Apple laat nep-applicatie Cydia toe in App Store

Apple heeft de app Cydia goedgekeurd in de App Store. Het is uiteraard een nep-applicatie, waarmee je 79 cent weggooit. Hoe Apple een dergelijke jailbreak-app met een bekende naam kon goedkeuren, blijft een raadsel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

cydia nep-applicatieEr zijn momenten dat Apple’s reviewproces van de App Store de plank volledig misslaat. Zo ook met de app ‘Cydia’, die sinds kort gewoon in de App Store te vinden is. Voor €0,79 koop je een app met vrijwel hetzelfde bruine icoontje als de jailbreak-applicatie Cydia. “Cydia nu in de App Store!” juicht de app-ontwikkelaar. “Fake!” en “Do not install!” roepen de App Store-reviewers. De app biedt uiteraard niet wat het belooft. Er is maar één manier om Cydia op de iPhone te krijgen en dat is gratis, door te jailbreaken. Toch zullen er ongetwijfeld weer mensen intrappen. Ons advies: gewoon negeren en ook niet aanschaffen om te kijken of het wat is.


De app blijkt al sinds 6 juni in de App Store aanwezig en kreeg vannacht een update. Dat Apple een dergelijke applicatie goedkeurt is vrij absurd, omdat de naam van deze jailbreak-app alom bekend is. Het maakt ook duidelijk dat Apple bij het goedkeuren van apps niet eens meer filtert op termen als ‘jailbreak’ en ‘cydia’. En zelfs als een dergelijke app ontdekt wordt en er meerdere blogs over schrijven heeft Apple vaak nog een paar dagen nodig om de fout te corrigeren. Voorlopig kan ontwikkelaar ‘Top 100 Games’ dus nog even zijn bankrekening spekken.

Downloaden (of niet): Cydia (€0,79)

Update: de app is weggehaald door Apple.

Tip: Toch gekocht? Bij dergelijke miskopen kun je aan Apple een refund vragen. Je krijgt dan je geld terug, omdat de app niet doet wat hij belooft. Bij deze app ‘Cydia’ kun je dat zelfs vanuit de app zelf doen. Bij de eerste paar keer geld terugvragen doet Apple niet moeilijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juni 2012 om 14:25
Onderwerp
Categorie
Achtergrond
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.