Reacties voor: Apple neemt licentie op Liquidmetal voor speciale legering

Apple heeft een licentie genomen op Liquidmetal Technologies voor gebruik in consumentenelektronica. Het gaat om een metaallegering waarbij grote hoeveelheden elastische energie kunnen worden opgeslagen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Congratulation Apple. You are 1 step closer to world domination.

  2. Handig! dan moet je niet meer bukken om hem op te rapen, vliegt hij gewoon terug in je hand.. 🙂

  3. Als je dan je iPhone 5 laat vallen kun je hem tenminste gelijk weer opvangen 😉

  4. Indrukwekkend. 🙂

  5. Je Iphone gaat meer op een stuiterbal lijken 😀

  6. De Vertu en die Sandisk MP3 speler zijn nu dus niet meer beschikbaar in de LiquidMetal uitvoering!? Apple heeft nu immers de exclusieve licentie voor gebruik in ‘consumer electronics’
    Zal Sandisk en Nokia leuk vinden….Apple klaagt ze direct aan zodra ze hun voorraad proberen op te maken….

  7. Gevaarlijk terrein Apple, straks stuitert de nieuwe iPhone 5 keihard midden in je gezicht als je hem laat vallen, dan heb je de poppen helemaal aan het dansen..

    Ik wacht dan wel op de iPhone 6..

  8. @MarcelG: Nee, Apple heeft een exclusieve licentie, niet een licentie om exclusief dat materiaal te gebruiken.

    Ziet er goed uit, 2.5 keer sterker dan titanium?! :O

  9. Jammer dat zo’n speciaal metaal dan weer alleen beschikbaar is voor apple (en dan denk ik niet alleen aan mobiele telefoons en laptops)…

  10. Nou hopen dat ze het goed gebruiken en geen 200 euro extra vragen voor de iPhone 5.

  11. Geniale zet van Apple. Je kunt je iPhone straks inderdaad gewoon laten vallen. Features en software zorgen ervoor dat je straks toch elk jaar een nieuwe iPhone wilt hebben.

    Als het materiaal licht is kunnen ze het ook voor laptops, iPads, iPods e.d. gebruiken.

  12. Sandisk had dit een tijd terug in gebruik op hun Cruzer Titanium USB sticks.

    Ik heb een paar jaar terug een 4GB versie gekocht en dacht er vorig jaar nog een 8GB versie bij te kopen.

    Wat me toen opviel was het kleurverschil. De nieuwe is veel meer zilver van kleur en heeft niet meer het Liquid Metal logo op de achterkant. Dus Sandisk heeft het waarschijnlijk aan zien komen ofzo…

  13. @sNicker: Dat betekent dan toch juist dat zij de enige zijn die het in consumentenproducten mogen gebruiken. Anders is het een normale licentie en geen exclusieve. Zoals jij het formuleert zouden ze namelijk al hun producten van dit materiaal moeten maken.

    In dat geval lijkt het een mooie zet alleen weet ik te weinig over dit soort materialen om te weten of we hier als Apple-gebruikers per definitie veel beter van worden.

  14. Nu maar hopen dat de prijs er niet onder lijdt :O

  15. Hier komt de nieuwe MacBook Air! Boink boink boink

  16. Dat lijkt me wel wat voor de behuizing van de iPhone 5!

    Iig beter dan de breekbare glazen achterkant van iPhone 4

  17. Gorilla glas, Liquid metaal, Retina Display.
    Lekker bezig Apple?

  18. Aha, supergeleidende stuiterantennes die optimaal in vacuüm presteren !

  19. Ik moest eerder denken aan de Macbook unibody en de MacBook air.

  20. “I’ll be back” zegt Arnold Schwarzenegger in The Terminator. Liquid Metal dus; daar maken ze in die film toch ook die cyborgs van? Prima spul lijkt me.

  21. Origineel geplaatst door PfBee: @sNicker:

    Dat betekent dan toch juist dat zij de enige zijn die het in consumentenproducten mogen gebruiken. Anders is het een normale licentie en geen exclusieve. Zoals jij het formuleert zouden ze namelijk al hun producten van dit materiaal moeten maken.

    In dat geval lijkt het een mooie zet alleen weet ik te weinig over dit soort materialen om te weten of we hier als Apple-gebruikers per definitie veel beter van worden.

    Exclusief betekent met uitsluiting van anderen (al dan niet de rechthebbende zelf). In dit geval geeft het artikel te weinig info om te kunnen beoordelen wat exclusief precies inhoudt.

    Ik snap sowieso niet wat bedoeld wordt met dat Apple op haar beurt het recht geeft de legering in andere producten dan consumentenproducten te gebruiken. Dat recht heeft de rechthebbende altijd. Misschien geeft nadere info duidelijkheid.

  22. Haha die eerste reactie
    World domination … sluit de top 10 consumenten merken ( giganten ) uit zoals coca cola, Nike , procter & gamble, … En je hebt 90 % minder producten op de markt.
    Zoeken we dat ?

    Ik ben blij dt Apple nog steeds inovatieve materialen vinden om hun producten te verbeteren … Dikke proficiat zie

  23. OMEGA bracht vorig jaar het Seamaster horloge uit met een lunette van liquidmetal. Deze lunette zou ook vrijwel niet te beschadigen zijn net als de ceramische lunette die tegenwoordig in de horloges van ROLEX worden gebruikt.

  24. Hebben ze daarvan ook een bumper voor op mijn auto??

  25. iPhone 5 here you come, lets buy this **** jullie weten wat dat betekent. Nou maar hopen dat ze niet weer antennes gaan maken waar ze niet horen.

    Apple is gruwelijk bezig.

  26. Maar mijn vraag als Nederlander is, wat kost dat spul? De telefoon zal er ongetwijfeld mooi van uitzien maar als de prijs van een telefoon hierdoor omhoog lijkt me dat niet wenselijk.
    Wel goed van Apple dat ze dit voor elkaar hebben gekregen.

  27. En wat gaat dat kosten dan? Lijkt me geen goedkoop spul namelijk.

  28. Origineel geplaatst door sNicker
    @MarcelG: Nee, Apple heeft een exclusieve licentie, niet een licentie om exclusief dat materiaal te gebruiken.Ziet er goed uit, 2.5 keer sterker dan titanium?! :O

    Als je het originele bronartikel gaat lezen zegt het dus inderdaad dat apple (noujah, apple’s nieuwe dochter “IP company”) eeneeuwige, wereldwijde en exclusieve licentie heeft gekregen op dat materiaal voor gebruik in consumer electronics.
    Precies hetzelfde dus als de oorspronkelijke uitvinder/patenthouder Liquidmetal Technologies heeft op elk ander vakgebied.

    Dat houd dus inderdaad in dat nokia voortaan bij IP Company zal moeten gaan onderhandelen ipv bij Liquidmetal Tech.

    On August 5, 2010, Liquidmetal Technologies, Inc., a Delaware corporation (“Liquidmetal”), entered into a Master Transaction Agreement with Apple Inc., a California corporation (“Apple”), pursuant to which (i) Liquidmetal contributed substantially all of its intellectual property assets to a newly organized special-purpose, wholly-owned subsidiary (the “IP Company”), (ii) the IP Company granted to Apple a perpetual, worldwide, fully-paid, exclusive license to commercialize such intellectual property in the field of consumer electronic products in exchange for a license fee, and (iii) the IP Company granted back to Liquidmetal a perpetual, worldwide, fully-paid, exclusive license to commercialize such intellectual property in all other fields of use (together with all ancillary agreements, the “Master Transaction Agreement”).

  29. Nog nooit zo gelachen om een balletje.. Dat ding blijft maar gaan!! Geniaal spul zeg, mag gerust in mijn iPhone 5 verwerkt worden..

  30. Ik zie het al voor me.

    New APP IBasketball is there no basketball don’t worry there’s a app for it.
    now you can even look at your statics of your trow or how you dribble.
    improve your skill now !! whit the IBasketball.
    it even keeps track of your score whit GPS technology.

  31. Origineel geplaatst door Jan: Handig! dan moet je niet meer bukken om hem op te rapen, vliegt hij gewoon terug in je hand.. 🙂

    Heel leuk, maar je weet wat er gebeurt als je een rugbybal laat vallen… Juist, hij stuitert alle kanten op! Word nog een leuk tafreel, mensen achter hun iphone aan zien hollen… 😀

  32. OMG… het filmpje is niet eens echt… Wat heb je nu aan een stuitertelefoon… Lol… Tsss… Onzinverkopers…

  33. wel een schitterend geluid, dat gestuiter.
    de oproep voor zen meditatie wordt ook ingeluid met een drum dat elke keer versneld wordt met een factor 2.

    daar wil ik wel een knikker van hebben.

    helaas ziet het er niet naar uit dat apple de prijs gaat verlagen.

  34. Net Iphone 4 binnen met 2 jarig contract, dus dan maar voor de Iphone 6 gaan over 2 jaar 🙂

  35. Dit is wel niet de vorm die ze bij defensie gebruiken want die is namelijk topsecret en zal ook zo blijven om veiligheidsredenen 🙂

  36. Op de site van liquidmetal staat: de productiekosten van plastic dalen tov. Metaal omdat je maar 1 mal nodig hebt voor het ontwikkelen van 1000den stukken. En daaronder staat er: liquidmetaal behoud de plastische eigenschappen van plastic.

    Wat ik besluit: liquidmetal is in massaproductie duurder dan plastic maar nog altijd goedkoper dan aluminium behuizingen.

  37. Origineel geplaatst door Jonkman
    Hebben ze daarvan ook een bumper voor op mijn auto??

    Heee zei de designer: autobumper? Weet je wat: we maken er een antenne van voor rond een telefoon! Da’s pas hip!!

  38. goed nieuws, dit is een top-legering!

    dit word ook in de nieuwe lijn van omega gebruikt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.