Apple opent Nederlandse donatiepagina voor slachtoffers Nepal

Apple heeft een Nederlandse donatiepagina in iTunes geopend, waar je geld kunt overmaken voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rode-kruis-nepalAfgelopen weekend kon je al via de Amerikaanse iTunes Store doneren aan de slachtoffers van Nepal en nu kan het ook in Nederland. Apple heeft in Nederland een pagina vrijgegeven, waarmee je geld kunt geven. Donaties zijn mogelijk vanaf €5 en lopen op tot €150. Het volledige bedrag zal Apple overmaken naar het Rode Kruis, dat druk bezig is met eerste hulp, zoek- en reddingsacties en steun aan first-responders zoals brandweerlieden en ambulancepersoneel. Je kunt ook doneren via de officiële Rode Kruis-app.

itunes-donaties-nepal

Ook Nederlandse hulpactie via giro 555

In Nepal vond afgelopen zaterdag een dramatische aardbeving plaats van 7,9 op de schaal van Richter. Daarbij vielen duizenden slachtoffers en de verwachting is dat het dodental nog flink zal toenemen. De samenwerkende hulporganisaties in Nederland zijn al een nationale actie begonnen voor de slachtoffers in Nepal. Via giro 555 wordt geld ingezameld voor de aanschaf van hulpgoederen zoals voedsel, medicijnen en tenten. Een Nederlands team van hulpverleners en zoekhonden kwam gisteren aan in de hoofdstad van Nepal. Zij gaan onder het puin zoeken naar slachtoffers. Deze actie wordt georganiseerd door 11 grote hulporganisaties.

Geld doneren aan Nepal via iTunes

Wil je liever via Apple doneren, dan kan dat uiteraard ook. Daarvoor moet je naar iTunes gaan. In de reclamebanners bovenin het scherm komt regelmatig de rood-witte oproep voorbij. Als je geld overmaakt, wordt dat afgeboekt van je creditcard (het is niet mogelijk om te doneren vanuit iTunes-tegoed). Via onderstaande app kun je volgens Apple ook geld doneren, maar bij het installeren zagen wij alleen informatie over Singapore.

Update: Facebook doet ook mee

Ook bij Facebook kun je terecht om geld te doneren aan Nepal. Bovendien verdubbelen ze de donaties tot 2 miljoen dollar. Vanaf vandaag zie je op Facebook bovenin je Nieuwsoverzicht, met de mogelijkheid om te doneren aan het International Medical Corps. Via een knop kun je direct geld aan het IMC doneren. Dit geld wordt gebruikt voor lokale noodhulporganisaties, die directe steun bieden.

Openingsfoto via redcross.org

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2015, 16:35
Categorie Apple
Onderwerpen donatie, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.