Larklife-armband met iPhone-app is concurrent van Nike FuelBand

Larklife is een nieuw type sportarmband met iPhone-app. De armband houdt je stappen, afstand en verbrande calorieën in de gaten en analyseert de gegevens. Je leest het vervolgens af via de iPhone-app.

larklife iphoneDe Nike+ FuelBand is in de korte tijd behoorlijk populair geworden. Nike heeft er alleen om onbegrijpelijke redenen voor gekozen om de FuelBand maar in beperkte mate te verkopen. Wie via de Europese online shop van Nike probeert te bestellen, krijgt tegenwoordig een melding dat voorlopig alleen levering in het Verenigd Koninkrijk mogelijk is. Wie op zoek is naar een alternatief, kan eens naar de Larklife kijken. Dit is een soortgelijke sportarmband die je bewegingen meet. Het is gemaakt door Lark, een bedrijf uit Mountain View (Californië). Deze start-up heeft zelfs twee armbanden gemaakt: eentje voor overdag, een andere voor ‘s nachts. Beide werken samen met een iPhone-app.

De armband voor overdag telt het aantal stappen, de afgelegde afstand en de calorieën die je hebt verbrand. De armband voor ‘s nachts is voor Lark niet helemaal nieuw: ze maakten al een slaapmeter, die je slaappatroon vastlegt en analyseert. Je kunt er ook mee worden gewekt door trillingen, zodat je partner niet wakker wordt. De nieuwe armbanden zijn nog vóór de feestdagen verkrijgbaar voor 150 dollar. Het prijspeil is daardoor vergelijkbaar met de Nike+ FuelBand. Zoek je iets goedkopers, dan kun je beter naar de nieuwe FitBits kijken.

larklifeHet bijzondere van Larklife is dat ze met Bluetooth 4.0 werken. Je hoeft dus niet handmatig te synchroniseren en er is ook geen fysieke verbinding tussen armband en laptop of telefoon nodig. Bluetooth 4.0 is energiezuinig en het synchroniseren vindt plaats op de achtergrond.

De app analyseert de gegevens en stuurt gedurende de hele dag push-berichten om je te motiveren. Toch wil het feit dat een grote fabrikant als Nike zich op sportarmbanden stort niet zeggen dat de producten al mainstream zijn geworden. Volgens Forrester Research-analist Sarah Rotman Epps gaat het bovendien niet zozeer erom wie het hipste armbandje maakt, maar is de winnaar de fabrikant die het beste softwareplatform maakt. Goedkopere sensoren, miniaturisatie en verbetering van de batterijduur maken de apparaatjes wel een stuk aantrekkelijker.

Meer info: Lark

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2012, 16:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.