iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag

App Gemist: Natuur in Nederland, Voetbalnieuws, Carat en meer

In de week die in het teken stond van de WWDC en iOS 6, blikt iPhoneclub ook terug op nieuwe en spraakmakende iPhone-apps. Deze week onder andere een audiogids voor Nederlandse natuur en een Olympische Spelen-app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Voetbalnieuws Voetbal Centraal iPhone-appElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week maakte ons focus op apps plaats voor de belangstelling omtrent de WWDC-presentatie en iOS 6. Toch ontdekten we een audiogids voor de natuur in eigen land en een app die berekent hoe je de batterij van je iPhone kan besparen.


AG My Food Reminder Pro iPhoneMy Food Reminder Pro – Niet een app die je herinnert aan maaltijden, maar eentje die voorkomt dat je eten moet weggooien. Het is vooral handig voor vlees en andere bederfelijke waar, die je liever niet wilt weggooien. In de app vul je in wanneer je iets gekocht hebt en wat het heeft gekocht. Natuurlijk vul je ook de houdbaarheidsdatum in. De app geeft je vervolgens een notificatie als de THT-datum in zicht komt. Zo vergeet je nooit meer een bak vlees dat zich ergens achterin de koelkast heeft verstopt. In een agenda-weergave kun je zien wanneer bepaald voedsel opgegeten moet zijn en bovendien kun je er nog wat statistiekjes en grafiekjes van opvragen.
Downloaden: My Food Reminder Pro (€0,79)

AG Voetbalnieuws iPhoneVoetbalnieuws – De website Voetbal Centraal bestaat zes jaar en dat wordt op niet al te bescheiden manier gevierd met de uitgave van een fonkelnieuwe iPhone-app. De applicatie heeft nog meer dan de website de insteek vooral simpel en overzichtelijk te zijn. Zo lees je bij binnenkomst van de app meteen het laatste nieuws onder elkaar en is dat ook het enige wat je in de applicatie kan doen: nieuws lezen. Of je nou de laatste, populairste berichten of de artikelen per competitie wil zien.
Downloaden: Voetbalnieuws (gratis)

AG Stiktu iPhoneStiktu – De Nederlandse applicatie Stiktu, afkomstig van het team achter de augmented reality-app Layar, is nu wereldwijd verkrijgbaar voor de iPhone en iPod touch. De app waarin je een virtuele laag tekent op de werkelijkheid, is nu te downloaden in zowel de Belgische als de Amerikaanse App Store. Met de wereldwijde release is de creatieve toepassing ook onder handen genomen en geüpdatet naar versie 2.0. Je kan tekenen met nieuwe materialen en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe reacties.
Downloaden: Stiktu (gratis)

AG Natuur in Nederland iPhoneNatuur in Nederland – Natuur in Nederland is de eerste audiogids die is gemaakt het met Shoudio Platform. Deze app is gebaseerd op het boek ‘Natuur in Nederland’ van prof. Frank Berendse. Het idee is dat je de Nederlandse beekdalen, zandruggen, bossen, heides en polders gaat verkennen met de iPhone op zak. Als er iets te beleven valt, word je binnen 50 meter daarop geattendeerd door de trilfunctie. Je pakt de iPhone tevoorschijn, kijkt in de app wat er te zien is en luistert eventueel naar de gesproken toelichting van prof. Berendse.
Downloaden: Natuur in Nederland (gratis)

AG Carat iPhoneCarat – Carat is een nieuwe, gratis iPhone-app die bekijkt hoe je jouw batterijduur kan verlengen. Door het gedrag van de apps op je iPhone te scannen en de statistieken anoniem te verrekenen en vergelijken met die van andere gebruikers, kan Carat je al snel resultaten tonen over welke apps je volledig uit moet schakelen voor een betere batterijduur. Zet je Skype uit? Dat kan je zo een uur extra batterij opleveren.
Downloaden: Carat (gratis)

AG BZ Reisadvies iPhoneBZ Reisadvies – Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Het is natuurlijk de tekst die bij de Belastingdienst hoort, maar ook het ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt zich nu aan het motto te wagen. Dat heeft BZ Reisadvies uitgebracht op de iPhone, een app waarmee je op de hoogte gebracht wordt van reisadviezen over de gehele wereld. Je kan aangeven waar je naartoe wil op vakantie en de toepassing geeft vervolgens een pushbericht als er actuele veranderingen zijn op je bestemming.
Downloaden: BZ Reisadvies (gratis)

AG Swaag Instagram voor merken iPhoneSwaag – Vrouwenbladen staan er vol mee: pagina’s waarop niets anders staat dan een persoon met de laatste mode. Ergens in een hoekje in de pagina zie je dan keurig, zij het piepklein, waar de producten vandaan komen die ze draagt. Het jurkje, het kettinkje en de gympen op de achtergrond omdat ze die ook in een van de foto’s kwijt moesten. Swaag is precies dat voor de iPhone. Je maakt een foto van jezelf of haalt een foto uit je album, voorziet het van ‘modieuze’ kleurenfilters en tagt dan de mode-artikelen en accessoires die erop staan om aan de rest van de wereld te tonen.
Downloaden: Swaag (gratis)

AG Zin in Goud Olympische Spelen iPhoneZin in Goud – Het ene grote evenement is nog niet voorbij voor sportend Nederland, of het volgende staat al voor de deur. Zin In Goud warmt zich alvast op voor de Olympische Spelen die over 42 dagen losbarsten. De iPhone-applicatie is afkomstig van de Rabobank, die allerlei Nederlandse sporters zover wist te krijgen om berichten op Twitter te zetten met de hashtag #ziningoud. Die berichten zie je allemaal voorbij komen in de app, die vanaf begin juli overigens een stuk uitgebreider wordt.
Downloaden: Zin in Goud (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.