Apple neemt licentie op Liquidmetal voor speciale legering

Apple heeft een licentie genomen op Liquidmetal Technologies voor gebruik in consumentenelektronica. Het gaat om een metaallegering waarbij grote hoeveelheden elastische energie kunnen worden opgeslagen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

liquidmetalApple heeft een exclusieve licentie gekregen om de metalen legeringen van Liquidmetal Technologies te mogen gebruiken. Door de overeenkomst krijgt Apple het wereldwijde recht om de bijzondere metaallegering in consumentenelektronica te gebruiken. Het materiaal van Liquidmetal is sterker dan vergelijkbare aluminium- en titanium-legeringen en sterker dan RVS. Het is kras- en corrosiebestendig en wordt gebruikt in de defensie-industrie, in sportproducten en medische producten. De overeeenkomst blijkt uit informatie die bij de Amerikaanse toezichthouder SEC is ingediend. De Baltimore Sun kwam de informatie op het spoor.

Liquidmetal Techologies leverde Apple “a perpetual, worldwide, fully-paid, exclusive license to commercialize such intellectual property in the field of consumer electronic products in exchange for a license fee”. In ruil daarvoor geeft Apple Liquidmetal het recht om het materiaal in alle andere toepassingsgebieden te gebruiken. Het materiaal heeft een chemische samenstelling die uit meerdere componenten bestaat en die het mogelijk maakt om bepaalde eigenschappen te optimaliseren. Het materiaal is te verwerken op een manier die vergelijkbaar is met plastics.

vertu metaalOp de website van Liquidmetal is meer te lezen over de technologie en de toepassingen. Behuizingen voor consumentelektronica zijn bijvoorbeeld geschikt. Op de website is een mp3-speler en usb-stick van Sandisk te zien en een Vertu-telefoon, het prijzige topmerk van Nokia. Gebruik van Liquidmetal maakt het mogelijk om dunnere en robuustere behuizingen te maken. Door miniaturisatie moeten er steeds componenten in een klein volume passen en gebruik van dit speciale metaal zorgt ervoor dat je maar een dun laagje behuizing nodig hebt. Bovendien kun je de producten voorzien van een metalen buitenkant, in plaats van plastic. Liquidmetal gaat geen reacties met andere stoffen aan, is zeer duurzaam, is heel precies te vormen, is 2,5 maal sterker dan titaniumlegeringen en 1,5 maal harder dan RVS.

Onderstaand filmpje vertelt dat Liquidmetal in staat is om grote hoeveelheden energie te absorberen en en weer af te geven. Zou je iPhone in de toekomst net zo goed stuiteren als het balletje hieronder?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2010, 21:43
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, liquidmetal, metaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.