Reacties voor: Apple ligt met 170.000 iPhone-applicaties nog steeds voor op concurrentie

Apple heeft nu zo'n 170.000 iPhone-applicaties in de App Store. Daarmee ligt de iPhone nog steeds mijlenver voor op de andere mobiele platformen.

Reacties: 27 reacties

  1. Ik heb het gemerkt ben sinds een aantal dagen over gestapt op een Blackberry 9700. Ik mis alle apps nu al. Er is niet eens normale navigatie app voor mijn Blackberry. iPhone blijft een heel leuk speeltje om te hebben. Voor zakelijk gebruik blijft de iPhone volgens mij nog wel een beetje achter op de Blackberry. Ik ben er wel van overtuigd dat de iPhone ook de zakelijke markt zeker gaat bespelen en overnemen.

    Ik ben wel verslaafd geraakt aan dat RODE lampje op mijn BB, dat is verslavend als je het ziet kan je er niet vanaf blijven, misschien dat de iPhone ook zoiets krijgt 😛

  2. 170.000 apps maar waarschijnlijk is nog geen 25% de moeite waard.

    Het meeste zijn slechte spellen of 10x hetzelfde idee voor een app met een andere naam/setting.

  3. 170.000! Wow. Zo veel mensen die hun app hebben uitgebracht. Het mag misschien grootendeels crap zijn, maar het laat direct ook mooi zien dat zien dat iedereen zijn kan en mag publiceren. En dat is toch echt de parel van het iPhone systeem.

  4. @Smrht: Dat noemen we ook wel het ‘CrackBerry syndroom’. De BlackBerry is net als crack voor veel BlackBerry gebruikers, zeer verslavend 😛

  5. @JMO: Sorry hoor, maar juist bij de App Store mag en kan juist niet iedereen zijn app publiceren.
    De controle is gigantisch en gaat soms zelfs veel te ver.

    Je zag het laatst nog aan het nieuws dat Apple alle template apps wil gaan verbieden.

  6. @Donstil:Dus het aantal iPhone apps dat de moeite waard is is anderhalf keer zo hoog als het /totale/ aantal apps bij de runner-up (waar ook een ongelofelijke hoeveelheid troep te vinden is)? Geen slechte positie lijkt me…

  7. Meeste applicaties bij de appstore is onnodig of onzin. Laten ze dat maar uitrekenen welke concurrent meeste nodige/aantrekkelijke apps heben..

  8. Origineel geplaatst door Donstil
    170.000 apps maar waarschijnlijk is nog geen 25% de moeite waard.Het meeste zijn slechte spellen of 10x hetzelfde idee voor een app met een andere naam/setting.

    Stel 10% is de moeite waard dan is het nog altijd ruim te veel om op je iPhone te kunnen installeren allemaal 😉 En dit percentage zal ook voor de andere stores gelden..

  9. Ja, en Windows Mobile dan, of vergeten we die zomaar? Die heeft ook wel een flinke collectie games en apps op zijn/haar naam staan, misschien zelfs wel meer dan Android…

  10. Wauw 100000 fart apps 50000 apps waar niemand het nut van in ziet (zoals het spiegeltje) 10000 apps die nageaapt worden op een slechte manier van de 10000 apps die wel de moeite waard zijn.
    Uiteindelijk staan er toch echt maar minder dan 20 op je springboard.

  11. Origineel geplaatst door Rogier
    Ja, en Windows Mobile dan, of vergeten we die zomaar? Die heeft ook wel een flinke collectie games en apps op zijn/haar naam staan, misschien zelfs wel meer dan Android…

    In de (Nederlandse) Windows Marketplace staan echt geen 2000 applicaties hoor… Misschien dat het eindelijk met Windows Phone 7 een vlucht gaat nemen 🙂

  12. @Donstil:
    zijn nog altijd 42500 apps… nog steeds veel meer dan de rest XD

  13. @Donstil: dan kom j enog uit op 42500 Goeie apps.. denk niet dat iets anders dat kan halen! XD

  14. WinMob apps zijn er (na 12 jaar) echt veel meer maar via allemaal aparte shops dus niet te tellen.
    Verder heb ik liever 30.000 apps minder in ruil voor 1 goede Mail app zoals van Blackberry.

  15. Ik ben erg blij met m’n iPhone hoor, maar iedereen roept hier wel klakkeloos Apple uit tot winnaar van deze vergelijking…

    Iedereen weet wat een lading rotzooi er in de AppStore staat, ik denk dat de schatting van 25% waardevolle applicaties nog erg overrated is. Elke applicatie die de moeite waard is, is zeker in meer dan 4 varianten beschikbaar, en degene die níet de moeite waard zijn… Need I say more?

    Daarnaast heeft Apple een stijging van 50K naar 170K gemaakt, in een tijd waarin Android van 5K naar 30K is gegaan.

    Apple is bij zijn start in hetzelfde tijdsbestek van 0 naar +/- 32.000 gegaan…

    Als je nagaat dat Apple zijn mobiel gelimiteerd uitbrengt, wat een matige marktstijging oplevert, terwijl Android massaal geïmplementeerd wordt en daardoor relatief explosief groeit in marktaandeel, is het niet zozeer de vraag of de Androidmarket levensvatbaar wordt, maar meer wanneer hij de Appstore in gaat halen, of op zijn minst erg dicht gaat naderen.

  16. Whats the point of 170,000 apps , it would be ok if you could install them all and use them at the same time but you cant. Take away all the copies of apps and the total real apps and games is down to under 5,000 if that , same goes for the android , also going the same way , who needs over 5000 twitter apps is 1 good one not enough, as for windows phone none of the old apps work in windows 7 which is stupid as that means newer versions just for wm7 , as for any app store i would rather have 2000 good apps and games than 150,000 fart apps and a few good games and apps

  17. Origineel geplaatst door Jordi
    In de (Nederlandse) Windows Marketplace staan echt geen 2000 applicaties hoor… Misschien dat het eindelijk met Windows Phone 7 een vlucht gaat nemen

    Windows Mobile had nooit een shop. Er waren vele software verkopers waar je Windows Mobile software kon kopen. De bekendste was denk ik wel Handango. Daar waren al duizenden programma’s te downloaden ver voor iemand ook nog maar van een iPhone gehoord had.

  18. @Larss: @Daan: @Denni:

    ja maar het is zo lastig zoeken door al die troep die er te vinden is.

  19. Het is maar wat je voorliggen noemt, ik vind het eerlijk gezegd een “crappstore”. 170.000 apps waar ongeloveloos veel troep tussen zit ( denk aan alleen al ong 500 Sudoku apps). Daarnaast valt er onm

  20. Origineel geplaatst door Thumper_uk
    Whats the point of 170,000 apps , it would be ok if you could install them all and use them at the same time but you cant.

    Right.. Whats the point of having different 10000 wines? Would be lot of fun to see you drinking them at the same time 😉

    Origineel geplaatst door Thumper_uk
    Who needs over 5000 twitter apps is 1 good one not enough

    Ask yourself what do you see (or not see) in an non competitive area? Good example is looking at Microsoft ie6 and the current browser war, why should ie6 (once the most used browser with 95+% of all users) be forbidden (die) for still using it right now. A little hint.

  21. Wie vindt dat de App Store veel rommel bevat, zou eens naar de Android Market moeten kijken. Daar is het al nodig om spamfilters te ontwikkelen zodat je tussen de crap-apps überhaupt nog wat nuttigs ziet. Ontwikkelaars maken een flutapplicatie waarmee je de Twitter-berichten van Britney Spears kunt lezen (à $4,50) en als ze daarmee klaar zijn kopiëren ze het model voor nog eens twee-, drieduizend andere artiesten en bekende sporters.

    Wat mij betreft is rotzooi in de Android Market een gigantisch probleem, véél groter dan de App Store.

  22. App Store veel troep? Dan zou het bij de Android Market veel erger zijn (open platform)alles wordt toegelaten. Gelukkig zijn de meeste apps in de App Store niks aan, dat zou dan een duur grapje voor me worden.

  23. @Gonny van der Zwaag:
    Daar komt bij dat de meeste hier alleen op basis van cijfers antwoord en zelf niet weet wat er zich allemaal in android market bevindt.
    Plus dat je met die paar apps dieandroid heeft, veel moeite moet doen om iets te vinden.

  24. @Gonny van der Zwaag:

    @vuong pham:

    Android market valt echt mee… maar dat is logische hoe meer apps, meer troep….. op android markt vind je nog wat “shake babys” apps, maar op appstore zijn er heeeeeeeel veel van.

  25. Pffff… nietszeggend…. alsof de hoeveelheid iets zegt over de kwaliteit. Het zegt zelfs niets over de populariteit onder de gebruikers (wel onder de ontwikkelaars).

    Er staat zo ontiegelijk veel zooi in de Appstore, dat ik pochen met de hoeveelheid apps meer op anti-reclame begint te lijken.

    En voor apps die ook echt iets toevoegen aan je iPhone (een -persoonlijke- verbetering van de gebruikerservaring) moet je ‘m ook eerst jailbreaken.

  26. Zucht, Apple gaat volledig voor kwantiteit ipv kwaliteit.

    Tussen die 188.000 (inmiddels) apps heb ik welgeteld één PIM gevonden die de moeite waard is: PocketInformant.

    Verder een zoekfunctie uit het jaar nul (geen geavanceerde mogelijkheden zoals And, Or en Not) in de appstore waardoor je überhaupt niks kan vinden.

  27. @DutchVince en het erge is dat PocketInformant ook nog eens niet fatsoenlijk te gebruiken valt door de beperkingen van Apple… Ik heb meerdere keren per dag spijt van de Iphone helaas.

    Apps zijn leuk (maar grotendeels troep) maar allemaal nutteloos als de (zakelijke) basisfuncties niet fatsoenlijk werken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.