Apple Maps in Luttelgeest

Apple Maps krijgt nieuw design: alle vernieuwingen op een rij

Apple Maps krijgt een geheel nieuw design en vele nieuwe functies. Zo zie je onderweg waar het dichtstbijzijnde tankstation is en hoe ver weg deze is.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Apple Maps krijgt een volledig nieuw design met veel nieuwe features. Zo kun je op bepaalde locaties zoeken tijdens het rijden, een rit bestellen om ergens heen te gaan en verkeersdrukte live bekijken.

Apple Maps in Luttelgeest

Apple Maps krijgt veel nieuwe functies

Apple Maps geeft je vanaf nu niet alleen de beste route naar een locatie, maar krijg je veel meer informatie. Zo komt er “dynamic view”, waarmee je kaart automatisch in- en uitzoomt. Daarnaast zie je hoeveel verkeer er op de weg is, maar ook zijn er quick controls die je tijdens het rijden laten zoeken naar bepaalde locaties op je route. Het dichtstbijzijnde tankstation vind je dus in Apple Maps, en het vertelt je ook nog eens hoe ver het rijden is naar die benzinepomp.

Al deze features komen ook naar CarPlay, waar je alternatieve routes te zien krijgt als er files staan. Maps vertelt je hoeveel tijd je kwijt bent met deze alternatieve routes. Om het rijden zo veilig mogelijk te houden, wordt het in de display achter je stuur weergegeven als je moet afslaan.

Open voor ontwikkelaars
Een andere belangrijke ontwikkeling is dat Apple Maps opengezet wordt voor ontwikkelaars. Hiermee kunnen er verdere uitbreidingen worden gedaan, om de app nog meer functies te geven. Zo is het bijvoorbeeld al mogelijk om een restaurant te boeken en kun je hierbij direct aangeven hoe laat je er wilt zijn. Vervolgens kun je ook meteen een ritje naar het restaurant boeken met bijvoorbeeld Uber en zien wanneer je auto arriveert. In de landen waar Apple Pay beschikbaar is, kun je ook direct met je iPhone betalen. In Nederland moeten we daar dus nog even op wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.