Reacties voor: Apple krijgt patent op kleinere iPhone-dock connector

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor een kleinere dock connector. Het gaat om een Firewire 400-achtige aansluiting die ervoor kan zorgen dat de iPhone nog compacter wordt.

Reacties: 28 reacties

  1. Allemaal leuk en wel dat ze bij Apple bezig zijn met een nieuwe dockconnector, maar mocht deze er uiteindelijk komen, hoe gaat het dan met alle bestaande randapparatuur? Voel er weinig voor om mijn verzameling USB-naar-Dockconnector-kabels, Bowers & Wilkins Zeppelin, en andere docks/accessoires weg te moeten gaan gooien…. Of zullen hier adapters voor komen?

  2. @iMarvin: Ik denk wel dat ze met een adapter komen, zoniet dan komt er een wereldwijde storm van kritiek.
    En als Apple zelf niet met de connector komt, dan komt er wel 1 uit China (voor weinig).

  3. @iMarvin: Niet zo angstig, tuurlijk komen er adapters

  4. Origineel geplaatst door iMarvin
    Allemaal leuk en wel dat ze bij Apple bezig zijn met een nieuwe dockconnector, maar mocht deze er uiteindelijk komen, hoe gaat het dan met alle bestaande randapparatuur? Voel er weinig voor om mijn verzameling USB-naar-Dockconnector-kabels, Bowers & Wilkins Zeppelin, en andere docks/accessoires weg te moeten gaan gooien…. Of zullen hier adapters voor komen?

    Je kan van Apple niet verwachten dat jou externe apparaten maar blijven werken natuurlijk.

    Producten die in 2000 zijn gekocht kun je bv ook niet meer aansluiten op een PC/Mac van nu

  5. Er zou toch één standaard komen???
    Of geldt dat weer niet voor Apple? Oh nee, Apple heeft natuurlijk een adapter voor de standaard. Krijg je straks een adapter voor de oude, naar nieuwe, naar standaard aansluiting.

  6. Eindelijk, en nu hopen dat ze er iets aan hebben gedaan zodat je geluid niet wegvalt en dat je keer op keer een melding krijgt van onbekend apparatuur nadat er een beetje vocht in de dockconnector is.

    Verder is de huidige dockconnector zo breekbaar en er komt best veel stof in. Bij de 3Gs had je als probleem dat er schuurtjes ontstonden bij de dockconnector.

  7. Kan t niet een Thunderbolt connectie zijn? Lijkt er aardig op, zeker met de functie dat het met randapparatuur kan communiceren, lijkt op Thunderbolt.. Zou wel mooi zijn!

  8. Ik heb net een iTrip gekocht… met oude dockconnertor… zal toch wel een converter voor uitkomen???

  9. @Mike: Eenheidsworst staat vooruitgang in de weg..

  10. Waarom kan dit nou niet gewoon met mini-usb?

  11. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Over micro-USB, de nieuwe 19-pins dock-connector en de oude 30-pins dock connector stond vorige week een superinteressant artikel op Cult Of Mac, inclusief een voorbeeld dat Apple dit prima met een adapter kan oplossen en compatibel kan zijn met de nieuwe wetgeving. Aanrader om te lezen! The Future Of Apple’s Dock Connector [Feature]

    Met bovenstaande link, kom ik op deze (huidige) pagina uit, foutje bedankt?

  12. Heeft de EU in 2009 niet besloten dat vanaf 2012 in Europa alle mobiele telefoons een microUSB aansluiting moeten hebben?

  13. Kan ik straks me hifi set niet meer gebruiken met iPhone 30-pin connector…nja als de iPhone 5 er maar slick uitziet 🙂

  14. Ik zag op Engadget dit handige apparaatje, enige nadeel je toestel laad er niet mee op.

    Maar volgens mij is met dit apparaatje al de problemen met de “oude” Dock connectors opgelost.

  15. @Jean-Paul Horn:
    Vet artikel, bedankt 🙂

  16. @vuurvreter: probeer deze eens: http://www.cultofmac.com/178093/the-future-of-apples-dock-connector-feature/ 🙂

    Ik vind in geval van de dock connector het niet zo’n slim idee om dit kleiner te maken. Een kleinere connector betekent ook dat accessoires minder grip hebben op de iPhone/iPod Touch/iPad, m.a.w. het valt er veel makkelijker van af. Dat laatste is absoluut onwenselijk. Je zou wel zo’n kleine connector kunnen gebruiken maar dan moet je met kabels gaan werken of je moet iets hebben zodat je het vast kunt klemmen. DisplayPort is ook een kleinere stekker dan VGA/DVI en zit toch heel erg stevig vast. Dat komt omdat er een handig klemmechanisme in zit gebouwd. Vroeger had je dat ook bij die dock connectors, moest je de zijkant van het stekkertje indrukken voor je ‘m eruit kon trekken. Hopelijk komt zoiets wel terug als ze toch naar een kleinere stekker gaan.

  17. @mike

    De meeste pc’s hebben helaas geen thunderbolt

  18. Alles wordt draadloos. Denk dat er steeds minder mensen kabels of een Dock zullen gebruiken met de nieuwe iPhone.

  19. Origineel geplaatst door Donstil
    Origineel geplaatst door iMarvinAllemaal leuk en wel dat ze bij Apple bezig zijn met een nieuwe dockconnector, maar mocht deze er uiteindelijk komen, hoe gaat het dan met alle bestaande randapparatuur? Voel er weinig voor om mijn verzameling USB-naar-Dockconnector-kabels, Bowers & Wilkins Zeppelin, en andere docks/accessoires weg te moeten gaan gooien…. Of zullen hier adapters voor komen? Je kan van Apple niet verwachten dat jou externe apparaten maar blijven werken natuurlijk.Producten die in 2000 zijn gekocht kun je bv ook niet meer aansluiten op een PC/Mac van nu

    inderdaad, je DVD gebrand in 2008 gaat ook niet meer in je nieuwe macbook pro passen 🙂

  20. Alleen niet in de retina versie (die ik heb) Maar wie gebruikt er nu nog cd/dvd? Zelfs mijn auto heeft een USB en bluetooth aansluiting.

  21. Origineel geplaatst door Frodo: Alles wordt draadloos. Denk dat er steeds minder mensen kabels of een Dock zullen gebruiken met de nieuwe iPhone.

    En het opladen dan? Als dit draadloos (inductief) wordt, dan moeten er allerlei ruimtevretende componenten in de iPhone komen die er nu niet in zitten (spoeltje, gelijkrichtertje).
    Ik denk niet dat dit een oplossing is.

  22. @patrick:

    Waarom zou een DVD uit 2008 niet meer in de nieuwe MacBook passen?

  23. @frankie aangezien er geen dvd speler meer in zit? 😉

  24. Je snapt toch verdomme zelf wel dat hij dat sarcastisch bedoelt.die andere reactie van Donstil dan. Omg wat ben jij een pannekoek zeg.

  25. Ik vind persoonlijk dat Apple de 30-pin mag verkleinen maar wel de boxen groter en krachtiger moet maken…

  26. @stinger

    inderdaad een 120 watt subwoofer zou een uitkomst zijn!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.