Reacties voor: Apple Maps toont Nederlandse brug in 3D

De Hollandse Brug bij Naarden is nu al voor een deel in 3D te bekijken vanuit de Kaarten-app van iOS 6. Het effect lijkt alleen niet helemaal te kloppen.
Lees het complete artikel → Apple Maps toont Nederlandse brug in 3D
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Het is niet alleen de brug. Als je de spoorlijn aan beide kanten blijft volgen (is dit de HSL?) dan zie je dat er nog steeds glooiingen zijn in het landschap.

    edit: nee dit is niet de HSL. Dacht dat het zuidelijker was zonder te checken :’) Spoorlijn lijkt wel de sleutel te zijn.

    edit2: Op de A10 ter hoogte van de Amsteldijk is de brug ook verhoogd in het landschap. Vraag alleen niet hoe.

  2. Er zijn meerdere bruggen en overgangswegen in NL in “3D”. In Flevoland zijn bijna alle bruggen en overgangswegen in ‘3D’ het ziet er alleen niet uit.

  3. Hmm… Zijn meer bruggen die deze glitch vertonen:

    Stichtsebrug, Almere bijvoorbeeld 🙂

    Mooier voorbeeld is nog wel de Ramspolbrug, Kampen.

  4. Volgens mij komt dit door (verkeerde) implementatie van terreinkaarten. Satellieten meten daar een hoogte verschil en Apple Maps denkt dus dat het een soort berg of heuvel is.

  5. Je ziet het ook bij de Jan Blankenbrug bij Nieuwegein. Het lijkt mij een glitch.

  6. Tja, de Waalbrug in Nijmegen zag er ook uit alsof iemand er met een hittestraler op los was gegaan.

  7. Zoals hoi hierboven zegt; het heeft inderdaad niets met de 3D-weegave van Apple te msken. Dit is gewoon een uitkomst van verschillen in hoogte op de hoogtekaarten. Aangezien Nederland vrijwel overal erg plat is, is dat verder niet zo goed te zien, maar in andere landen zijn bijv. heuvellandschappen ook op deze manier te bekijken.

    De échte 3D-weergave is hier dus niet van toepassing.

  8. Kan er nog niet van genieten blijf voorlopig lekker op 5.1.1 draaien. Krijg wel iOS 6 op m’n nieuwe toestel.

  9. Rotterdam is al een tijdje in 3d. Sinds iOS6 beta 1. In ieder geval de kuip.

  10. De Kuip (en de rest van Rotterdam) is hier anders zo plat als een dubbeltje (iOS 6 release).

  11. Waarom heb ik die hele 3D knop niet? Werkt dit pas vanaf de 4S? Ik heb zelf een 4.

  12. Foutje in de tekst. De Hollandse brug verbind met de A6 Almere en Muiderberg met elkaar, en is niet bij Naarden. Ik rij er iedere week 4 keer overheen met m’n scooter.

  13. Wat grappig. De Noorderbrug in Maastricht doet het ook. Niet heel mooi, maar het ziet er best oké uit. De sluis iets verderop zie je ook in ‘3D’. Daar gaat het water ineens omlaag en het land er achter ligt lager.

    Overigens zie je kanalen en rivieren (althans, de Zuid-Willemsvaart en de Maas) lager liggen dan het landschap er omheen.

  14. Apple zou een tool moeten maken zoals in Earth zodat de gebruikers zelf de 3d gebouwen kunnen toevoegen.

  15. De brug over de Maas bij Treurenburg ziet er helemaal gek uit!

  16. Het is idd de terrein data die al vanaf het begin beschikbaar is. Je zilt alleen hoogte verschillen zien en geen echte bruggen. Vandaar dat ze er gek uit zien. Zo zul je ook wel zien dat de dijken ook al 3D zijn

  17. En de duinen?

  18. Alle bruggen (of liever hoogte verschillen) zijn niet ok. Dat levert soms komische situaties op, als er bijv. een boot onder een brug door vaart zoals bij de Prins Willem Alexanderbrug bij Tiel.

    De 3D rendering is op zich een mooie techniek die ze hebben. Volgens mij kunnen ze veel sneller 3 creëren dan bij Google. Daar waar steden in 3D zijn vind ik het er indrukwekkend uit zien. Het heeft alleen moeite met ‘overhangenen’. Ruimtes onder bijv. Bomen worden als een geheel beschouwd met de kruin.

    @Mandarijntje: 3D is allen op de 4s en hoger en de iPad 3 (2?)

  19. Dit is ook met viaducten, kijk maar naar knooppunt Vaanplein (onder Rotterdam)

  20. Origineel geplaatst door Mandarijntje
    Waarom heb ik die hele 3D knop niet? Werkt dit pas vanaf de 4S? Ik heb zelf een 4.

    Mensen zeggen vaak dat Apple devices járenlang support krijgen maar in werkelijkheid laat Apple – als het om nieuwe functie’s gaat – apparaten ouder dan één jaar als een baksteen vallen. Het doel hiervan is dat jij een nieuwe iPhone koopt.

    Google geeft oudere apparaten wél gewoon alle functie’s dus is het voor ons iPhone 4 eigenaren hopen op Google Maps met 3D ondersteuning. Eigenlijk te bizar voor woorden.
    Ondanks goede producten blijft het gewoon een misselijk bedrijf dat Apple.

  21. @Apple740: Dat heeft natuurlijk ook met technische capaciteiten te maken. Het apparaat wordt wel degelijk nog ondersteund, het heeft ten slotte een firmware-update gekregen, maar daarvan wordt de hardware niet geüpdate om ook ineens alles weer aan te kunnen. Hoe sterker de hardware is die je koopt hoe langer die met innovaties mee kan komen. Mijn PowerMac G4 heb ik maar liefst 8 jaar mee kunnen werken voor ie de deur uit ging om plaats voor ‘n nieuwe iMac te maken, da’s toch niet misselijk.

    De vergelijking met Google gaat overigens een beetje mank, ook dat is puur van de capaciteiten van de hardware afhankelijk. Ik ook een HTC Legend, leuk Android-toestel maar daar is al tijden geen update meer voor verschenen, het toestel is iets meer dan twee jaar oud maar updaten naar de nieuwste versie van de Android OS kon ik na een goed jaar al vergeten, trok ie gewoon niet en bovendien moest je ‘m daarvoor nog rooten ook.

  22. Moet snel weer eens naar de Eiffeltoren. Ziet er op Apple Maps toch heel anders uit dan in mijn geheugen is opgeslagen.

  23. @Jaap: je zal zien dat als ooit Google maps weer terugkeert, en 3D ondersteuning krijgt (Google werkt hier aan), dat dit ook gewoon op de iPhone 4 prima zal werken. En zo werkt de Cydia versie van Siri ook gewoon prima op de 4.

    Het is echt niet zo dat Apple deze functie’s weglaat op de 4 vanwege een hardware gebrek maar gewoon om het apparaat minder interessant te maken t.o.v. de 4S en 5.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.