gewone’ auto’s voor op de openbare weg…

    Maar bedankt voor ‘t compliment, ik voel me ineens ook weer ‘heel jong’ – ben immers maar pakweg één jaartje ouder 😁
    _

    OT: lijkt me een veel verstandiger keus dan BMW, waar eerdere geruchten op leken te wijzen.
    Zo is Tesla immers ook begonnen, met (sport)auto’s in samenwerking met een Brits sportwagenmerk 😃

  13. MacLaren 😬

  14. Apple loopt even naar de ATM en dan is mcLaren gewoon een onderdeel van de jongens in Cupertino 🙂

  15. Lees net de update. Gelukkig maar, anders kan je straks om de haverklap je auto updaten 😁

  16. Origineel geplaatst door eelcovdg
    MacLaren 😬

    😀😀

  17. @Ferryman: Haha, blij dat ik je een plezier kon doen!:)

    McLaren gaat uiteraard al een tijdje mee en de legendarische F1 ben ik zeker niet vergeten. Ik doelde meer op het ‘nieuwe’ Mclaren dat enkele jaren geleden weer begonnen is met sportwagens te bouwen.

  18. @Ferryman: Wat er precies mis zou zijn in een combi met BMW is me niet duidelijk. Qua innovatie, robuustheid en kwaliteit hebben ze veel overeenkomsten, BMW is goed bezig met ontwikkelen van electrische auto’s. De ervaring in verschillende belangrijke marktsegmenten is veel groter dan van Tesla of McLaren. De vraag is wel, of twee dermate succesvolle en grote concerns in staat zijn hun krachten te bundelen in nieuwe autotechnologie.

  19. In de F1 worden vaak nieuwe materialen en/of software getest. Dit kan bv. BMW moeilijk leveren aan Apple.
    Hiernaast kan McLaren misschien wel heel veel “beleving” toevoegen aan een toekomstige Apple car. Tesla heeft ook eerst aan de mensen laten voelen hoe “geweldig” electrisch rijden is door een Lotus Elise te voorzien van electromotor. Hierna is pas de “gewone” Tesla model S gekomen.

  20. @Chappy: Wat @BrainShock schrijft oa.
    En wat dacht je van imago (-schade)? BMW is voor veel mensen synoniem met X5, op zijn beurt weer hèt prototype van de aso-bak. Vergeleken bij associatie daarmee zou de imagoschade die de gouden Watch Edition met z’n exorbitante prijzen heeft aangericht in het niet vallen…

    En ‘goed bezig’ is kennelijk ook subjectief. Als je de i3 een beetje kritsch bekijkt is ‘goed bezig’ niet echt het eerste waar je aan denkt – ik niet iig 😕 En dan heb ik het niet eens over de looks, dat is nog een kwestie van smaak, maar bv de actieradius. Onder optimale omstandigheden al niet best, maar ‘s winters echt volkomen onvoldoende. De range-extender lost dat ook niet echt op, bovendien kun je ‘m dan met goed fatsoen niet meer elektrisch noemen maar eerder vlees-noch-vis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.