Reacties voor: Apple laat nep-applicatie Cydia toe in App Store

Apple heeft de app Cydia goedgekeurd in de App Store. Het is uiteraard een nep-applicatie, waarmee je 79 cent weggooit. Hoe Apple een dergelijke jailbreak-app met een bekende naam kon goedkeuren, blijft een raadsel.
Lees het complete artikel → Apple laat nep-applicatie Cydia toe in App Store
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
34 reacties
 1. Maar wat doet de app dan wel?

 2. Zou verboden moeten worden ditsoort vervuiling. Zie door de onzin-apps het bos niet meer.

 3. Onder andere vanwege dit soort apps zou het goed zijn om apps eerst door gebruikers te laten proberen. Bijvoorbeeld een dag of een paar uur. Is de app daarna niet van het toestel verwijderd, dan kan het bedrag door Apple worden geïncaseerd. Voorkomt een hoop teleurstellingen en zorgt er ook voor dat er minder incentive is om dit soort apps op de markt te brengen.

 4. Zijn “ondersteunende” website is niet eens geregistreerd.

 5. Voor 79 cent weet je t! Laat je t ff weten?

 6. Origineel geplaatst door willem
  Onder andere vanwege dit soort apps zou het goed zijn om apps eerst door gebruikers te laten proberen. Bijvoorbeeld een dag of een paar uur. Is de app daarna niet van het toestel verwijderd, dan kan het bedrag door Apple worden geïncaseerd. Voorkomt een hoop teleurstellingen en zorgt er ook voor dat er minder incentive is om dit soort apps op de markt te brengen.

  paar uur lijk me nog steeds te lang maar paar minuten zou al voldoende zijn. ik heb al zoveel apps gekocht omdat ze iets beloven wat ik na aanschaf zie dat het niet doet of niet 100%. Trial van 15 min zou perfect zijn.

 7. Origineel geplaatst door Tjibba
  Maar wat doet de app dan wel?

  Spelletje snake.

 8. nou en.. laat hem lekker rijk worden van domme mensen, dat is toch al de nummer 1 manier om rijk te worden 😛

  Jullie zijn gewoon jaloers dat je zelf niet eerder op gekomen bent 😉

 9. @Oscar: Hier ben ik het mee eens.
  Het is toch geniaal gevonden, een app maken die lijkt op een jailbreak. Apple gaat hem niet beschikbaar zetten om je idevice te gaan jailbreaken, de jailbreak is namelijk hun grootste vijand .
  Mensen die hem kopen willen apple buitensluiten om apps te downloaden, hierdoor kan apple ook niets meer aan de appstore verdienen. Met deze app straffen ze eigenlijk de mensen met het idee om te jailbreaken en ze verdienen er ook nog eens aan.

 10. @koekeroeltje: Ten eerste; het enige doel van deze app is het misleiden van mensen, om zo geld te verdienen. Malafide op zijn zachtst gezegd en er zijn voor minder apps geweigerd. Strookt niet met de filosofie van Apple
  Ten tweede; Ik, en vele anderen, jailbreak NIET om gratis apps te downloaden. Ik jailbreak om de functionaliteit van iOS naar mijn eigen inzichten te tweaken. Om te suggereren dat een jailbreak gelijk staat aan illegaal apps verkrijgen is erg kortzichtig.

 11. @willem: Je doelt toch niet werkelijk op deze app? Staat nergens in de omschrijving dat het ook maar enig verband heeft met jailbreaken/cydia. Het enige misleidende is de naam. Lijkt me eigen schuld dikke bult als je al gaat betalen zonder zelfs de omschrijving te lezen. Als je de omschrijving leest, kost je 5 seconden, zie je al meteen dat het om een snake achtig spelletje gaat.

 12. @Thijs: Ik weet ook wel dat niet iedereen jailbreakt voor alleen gratis apps, maar ook voor een andere toffe extra functies van het idevice. Maar als je idevice gejailbreakd is dan is het ook verleidelijk om gratis apps te downloaden volgens mij. Apple wil toch wat verdienen aan hun appstore, dus gaan ze geen app uitbrengen die dat tegenwerkt, er staat ook nergen dat de app een jailbreak is , allen de naam cydia kan je er doen intrappen. Maar als je je idivice niet wilt jailbreaken dan ga je de app ook niet kopen, dus heb je er geen probleem mee dat hij er is. Als je je idevice wel wilt jailbreaken dan ga je de app mischien kopen. Deze mensen die de app kopen zeggen dat zij bedrogen worden, maar infeite bedriegen ze apple.

 13. slim van hun: Free money

 14. @koekeroeltje: Eenieder die ervaring heeft met het Jailbreaken zal meteen begrijpen dat het hier om een of andere ‘grap’ gaat. En ik ben het helemaal met @Oscar: eens dat het een erg slimme ontwikkelaar is die erg slim gebruikt maakt van de kortzichtigheid van sommigen.

 15. Goed mogelijk dat Apple hiermee wilt onderzoeken wie graag hun garantie willen verliezen.

 16. Haha het blijft het mooi, mensen die blijkbaar weinig tot geen ervaring hebben met Jailbreaken blijven de grootste uitspraken doen…

 17. Ook al is het een nep-app, Apple verdient er geld aan en aangezien het hen niet schaadt, waarom zouden ze hem afkeuren? Reken maar dat iedereen binnen Apple weet wat Cydia is. Deze is er dus niet doorgeglipt, maar maakt wat extra geld voor ze. Ik vind het wel ludiek. Wie hier nog in trapt is wel erg slecht op de hoogte…

 18. Eu dit is gewoon een snake spelletje en in de beschrijving staat duidelijk: let op deze game heeft niets met de cydia store te maken!
  En de afbeeldingen laten enkel het spel zelf zien. Dus al wie zich hierdoor laat misleiden is wel heeel dom…

 19. @fanboy: @wout: Ik heb meteen na het eerste bericht gekeken en toen stonden er geen plaatjes bij en stond er een tweeregelige beschrijving die je het idee gaf dat het wel om Cydia ging (iets van: Nu eindelijk legaal te koop). De ontwikkelaar heeft later, toen er blijkbaar voldoende commentaar kwam, de beschrijving veranderd en de plaatsjes toegevoegd. Naar mijn mening dus absoluut bedrog.

 20. @Mahasp: Je hebt gelijk Mahasp! Zie inderdaad dat het 1 en ander veranderd is (nu ook plaatjes haha), wrs door alle negatieve ophef. Ik weet niet precies wat er EERST in de beschrijving allemaal stond, maar gezien het logo/naam lijkt me het doel van de ontwikkelaar vrij duidelijk 😉
  Als er NU nog mensen in trappen…

 21. Haha zou grappig zijn als ze hier na maanden opeens aankondigen dat Apple hem weer uit de Apple store heeft gehaald, omdat ze erachter komen dat er 1 of ander bug oid in zit waarmee je via via toch uit cydia kunt downloaden.
  Ik hoop voor de mensen die het hebben gekocht dat dit zo zal zijn, maar ik ga mijn geld hier niet in stoppen:D.
  Hoe dan ook wel slim van de ontwikkelaar.

 22. Ziet er leuker uit dan dat gehele jailbreak gebeuren.

 23. Als je hier intrapt ben je dom. In de omschrijving staat duidelijk dat het een spelletje is en de screendumps zeggen genoeg.

  Description

  Cydia funny and popular snake game you may remember from childhood. Its main character – a kind of caterpillar named Cydia.
  Collect all the apples and pass as many levels as you can.

  Pay attention that this application is not related to Cydia Store. If someone has bought this application by mistake please get a refund.

  The game supports two modes:
  – Classic
  In Classic mode you need to complete maximum levels, collecting apples

  – Survival
  In Survival mode you need to collect as many fruits as you can

 24. Jongens toch, als je iets koopt kijk je toch naar de screenshots en de uitleg?

  “Cydia funny and popular snake game you may remember from childhood. Its main character – a kind of caterpillar named Cydia.
  Collect all the apples and pass as many levels as you can.

  Pay attention that this application is not related to Cydia Store. If someone has bought this application by mistake please get a refund.”

  Gewoon slim gedaan dus van deze ontwikkelaar want hij krijgt enorm veel aandacht nu…

 25. @noizybee en anderen: Lees even de reactie van Mahasp, stond paar uur geleden blijkbaar iets heel anders in de beschrijving en zonder plaatjes…

 26. Zo te zien is de app nu niet meer verkrijgbaar

 27. Hoi, ik denk dat apple niet zo erg vind dat je jailbreakt en cydia enzo er op installeert. Anders gaan de helft van de jailbreakers naar android. En dat zal nog erger zijn voor apple. Eerlijk zijn he mensen.. Mvg.

 28. Heb de app inderdaad eerder zien staan in de Store.. Na de omschrijving gelezen te hebben besloten dat het niet is wat ik zoek.. Er stond dus wel dergelijk iets in over de functionaliteit van de app, en de “tekortkomingen” zoals ik uit de reacties lees.

  Mijn tip: Eerst lezen, dan downloaden. Kost het geld? Doe dan ff een research op internet.

 29. De oplichters app is verwijderd uit de AppStore! Zoals het hoort

 30. Blijkbaar zijn ze bij Apple toch wakker geworden. De app is niet meer te vinden in de appstore.

 31. De app is inmiddels uit de AppStore!

 32. Origineel geplaatst door yasin
  Hoi, ik denk dat apple niet zo erg vind dat je jailbreakt en cydia enzo er op installeert. Anders gaan de helft van de jailbreakers naar android. En dat zal nog erger zijn voor apple. Eerlijk zijn he mensen.. Mvg.

  10% van Apple gebruikers jailbreakt, hen verliezen maakt Apple weinig uit.

 33. Als Apple bijhoud wie deze app geïnstalleerd heeft kunnen ze misschien garantie claims afwijzen door het feit dat Cydia op de iPhone geïnstalleerd is, en hiermee de garantie vervalt 😉

 34. @Gast: Het kan ook allemaal per ongeluk zijn geïnstalleerd, door een vriend bijvoorbeeld. Ik geloof niet in jouw bewering.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.