samsung-galaxy-s6-edge

Apple start inruilprogramma voor Android- en BlackBerry-toestellen [update]

Apple is een inruilprogramma gestart voor Android- en BlackBerry-toestellen. De oude smartphone ruil je in voor tegoed voor een iPhone. Het programma is nu ook in Nederland gestart.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

samsung-galaxy-s6-edgeHet Apple Store-inruilprogramma voor Android- en BlackBerry-toestellen is nu ook in Nederland gestart. Het is hierdoor mogelijk om een smartphone van een ander merk in te leveren, om geld te krijgen voor de aanschaf van een nieuwe iPhone. Ditzelfde inruilprogramma is in het buitenland al langere tijd beschikbaar, maar was tot vandaag niet in Nederland te gebruiken. Bronnen vertelden eerder aan iCulture dat Apple Store-personeel werd getraind om de smartphones in te nemen.

Apple bevestigt op de retailwebsite dat het inruilprogramma vandaag van start is gegaan. Op de pagina van bijvoorbeeld de Apple Store in Amsterdam staat nu het volgende:

Hergebruik- en recyclingservice
Als je iPhone, iPad of smartphone van een andere fabrikant ervoor in aanmerking komt, is hij geld waard als je ’m bij ons laat recyclen

Het inruilprogramma is gestart in alledrie de Nederlandse Apple Stores. Je kunt hierdoor terecht in Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Volgens bronnen van iCulture begon de training van Nederlands Apple Store-personeel eerder deze maand. Nu de training is voltooid, kan het programma eindelijk van start gaan. Je kunt krediet voor je oude smartphone alleen gebruiken voor de aanschaf van een iPhone of iPad. Een nieuwe Apple Watch later dit jaar zit er nog niet in.

Apple had al een inruilprogramma voor iPhones sinds 2013 en breidde dat in 2014 uit naar iPads. Eerder dit jaar kwamen er ook toestellen van concurrerende merken bij, maar dit was alleen het geval in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. Vanaf vandaag zijn Nederlandse Apple Stores ook aan de lijst toegevoegd. Het betreft een programma binnen de fysieke Apple Stores, wat betekent dat je er in België nog geen gebruik van kunt maken.

Apple introduceerde begin april een speciaal inruilprogramma voor China. Met het inruilprogramma wil Apple het overstappen van Android en BlackBerry naar iOS stimuleren. Eerder bleek al dat medewerkers van Apple uitgebreide training hadden gekregen. Medewerkers kunnen helpen om het adresboek naar de nieuwe iPhone over te zetten, maar overige data zoals foto’s en afspraken zal de klant zelf moeten regelen. Apple’s inruilprogramma kan een handige manier zijn om van je iPhone of een andere smartphone af te komen, maar de prijs die je krijgt is meestal wat lager dan bij andere inruilprogramma’s. Zelf verkopen is nog steeds het meest lucratieve.

Op de website van Apple is het al enige tijd mogelijk om mobiele telefoons bij Apple in te sturen en hiervoor geld te ontvangen. Bij deze website ligt de nadruk echter op het inleveren van wat oudere telefoons die Apple kan recyclen. Het nieuwe inruilprogramma laat je huidige producten inleveren om korting te krijgen op een nieuwe versie.

Dit artikel was eerst geschreven op basis van het Amerikaanse inruilprogramma. We hebben het artikel bijgewerkt nu hetzelfde programma ook is gestart in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2015, 15:16
Categorie Apple
Onderwerp inruilen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.