Apple neemt Embark OV-app over

Apple heeft Embark overgenomen, een appmaker gespecialiseerd in het maken van apps voor openbaar vervoernavigatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

embark new yorkApple heeft alweer een bedrijf overgenomen. Embark is een klein bedrijf uit Silicon Valley, dat gespecialiseerd is in apps voor openbaar vervoer. Het is de derde overname in korte tijd, gericht op kaartdiensten. Eerder werden HopStop en Locationary overgenomen. Het nieuws kwam naar buiten via voormalig Wall Street Journal-verslaggeefster Jessica Lessin.
Een prijs voor de overname is nog niet naar buiten gebracht. Insiders melden dat Apple de technologie van Embark wil gebruiken in Apple Maps.


iphone embark new yorkHet bedrijf achter Embark bestaat sinds 2011 en maakt apps voor iPhone en Android, gericht op reizen met het openbaar vervoer. In Europa hebben we er weinig aan, want Embark had alleen een handvol Amerikaanse steden in de database zitten, zoals New York, San Francisco, Washington en Chicago. Wil je kijken hoe de apps eruit zien, dan kan dat nog: de apps zoals Embark NYCzijn nog gewoon verkrijgbaar. De Android-apps zijn wel weggehaald uit de Play Store. In totaal zijn er tien apps.

Apple heeft de overname wel bevestigd maar wil geen verdere toelichting geven. Ze reageerden met de bekende reactie dat Apple wel vaker kleine bedrijven overneemt, maar niet bekendmaakt wat ze ermee van plan zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apple kaarten, apple maps, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.