Reacties voor: Apple maakt bezwaar tegen GetJar App Store-slogan

Apple maakt bezwaar tegen de naam 'App Store' door GetJar, een website waar je mobiele apps voor meerdere platformen kunt downloaden. Apple meent recht te hebben op de naam App Store.

Reacties: 19 reacties

  1. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden…

  2. Apple was de 1ste en die amdere bedrijven weten gewoon dat die naam goud is.. ik snap het wel dat ze er tegenin aan gaan, maar uiteindelijk zal Apple winnen. Als Paris Hilton “That’s Hot” kan vastleggen dan zal dat ook wel moeten lukken denk ik zo hehe

  3. Het begint een treurig verhaal te worden. Een kleuter doet nog minder zielig.

  4. Ik vind de slogan best leuk bedacht :p
    Overigens vind ik niet dat je een patent kan nemen op “app store”… Apps zijn toch algemeen en niet alleen van Apple.

  5. Ik ben zelf afstammeling van Adam en maak bezwaar tegen de merknaam “Apple”.
    Die mijn familie ooit tegen een hoge prijs aan Eva verkocht heeft.

  6. Origineel geplaatst door Henk
    Ik ben zelf afstammeling van Adam en maak bezwaar tegen de merknaam “Apple”.
    Die mijn familie ooit tegen een hoge prijs aan Eva verkocht heeft.

    Om dan nog maar te zwijgen van de families Newton en Tell.

  7. Zucht. Getjar gebruikt toch niet de naam Apple-store? Alleen de algemene benaming ”app store”. Weer een voorbeeld van doorgeschoten auteurs/patentrechtenbescherming waar bedrijven met deep pockets flink van proberen te profiteren. Want ik zie het kleine Getjar niet zomaar een batterij advocaten inhuren.

  8. Dit heeft natuurlijk niets met patenten te maken Julio. Patentrecht heeft betrekking op technische uitvindingen.

    bescherming van de naam app store zit juridisch in het domein van de bescherming van de handelsnaam. Als Apple niet zelf het begrip app heeft bedacht lijkt het me juridisch lastig voor Apple. Maar als hun dat wel hebben bedacht lijkt het me een interessant vraagstuk.

    De benaming app lijkt me een benaming die algemeen gebruikt kan worden voor applicaties voor elke OS. Maar dat moet een rechter beslissen.

  9. Irritant onzinnig dit. Apple mag echt eens stoppen met dit zielige gedoe.

  10. Origineel geplaatst door jajaohnee
    Zucht. Getjar gebruikt toch niet de naam Apple-store? Alleen de algemene benaming ”app store”. Weer een voorbeeld van doorgeschoten auteurs/patentrechtenbescherming waar bedrijven met deep pockets flink van proberen te profiteren. Want ik zie het kleine Getjar niet zomaar een batterij advocaten inhuren.

    App-Store is apple’s applicatie winkel.
    Apple-Store is een retail lokatie van Apple.

    Het gaat hier over het gebruik van “App-Store”

    P.s. LOL, Microsoft moet niet klagen met hun naam “Windows”

  11. Wordt een beetje moe van apple… Gewoon zorgen dat ze apple quality blijven bieden dan is er niets aan de hand.

  12. Apple heeft gelijk om te vechten voor de door hen bedachte naam. Maar hoe dan ook, App Store doet mij alleen denken aan die van Apple en niet van de andere OS’jes.

  13. Beetje treurig van Apple, daarbij was GetJar er eerder dan Apple. Zij kunnen Apple aanklagen het idee van een Appstore gejat te hebben.

  14. Duurt niet meer zo lang, dan heb ik mijn buik h e l e m a a l vol van Meneer Apple.
    Tjonge, tjonge, wat een stelletje blaaskaken worden dat!
    Begint een beetje op paniekvoetbal te lijken en is meestal het begin van ‘t einde.
    Ze maken écht héél mooie spulletjes, maar onderhand denken ze dat ze de hele wereld kunnen dicteren.

  15. Ik voel me een beetje apple staat dadelijk nog synoniem aan ik voel me een beetje zielig wat een arrogante huilebalken zeg en mensen maar veelte veel betalen voor ouwe troep nou mensen met jullie centjes word echte technologie tegengewerkt door al die rechtszaken van apple ik zeg totale boycot van de appstore van apple voor een week om ze te laten weten dat we het zat zijn wat een baggerbedrijf zeg

  16. Wat een gezeur hier zeg elk bedrijf doet zulke dingen alleen bij Apple lees je er over en bij een ander niet. Apple is gewoon een goed product en dat willen ze zo houden en gelijk hebben ze!

  17. Hoe hebben jullie hier last van? Vindt ervan wat je wilt hoor, maar ieder bedrijf moet zijn merken beschermen. Laat de rechter zich er maar over uitspreken. Ik ben benieuwd of App Store daadwerkelijk een te beschermen merk is. Eerder hielden Apple’s argumenten geen stand met de voorlopige uitspraak mbt de Amazon AppStore. De term App Store is wellicht wat te generiek!

  18. Apple heeft in het begin gewoon zitten slapen en besefte pas later hoe balangrijk de naam app is. Nu het een algemeen woord is geworden omdat niemand meer application zegt hadden ze dat veel beter moeten vastleggen. Bovendien is app een heel algemeen woord in computer wereld wat je bijna niet kan beschermen.

    Windows was destijds heel anders. ‘Ramen’ hadden in principe niets te maken met een besturingssysteem toen Windows uit kwam. Vandaar dat het vastgelegd kon worden als merknaam. Met iets algemeens dat al bij de computerwereld hoort als een app of application zal dat veel lastiger worden.

    Ik denk dat Apple zich hier niet zo druk om zou moeten maken. Als je het over Apps of de AppStore hebt denken veel mensen toch automatisch aan Apple. Tel uit je winst.

  19. @sjef: helemaal mee eens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.