Apple Maps toont Nederlandse brug in 3D

De Hollandse Brug bij Naarden is nu al voor een deel in 3D te bekijken vanuit de Kaarten-app van iOS 6. Het effect lijkt alleen niet helemaal te kloppen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Maps 3DDe nieuwe Kaarten-app in iOS 6 heeft 3D-kaarten van een aantal grote steden, waardoor je bijvoorbeeld New York in drie dimensies kunt bekijken. Nederland is echter nog niet onder handen genomen, waardoor je met een druk op de 3D-knop enkel een schuin gekantelde kaart te zien krijgt. iPhoneclub-lezer Sven Haverbus ontdekte echter dat de Hollandsebrug bij Naarden wel voor een deel 3D is. Een kijkje in 3D onthult echter bobbels en onregelmatigheden die niet in het daadwerkelijke wegdek te vinden zijn. De kans bestaat dat de brug slechts een glitch is en niet wijst op concrete plannen van Apple om Nederlandse 3D-kaarten te introduceren.

Hollandse Brug MapsHet 3D-gedeelte lijkt zich tot de brug te beperken. Zodra de brug overgaat in gewoon wegdek is de kaart weer plat, waardoor hij er uit ziet als andere delen van Maps in Nederland.

Hoewel het vertekende 3D-effect op de brug er enigszins slordig uitziet, moet je wel uit je weg gaan om hem te ontdekken. Je moet niet alleen op de 3D-knop linksonder in de Kaarten-app drukken, maar ook satelliet- of hybrideweergave inschakelen. Je krijgt het effect niet te zien via de standaard weergave.

Je vindt de 3D-kaart van de Nederlandse brug door in Maps te zoeken naar ‘Hollandsebrug Naarden’. De 3D-kaarten zijn alleen te zien op de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2 en iPad derde generatie.

Update: Lezers van iPhoneclub wijzen op meerdere andere bruggen die ditzelfde effect tonen. Zo zouden bruggen bij Almere en Kampen dezelfde 3D-beelden tonen. Het lijkt niet te gaan om de Flyover-kaarten die in New York worden gebruikt, aangezien hiervoor de 3D-knop in een speciaal icoon verandert. Het lijkt te gaan om een 3D-effect gegenereerd met behulp van hoogtedata die ook wordt gebruikt voor kaarten van hoogtelandschappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2012, 15:41
Categorie iOS
Onderwerpen 3d, flyover, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.